Bayburt’un avlak alanlarında denetimler sürüyor

Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayatının korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla avlak alanlarda denetim gerçekleştiril

İHİhlas Haber Ajansı7 Kasım 2026, 07:541 dk okuma
Bayburt’un avlak alanlarında denetimler sürüyor
Bayburt'un avlak alanlarında denetimler sürüyor · Foto: İHA

Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayatının korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla avlak alanlarda denetim gerçekleştiriliyor.


DKMP ekiplerince yürütülen kontrollerde avlak alanları ve yaban hayvanlarının yaşam alanları inceleniyor. Denetimler sırasında drone ile havadan tarama yapılırken teleskoplu dürbün kullanılarak geniş alanlarda gözlem gerçekleştiriliyor.


Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yapılan denetimlerde avcılık faaliyetleri takip edilerek yasa dışı avlanma olaylarının önüne geçilmesi ve yaban hayatının korunması hedefleniyor.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam