İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Aralık, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN’da otizmli bireylerle ilgili iş birliği protokolü imzalandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Zonguldak Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Hakan Yüksel ve Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli, BEUN’un ilgili üniteleri tarafından kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlerin ortak bir çerçevede düzenlenmesi hususunda iş birliği protokolü imzaladı.
Törende konuşma yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, imzalanan protokolün kıymetine vurgu yaparak, “Bugün imzaladığımız bu protokol ile hem Üniversitemiz hem ilgili vilayet müdürlüklerimiz hem de Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortasında gerçekleştireceğimiz kayda kıymet etkinlikler ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu protokol çerçevesinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle otizmli bireylerimizin toplumla daha yakın bir alaka kurmasına imkan tanıyacağız. Üniversite olarak, yalnızca akademik manada değil, toplumsal sorumluluk projelerimizle de kültürel, sanatsal, sportif alanlarda öncü bir akademik kurum olmaya devam ediyoruz. Bu tıp iş birlikleri, kentimizin ve Üniversitemizin toplumsal sıkıntılara gösterdiği farkındalığa da katkı sağlayarak toplumsal bağların güçlenmesine kıymet katacaktır. Bu his ve düşüncelerle iş birliği protokolünün imzalanmasında emeği geçen Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyor, protokolün güzel uğurlu olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.
İmza merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesinin akabinde son buldu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 22:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-

U16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları Karabük’te başladı

Karabük’te üç gün sürecek U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı.

Karabük'ün ev sahipliğini yaptığı ve Onur Futbol Sahası’nda başlayan U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 17-20 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.

Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, "Çevre illerimizden Ankara Anka Gençlik ve Spor, Bartın Gençlerbirliği Gençlikspor, Kastamonuspor, Çankırı Yurdum Spor Kulübü, Sinop Tersane Spor, Zonguldak Atletik Spor Kulübü takımlarımız yer alıyor. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz" dedi.

Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yer aldığını belirterek, "Bu sayıya sporcu velileri, teknik ekipler gibi faktörler dahil edilmeden ortalama sayıdır. Bu etabı birincilikle bitiren takım 4 ilde 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz. Katılan takımlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.