Başkan Vergili; Sebze ve Meyve Hali Esnafı İle Buluştu

Başkan Vergili; Sebze ve Meyve Hali Esnafı İle Buluştu

Yayın: 07.02.2019 20:09
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sebze ve meyve hali esnafı ile öğle yemeğinde hal binasında buluştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bizi bugün buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim, hepinizi saygıyla selamlarım. 10 yıldan günümüze Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyoruz. Ben 2009 senesinde Belediye Başkanı olurken gerçekten Karabük’e bir şeyler yapabilmek için, Karabük’e vefa borcumuzu ödeyebilmek için. Başkan oldum. Şükürler olsun Allah’ta nasip etti. Şimdi siyaset zamanı başladı birileri yapılan hizmetleri görmemeye başladı ve bunun üzerinden de propaganda yürütüyor. Karabük ile ilgili bu güne kadar hiçbir düşüncesi olmayan yalnız belirli makamları kullanarak siyaset yapan ve bu konuda da hiç başarılı olamamış ve atamayla gelmiş belediye başkan adayları şuanda konuşmaya başladı.

20 yıldan bu tarafa neler yaptığıma tüm Karabüklüler şahit binlerce ev yapıldı, kentsel dönüşümler yapıldı, mezbaha yapıldı böyle güzel bir hal yapıldı, kent meydanı, battı çıktı, alt geçit, kütüphane, dolmuş durakları yapıldı. Kilometrelerce istinat duvarları yapıldı, kaldırımlar yapıldı, şehir iki kere asfaltlandı. Şuanda Türkiye’nin en iyi su arıtmasını yapan vilayetlerden birisi Karabük. Ayrıca en ucuz suyu kullanan bir vilayet. Bolu ile mukayese ettiğiniz zaman burada 50 lira olan su faturası Bolu’da 100 lira. Etrafımızdaki tüm vilayetlerden daha düşük su faturası ödüyorsunuz. 4 yıl gibi bir süre içerisinde yüzde 98 doğalgaz dağıtımı ile belki de Türkiye rekoru kırıldı. İki kere de şehir asfaltlandı şuanda bile şehrimizin en ücra köşelerinde asfalt sorunu yok. Keza burası büyük bir şehir, geniş bir şehir burada sık sık yol ve arazi tamiratlarımız olacak. Biz bugüne kadar ana borularının değişmesine rağmen ortaya 6 saati geçen su arızası dahi çıkarttırmadık. Yine hal esnafımıza farklı hizmetler veriyoruz, pazarcı esnafımıza daha değişik hizmetler veriyoruz. Bütün pazarlarımıza servis otobüsleri koyduk ki mahallelerden pazarcı esnafımıza müşteri toplamakta. Aynı şekilde Yaşlı Bakım Sağlık Merkezi hizmetlerimiz var. 500’e yakın arkadaşımıza kumanya dağıtırız ki bunların hiç birisini siyasi kimlik üzerinden verilmez . Karabük Belediyesi ne kadar ihtiyaç sahibi, evinde ekmeği olamayan varsa mutlaka ona ulaşır, ne gerekiyorsa onlara yapar.

Biz elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda oturduk yeni dönemde Karabükümüzün ne eksiklikleri var, Karabükümüzün 50 yıllık ihtiyaçları ile ilgili neler yapabilirizi tekrar düşünerek çok ciddi 4-5 tane proje ortaya koyduk. Benim göreve geldiğimde 26 bin araç olan Karabük’te şuanda 66 bin araç kullanılıyor. Demek ki gittikçe bu sıkıntılar çoğalacak. Bunun için öncelikle Kesintisiz Ulaşım Programı ortaya koyduk. Soğuksu Mahallemizden başlayıp Safranbolu’ya kadar hiç bir ışıkta durmayacak şekilde hayırlısıyla alt ve üst geçitleri yapacağız. Şimdi şöyle söylüyorlar bu devletin işi. Devlet yapabildiğini yapar, yapamadığını Karabük Belediyesi olarak biz yaparız. Kesinlikle Karabük’te bir trafik problemi yaşatmadan huzurlu bir şekilde yaşamınıza devam etmenizi sağlarız. Diğer bir olayımız Sağlık Tarama Merkezi ki bu çok önemli bir olay. Bu sağlık tarama Merkezi ile tomografide, röntgende sıra bekleyen arkadaşlarımızın hiç birisi bir bekleme yapmadan bundan ücretsiz olarak faydalanabilecektir. Diğer bir hizmetimiz Bilim Merkezi. Buda gençlerimize göre olacak inşallah hayırlısıyla civar illerden bile gençlerimiz için yapmış olduğumuz bu Bilim Merkezine gelenler olacak. Yine en önemli projelerden bir tanesi Karabük’te ki Yağmur Suyu Drenaj projesi. Artık asfaltsız yer kalmadığı için ne zaman yağmur yağsa Karabük’ün her tarafından sel gelmekte. 2 yıl sürecek olan bu projenin yapımı bittikten sonra hiç bir yerde bir daha su baskını , sel baskını olmadan inşallah hayatımızı devam ettireceğiz.

