Reklam
Reklam
Emine Çelik Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Temmuz, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Yıldırım: “Küçük Esnafın da Nefese İhtiyacı Var”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, küçük esnafın karşı karşıya kaldığı finansal sorunlara dikkat çekerek, krediye erişimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini belirtti.

Yıldırım yaptığı açıklamada, Ticaret Odası üyelerine Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli, 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vadeli olmak üzere firma başına azami 2,5 milyon lira kredi imkanı sağlandığını hatırlattı. Bu tür desteklerin önemine değinen Yıldırım, “Sanayicilerimizin, şirketlerimizin korunmasını, sorunlarının giderilmesini ve uygun krediye erişimlerini çok önemsiyoruz. Büyük şirketler güçlendikçe, ekonomi canlanacak ve küçük esnaf da daha çok kazanacaktır. İşsizlik azalacaktır. Bu kredi, en kritik dönemde firmalarımıza gerçek anlamda nefes olacaktır” dedi.

Ancak küçük esnaf ve sanatkarların da benzer desteklere ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Yıldırım, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla sunulan kredilere erişimin gün geçtikçe zorlaştığını belirtti. Kefil ve ipotek şartlarının, esnafın krediye ulaşımında en büyük engel olduğunu ifade eden Yıldırım, “Sigortalı çalışanı olan, KOSGEB kredisi kullanan, farklı bir iş yeri olsa da aynı ikametgahta yaşayan, şirket ortağı olan ya da tapu ipoteği veremeyen esnafımız kefalet kredilerinden yararlanamıyor. Ayrıca bazı NACE kodlarındaki limit düşüşleri de esnafımızı zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

Yıldırım, küçük esnafın da acilen nefes almaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Esnaf Kefalet kredileri önündeki engeller kaldırılmalı, bu kredilerde de Kredi Garanti Fonu devreye sokulmalıdır. Ya da benzer imkanlarla küçük esnafa özel nefes kredisi hayata geçirilmelidir” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 07:46 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin