Beyanname Verme Süresi 29 Şubat’ta Sona Erecek

Beyanname Verme Süresi 29 Şubat’ta Sona Erecek

Yayın: 09.02.2016 10:11
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu, 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre Safranbolu ilçe sınırları içerisinde ticaret amacıyla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması ve beyanname verilmesi için, son günün 29 Şubat 2016 olduğunu belirtti.

Yetkililer tarafından, Beyanname vermenin yasa gereği olduğuna dikkat çekilirken, beyanname vermeyen mükelleflere ceza uygulamak zorunda kalınacağını açıklarken bilumum (Masa, İbreli, Baskül, Kantar, Elektronik, Asma, Litre, Metre ve kilogramlar v.b) ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir olmak üzere periyodik muayene-ayar ve damgalarının yapılması gerektiği için, Safranbolu’da bulunan tüm damgalı ölçü ve tartı aletlerinin kontrolü, Safranbolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü Ayar Memurluğu tarafından yapılmakta olduğu söylendi.

Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğundan yapılan açıklamada; “3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre 2016 yılı ölçü tartı aletleri beyanname verme işleminin 04 Ocak 2016 tarihi itibariyle başlandığı bildirildi. Ellerinde elektronik, mekanik ölçü v.b tartı aletleri bulunan esnaf, pazarcı, işyeri sahipleriyle, resmi ve özel dairelerin Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğuna 29 Şubat 2016 günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi. Kanunen muayene ve damgaları yaptırılmayan ölçü tartı aletlerini kullananlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

ÖLÇÜ TARTI ALETİ BEYANNAMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BİLGİLER:

1. Müracaat sahibinin kimlik bilgileri
2. Adres bilgileri
3. Cinsi (Elektronik terazi, masa terazi, elektronik baskül v.b)
4. Çekeri
5. Markası
6. Seri Numarası
7. Telefon Numarası

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Akay’dan, Bakan Şimşek’in tasarruf yapacağız sözlerine tepki

Yayın: 01.05.2024 14:38
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, “İktidara geldikleri günden bu yana, tam 9 kez tasarruf genelgesi yayımlayan ve kamuda tasarrufu dizginleyemeyen AKP iktidarı, 22 yılın sonunda ‘kamuda tasarruf yapacağız’ diyerek vatandaşımızın aklıyla adeta alay ediyor” dedi.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşem’in kamuda tasarruf açıklamalarına tepki gösterdi. Şimşek tarafından 500 aracın satışa çıkarıldığını anımsatan Akay, “Lüks araç kiralamalarından haberi yok mu? Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankalarının; Bakanlıklar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı lüks araç kiralamaları bütçe için bir gider kalemi oluşturmuyor mu? Sizin yayımladığınız genelgeden sonra, bakanlıklar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının aldığı lüks araçları tespit ettiniz mi? Yayınladığınız genelge sonrası ne kadar lüks araç alımı oldu? Satışını yapacağınız araçlar hangi yıllarda alınan araçlar olacak? Son dönemde aldığınız lüks araçları da satacak mısınız? 31 Mart sonrası CHP’li belediyeler araçları iade etmeye, satmaya başlayınca mı bu yolu seçmek aklınıza geldi?” sorularını yöneltti.

‘500 ARAÇLA MI TASARRUF YAPACAKSINIZ?’

Kamu idarelerin mülkiyetinde 115 bin 904 taşıt bulunduğunu da vurgulayan Akay, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz 2018 yılından bu yana, kamuda araç kiralarına ödenen tutar tam 7 milyar 984 milyon 684 bin lira. Sayın Bakan kamuoyu adına sizlere soruyoruz: 500 araç satarak mı tasarruf yapacaksınız? Satın almadık, kiraladık diyerek mi tasarruf yapacaksınız? Enflasyonla mücadele kapsamında aldığınız sıkı tedbir sadece araçları satmak mı? Bu politikalarla ne enflasyon düzelir ne de ekonomik istikrar sağlanır. Gerçekçi olmayan politikalarla ekonomide ancak suni gelişmeler meydana getirirsiniz. Bu da dünü telafi etmediği gibi gelecek açısından pozitif bir tablo yaratmaz” dedi.