Yine konuşuyorlar. Bir tanesi çıkıyor meydanın yanına millet bahçesi yapıyor, cami yapacağımız yere park yapmaya çalışıyor ki hepiniz şahit oldunuz yapmış olduğumuz meydan da 50 binler ile şehidimizi uğurluyoruz. bu şehirlerimizin olmazsa olmazlarıdır ki bizim meydanımız Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış meydanıdır.
Tabi siyaset zamanı dilin kemiği yok. birileri konuşmaya başlıyor “Adam mı ona bakarım” diyor. Bizim adamlığımıza kimse karar veremez ki bizim adamlığımızı tüm Karabük ölçer, teraziye koyar inşallah 31 Mart akşamı bizleri tekrardan iktidar eder.

Benim tek bir arzum vardı oda Karabüklülere vefa borcunu ödemekti. Cenab-ı Allah bana bunu nasip etti . Ne kadar zengin olursanız olun Cenab-ı Allah böyle bir görevi herkese nasip etmez. Şükürler olsun ki Allah bize bu görevi nasip etti bende elimden geldiği kadar hizmet etmeye devam edeceğim. Arkadaşlarımız biraz kırıcı konuşmaya başladı. Çünkü Milletvekilliği döneminde hiçbir icraatı olmamış, Karabük’ün hiçbir sokağında gözükmemiş, Karabük’ün hayrına hiç bir iş yapmamış, hafta sonları yalnız ailesini görmek için Karabük’e gelmiş. Yapmış olduğu en önemli icraatlardan birisi 2005 senesinde red edilen çifte maaşı 2017 senesinde öyle bir çaba göstererek diğer kanunlar ile beraber geçirip 2 maaş almaya hak kazanmış. Eğer “3 sene boyunca Karabük’ün bir köşesinde mevcut adayı şurada gördük , şu şekilde bize yardımcı oldu” diyebiliyorsanız diyecek hiç bir lafım yok. Şunu da kabul etmek lazım bir insan bir konuda çok başarılı olabilir. Rektör iken başarılıydı, siyaseten çok başarısızdı. Başarılı bir Rektör demek, başarılı bir Belediye Başkanı oluyor demek değildir. Bu insanların içinden gelen, istek, merak ve taleptir. Ben Belediye Başkanı olabilirim, ticaret adamı olabilirim ama doktor olamam. Ben o kitapları okuyup ta doktor olmam. Bu bir taleptir. Ben domatesi nasıl saklarım, soğanı nasıl korurum onu bilmem. Bunların hepsini demedim değil.
Değerli dostlarım elinde hiçbir projesi olamayan, Karabük’ün çamurlu yollarını yaşamamış, tahta köprülerinden geçmemiş birisi Karabüklülerin derdini bilemez, Karabüklülere de çare olamaz. Ellerinde hızla yapılmış basit projeler ile biz Karabük’ü idare edeceğiz demeye devam ederler.

Ben bu güne kadar Belediye Başkanlığım dönemimde makamımda siyaset yapmadım. Hiç kimseyi siyasi olarak ayırmadım. Çünkü ben bütün partilerin oyunu aldım. Onlara da hizmet etmek bizim en büyük görevimizdir. İnşallah sizin desteğiniz ve Cenab-ı Allahın yardımı ile 31 Mart akşamı tekrardan Karabük Belediyesi’ni hep beraber idare etmeye devam ederiz. Bu yemeği tertip eden başkanımıza, sizlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Mobil Göç Noktası” Uygulamasına Başlandı

Yayın: 28.03.2024 13:04
Paylaş:
A+ A-
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye genelinde 100 Mobil Göç Noktası aracının daha hizmete alınacağı açıklamıştı.
Karabük’e de “Mobil Göç Noktası” aracı geldi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Karabük’te faaliyete geçen “Mobil Göç Noktası” aracını ziyaret etti.  Araç ile yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mobil Göç Noktası Uygulaması Dünyada İlk
Karabük Valiliği, düzensiz göçle mücadele kapsamında dünya genelinde bir ilk olan Mobil Göç Noktası uygulamasını başlattıklarını duyurdu. Buna göre, güvenlik güçlerinin kimlik kontrollerini yaparak kimliğini ibraz edemeyen yabancıları Mobil Göç Noktası araçlarına davet edildiği öğrenildi. Araçlarda ise göç uzmanı ve tercümanın bulunduğu, parmak izi sorgulamasının yapıldığı ve Göç Net veri tabanından gerekli kontrollerin sağlanabileceği bildirildi. Son olarak da, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceği vurgulandı.
Vali Mustafa Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin ülkemiz genelinde olduğu gibi Karabük’te de kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü. Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek eşlik etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)