Safranbolu’da “Tarihin Başkentinde Bir Usta, Bin Usta” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu!

Safranbolu’da “Tarihin Başkentinde Bir Usta, Bin Usta” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu!

Yayın: 08.04.2024 14:27
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da “Tarihin Başkentinde Bir Usta, Bin Usta” temalı serginin açılışı bugün gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile “Gelecek Gençlerin” projesi kapsamında düzenlenen sergi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi’nin desteği ile hayata geçirildi.

Serginin açılışında, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şeker, Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Çelik, Usta Öğreticiler Yurdagül Yavuz ve Nurhan Baykala bir araya geldi. Serginin açılış kurdelesi kesilerek, birbirinden özgün ve seçkin ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, deri, taş baskı, ebru gibi geleneksel el sanatları ürünleri yer alıyor ve bu ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Ayrıca, sergi yeni ustaların yetişmesine katkı sağlamak ve geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına destek olmayı da hedefliyor.

Sergi, Safranbolu Tarihi Çarşı Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek. Sanatseverlerin bir araya geldiği bu sergi, kültürel bir etkileşim platformu oluşturarak yeni ustaların ve ürünlerin ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesi, kültürel mirasın el sanatlarında korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem taşıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta şehit annesi ve torunu yıldırım düşmesi sonucu yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Almus ilçesinde şehit annesi ve torunu yıldırım düşmesi sonucu yaralandı.

Van'da 5 Şubat 2020'de çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca'nın Almus ilçesinde yaşayan annesi Emine ve 11 yaşındaki torunu Mehmet Emin Karaca'nın yakınına, dün açık alanda bulundukları sırada yıldırım düştü.

Yaralanan babaanne ve torun, Tokat'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehidin abisi Ahmet Karaca, AA muhabirine, annesi ile oğlunun Çevreli beldesi Bedrenlik mezrasına gittiklerinde olayın meydana geldiğini belirterek, “Annem sol ayağından, oğlum da sağ tarafından, kasık bölgesinden etkilenmiş. Annem Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine, oğlum da Tokat Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.” dedi.

Annesinin taburcu edildiğini belirten Karaca, “Durumu iyi. Oğlum da bir an önce Allah'ın izni ile iyileşir inşallah.” diye konuştu.