İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Şubat, 2025 19:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BARÜ’den Dr. Gülle AB’nin seçkin araştırma bursunu kazandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Talip Gülle, Avrupa Birliği’nin (AB) değerli araştırma takviyelerinden olan Marie Skodowska-Curie Doktora Sonrası Bursunu (MSCA-PF) kazandı.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) oluşturduğu bilim ekosistemi, nitelikli araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmalarla desteklenmeye devam ediyor. Bu doğrultuda son olarak BARÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Talip Gülle, Avrupa Birliği’nin doktora çalışmaları için sunduğu en değerli programlardan biri olan Marie Skodowska-Curie Doktora Sonrası Bursu (MSCA-PF) kapsamında desteklenmeye paha bulundu. MSCA-PF 2024 davetinde EF-SOC (Avrupa Burs-Sosyal Bilimler) kategorisinde yapılan 1.912 müracaat ortasından Dr. Öğr. Üyesi Gülle, 97/100 puan alarak bursu almaya hak kazandı. Bu kapsamda Dr. Öğr. Üyesi Gülle, Finlandiya’daki Jyvskyl Üniversitesinde alanında önde gelen araştırmacılardan Prof. Tarja Nikula’nın danışmanlığında çalışmalarda bulunacak. Dr. Öğr. Üyesi Gülle "Disiplin Okuryazarlıklarını Geliştirmek için İngilizce Lisanında Eğitim (English-Medium Instruction, EMI) Sunan Programlarda Çokdilli ve Çokmodlu Yaklaşımlar" (MultiAP-EMI) başlıklı projeyle çeşitli tahliller yapacak.
AB dayanaklı burs kazanan projesi hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Gülle, "Proje ile farklı disiplinlerde kullanılan dilsel ve göstergebilimsel kaynakların çeşit ve frekanslarına dair örüntüler, epistemik ağ tahlili ile karşılaştırılacak. Projede ayrıyeten kaynakların öğrenciler üzerindeki tesiri, cinsiyet temelinde incelenerek cinsiyete nazaran değişen öğrenme tercihlerinin derslerde ne ölçüde temsil edildiği tahlil edilecek. Çalışmanın çıktıları ortasında, yabancı lisan öğretim elemanlarının derslerine, disipline mahsus lisan gelişimine yönelik çalışmaları çok lisanlı stratejiler ile entegre etmelerine yardımcı olması ve çift lisanlı disiplin okuryazarlıklarının geliştirilmesine yönelik pedagojik bir çerçevenin geliştirilmesi de bulunuyor. Bu noktada ‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalarda bizleri ebediyen teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum" dedi.
Uluslararası burs programı kapsamında desteklenmeye hak kazanıp gerçekleştirilecek çalışma için tebriklerini ileten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise "Bartın Üniversitesi olarak bilim ve teknolojiyi yenilikçi çalışmalar ile geliştiren nitelikli insan gücü yetiştirmeyi sürdürüyoruz. Alanlarında uzman akademisyenlerimiz, memleketler arası takviye programlarında projeleriyle yer alarak Üniversitemizi global seviyede duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda çıkılan davet sonucunda burs almaya hak kazanan Dr. Öğr. Üyesi Talip Gülle’yi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Kurumsal ilerleyişimize özverili çabalarıyla sundukları katkı için Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma Ünal’a teşekkür ediyorum. Ayrıyeten bilimsel ilerleyişimizde önümüze ışık tutan yaklaşımlarıyla yanımızda olan YÖK Liderimiz Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.