Beşiktaş’ta Eğlence Merkezinde Çıkan Yangında 25 Kişi Hayatını Kaybetti

Beşiktaş’ta Eğlence Merkezinde Çıkan Yangında 25 Kişi Hayatını Kaybetti

Yayın: 02.04.2024 16:27
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Valiliği, Beşiktaş’ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e yükseldiğini bildirdi.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak’ta bulunan binada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktığı belirtildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “Yangında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 7’si ağır olmak üzere toplam 8 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valisi Gül, olay yerinde inceleme yaptı

İstanbul Valisi Davut Gül, Beşiktaş’ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan yangına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, olay yeri ve çevresindeki incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, itfaiyenin çıkış nedeniyle ilgili çalışma yaptığını dile getiren Gül, binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda yangın çıktığını anlattı.

Vali Gül, söz konusu binada tadilat yapıldığını belirterek, “Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde gerek itfaiye gerek polisimiz gerekse sağlık görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler ve çalışmalarına başladılar. Yaralı olanların tedavileri hastanelerimizde devam ediyor.” diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Gül, bina için 1987’de aldığı bir ruhsat bulunduğunu, 2018 yılında da bunun yenilendiğini bildirdi.

Gül, binada patlamaya ihtimaline ilişkin soruya, “Bize ulaşan böyle bir bilgi yok.” şeklinde cevap verdi.

Vali Gül, söz konusu binada tadilat yapıldığını belirterek, “Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde gerek itfaiye gerek polisimiz gerekse sağlık görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler ve çalışmalarına başladılar. Yaralı olanların tedavileri hastanelerimizde devam ediyor.” diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Gül, bina için 1987’de aldığı bir ruhsat bulunduğunu, 2018 yılında da bunun yenilendiğini bildirdi.

Gül, binada patlamaya ihtimaline ilişkin soruya, “Bize ulaşan böyle bir bilgi yok.” şeklinde cevap verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bulgaristan’dan getirttiği salyangozlarla çiftlik kurdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – MELTEM YILMAZ KARAKURUM – Trabzon'da, Bulgaristan'dan getirttiği anaç ve yavru salyangozlarla 6 dönüm arazide çiftlik kuran Ülkü Koçoğlu, üretime başladı.

Trabzon'u salyangoz yetiştiriciliğinde öne çıkarmak isteyen 47 yaşındaki Koçoğlu, ekonomik önemi olan “helix aspersa maxima” türündeki kara salyangozunun üretim ve pazarlaması için kolları sıvadı.

Bulgaristan'dan getirttiği 600 kilogram anaç, 500 bin de yavru salyangoz ile Ortahisar ilçesine bağlı Geçit Mahallesi'ndeki 6 dönüm arazide çiftlik kuran Koçoğlu, yaklaşık 1 ayı aşkın süredir üretim yapıyor.

Koçoğlu, her gün geldiği çiftliğinde salyangozların bakım ve yemlemesini yapıyor, yumurta ve salyalarını özenle topluyor.

– “Dünyada en çok tercih edilen salyangoz türü 'helix aspersa maxima'yı tercih ettik”

Ülkü Koçoğlu, AA muhabirine, ülke üretimine katkı ve kadınlara yeni iş alanı sağlayabilmek adına salyangoz yetiştiriciliğine yöneldiğini söyledi.

Bu kapsamda dünya çapındaki çiftlikleri araştırdığını belirten Koçoğlu, “Ülkemizde yapılabilecek toprak, su analizleri ve iklim koşullarını da değerlendirerek bir salyangoz çiftliği kurup ülkeme, şehrime döviz girdisi sağlamak istedim.” dedi.

Koçoğlu, salyangozun kullanıldığı sektörlere dikkati çekerek, “Salyangozun kullanılabileceği her sektörde iyi yerlere gelerek şehrimi, ülkemi, dünya çapında temsil etmek ve kadınlarla beraber çoğalarak, büyüyerek kooperatifleşmek istiyorum. O yüzden de bu işe girdim.” diye konuştu.

Çiftliğindeki salyangozları yurt dışından getirttiğini vurgulayan Koçoğlu, hem salya hem de salyangoz eti anlamında dünyada en çok tercih edilen salyangoz türü olmasından ötürü de “helix aspersa maxima”yı tercih ettiklerini dile getirdi.

– “İşletmemizin en önemli prensiplerinden birisi sıfır atık”

Koçoğlu, projenin Ortahisar Belediyesinin desteğiyle hayata geçtiğini aktararak, “Burası 6 dönüm üzerine kurulu bir yer. 400 metrekare kapalı alanımız var. Burayı kuluçkahane olarak kullanıyoruz. Yurt dışından 600 kilogram anaç salyangoz, 500 bin de yavru salyangoz getirttik. Anaçlarımızı yavrulatıyoruz, üst alandaki sera bölümünde de büyütüyoruz.” dedi.

İşletmenin en önemli prensiplerinden birinin de sıfır atık olduğuna işaret eden Koçoğlu, salyangozların yemlerini de kendilerinin hazırladığını anlattı.

Koçoğlu, yemlerle ilgili Türkiye ve dünya piyasasında markalaşma yolunda ilk adımı attıklarını ifade ederek, salyangoz özüne yönelik dünya çapındaki üniversiteler, ilaç ve kozmetik firmalarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

– “Hedefimiz kendi kremimizle piyasaya çıkmak”

Hedeflerinin kendi kozmetik markalarını oluşturarak kendi kremleriyle piyasaya çıkmak olduğunu dile getiren Koçoğlu, şöyle devam etti:

“Çünkü biz burada kendi salyalarımızı en organik şekilde elde ediyoruz. Hayvanlarımızı da tamamen kendimiz beslediğimiz için organik alanda büyümüş salyangozların organik salyalarıyla kendi kremlerimizi oluşturacağız. Bu konuda KTÜ ile proje hazırlığına girdik. İnşallah oradan da güzel sonuçlar elde edeceğiz.”

Koçoğlu, şu anda 3 kişiye istihdam sağlayarak işe başladıklarını, ilerleyen günlerde kadın çalışan sayısını artırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Gerçekten gelecek nesiller için bir şeyler yapmamız gerekiyor. O yüzden üretime ve özellikle ihracat ürünü olarak çok kıymetli olan salyangoza değer verilmesi, bu çiftliklerinin sayısının artması ve toplu bir hareket olarak ülkemize kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Salyangozun kabuğundan salyasına, gübresinden etine kadar her şeyini değerlendirebiliyoruz. Biz 600 kilogram anaç, 500 bin yavru ile başladık. Bu yılki hedefimiz 20 ton.”

İhracata yönelik hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Koçoğlu, “İhracatta pazar arayışımız yok. Firmalarla ilk görüşmeler yapıldı. Onlar bizden hasatla ilgili geri dönüş bekliyor.” diye konuştu.