blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı

Bayram tatilinde en çok Antalya tercih ediliyor

İSTANBUL (AA) - Enuygun, 9 güne uzayan Kurban Bayramı tatilinde en çok rağbet edilen kentin, Antalya olduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 9 güne uzayan Kurban Bayramı tatili, turizmi hareketlendirdi. Uçak bileti satışları ve otel rezervasyonları, 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenlerden yoğun talep görüyor.

Türkiye'nin önde gelen seyahat sitelerinden Enuygun'un verilerine göre, Kurban Bayramı için uçak bileti satışları yüzde 40 arttı. Uçak bileti satışlarında ilk sırada yer alan Antalya'yı sırasıyla Trabzon, Diyarbakır, Van ve Bodrum izledi. Yurt dışı uçak bileti satışlarında zirvede yer alan Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı, Podgoritsa ve Priştine takip etti. Vizesiz gidilebilen yerlere seyahat planlamanın daha kolay olması dolayısıyla, ilk üç sırada bu destinasyonlar yer aldı.

Otel rezervasyonlarında yüzde 82 artış yaşanırken, konaklama süresindeki artış da dikkati çekti.

9 günlük tatil kararının etkisiyle şehre yakın destinasyonlarda tatil yapmayı planlayanların rotası sahil şeridine yöneldi ve ortalama konaklama süresi 3,8'den 4,7 güne çıktı. En çok rezervasyon Antalya, Bodrum ve İzmir otellerinde yapıldı. Yurt dışında ise Tiran, Podgoritsa ve Priştine şehirleri öne çıktı.

Yurt içinde en çok bilet alınan ve en çok otel rezervasyonu yapılan şehir, Antalya oldu. Yurt dışında ise seyahat planlamanın daha kolay olduğu vizesiz ülkeler tercih edilirken, ilk sırada Tiran yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan, tatilin başlamasına çok az süre kaldığı için biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirterek "Bu yıl sıcaklıkların da ani yükselişiyle özellikle kıyı şehirlere yüksek bir talep var. Tatile iki gün kaldı ve seyahat düşünüyorsanız hemen biletinizi alın, çünkü geç kaldığınız her an bilet bulma olasılığınız azalıyor." uyarısında bulundu.

Bayram kampanyaları hakkında da bilgi veren Özkan, "ENUYGUN24" koduyla araç kiralamada 3 bin TL'ye, bayram için yapılacak otel rezervasyonlarında ise 4 bin TL'ye varan indirim olduğunu belirtti. Özkan, "TRANSFER15" koduyla ENUYGUN üzerinden yapılacak transfer rezervasyonlarında ise yüzde 15 indirim olduğunu kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı

Sıfır Atıkta Farkındalık Pazarı: Para yok, takas var

Samsun’da açılan ve 3 gün sürecek Farkındalık Pazarında gereksinim fazlası, geri dönüştürülebilir, ikinci el ve etraf dostu eserler takas yöntemiyle hayat buluyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce (SBB), "Çiftlik Caddesi Sıfır Atık Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında bu yılın 5 ayında 50 ton atık dönüştürülerek iktisada 3 milyon TL katkı sağlandı. Proje kapsamında sıfır atık şuurunun yaygınlaşması hedefiyle muhtaçlık fazlası, geri dönüştürülebilir, ikinci el ve etraf dostu eserlerin takas tarzıyla hayat bulduğu Farkındalık Pazarı açıldı. Vatandaşlarla bir ortaya gelinen aktifliğin tabiata hürmet ve sürdürülebilirliğe katkı sağlaması amaçlanıyor.
Doğal kaynakları korumak, israfı önlemek ve atıkları dönüştürmek için çalışmalar sürdürdüklerini tabir eden SBB Genel Sekreter Yardımcısı Ferhan Kodalak, "İstiklal Caddemizi, sıfır atık şuurunun yaygınlaşması hedefli bir proje ve konsept caddesi haline getirdik. 981 hane, 436 tane işletmenin sıfır atık idaresine ve geri kazanım sistemine dahil olmasını sağladık. Projemiz 1 Ocak 2025’te başladı. 5 ay içerisinde 50 ton atığı dönüştürerek iktisada 3 milyon TL katkı sağlanmasına vesile olan bir proje bu. Burada da geri kazanımdan üretilen materyallerin tanıtıldığı, pazarının faal hale getirildiği bir sistemi uyguluyoruz. Burası takas pazarı. Yani gayemiz eserlerin geri kazanılabilir hale getirilerek israfın önlenmesi, ekonomik pahaların boyutlandırılarak geri kazanımının sağlanması" dedi.

"Bu pazarda para geçmiyor"
Pazarda para geçmediğine dikkat çeken Ferhan Kodalak, "Bu pazarda üretilen geri kazanım eserlerinin, kullanılmayan eşyaların takas metoduyla tekrar sistemin içerisinde kalmasını amaçlıyoruz. Muhtaçlık duyulan eser hedeflemesinin tanıtıldığı bir pazar burası. Burada para geçmiyor. Parayla satışı yapılan geri kazanımdan elde edilmiş eser demonstrasyonları da var. O satışlar da uygulanıyor. Gayemiz israfın önüne geçebilmek. Geri kazanımı bir kültür haline getirebilmek. Caddemizi de bu noktada nişanlandırmak gayesindeyiz. Bunu evvel kentimize sonra da ülkemize yaymaya dönük çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin