blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
13 Ekim, 2024 14:32 tarihinde yayınlandı

“Bir Kitap Bin Dünya” Projesi kapsamında Karabük’te kütüphane açıldı

Safranbolu’da "Bir Kitap Bin Dünya" Projesi kapsamında bir ortaokulda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.


Emek Ortaokulu'nda gerçekleştirilen açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu, okulda açılan kütüphanenin zenginleştirilmesi adına tüm öğrenciler ve öğretmenlerden evlerinde okumaktan en çok keyif aldıkları bir kitabı kütüphaneye bağışlamalarını rica etti.


Kütüphaneden kitap alarak günlük en az yarım saat kitap okuma tavsiyesinde bulunan Küçükzoroğlu, "Bu iki hususa dikkat ederseniz emin olun gireceğiniz sınavlarda da çok başarılı olacaksınız ve hayatınız boyunca yapacağınız her işte kolaylık yaşayacaksınız." dedi.


Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar da sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdikleri proje kapsamında 4. kütüphaneyi Safranbolu'da açtıklarını söyledi.


Gelecek hafta 2 ilde daha kütüphane açılışı yapacaklarını belirten Akpınar, "Bundan sonraki dönemde çeşitli illerde kütüphanelerin açılmasına devam edeceğiz. Eğitimin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yeni gelişen teknolojilerle farklılaşan dünyada hak ettiği yeri almak için eğitimde çok daha iyi işler yaparak öne çıkacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri, kütüphaneyi gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Açılışa, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Onur Topaç, Karabük Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız, okul müdürü Yüksel Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Haziran, 2025 16:46 tarihinde yayınlandı

Safranbolu’da Organik Dönüşüm Hız Kazanıyor: Kompostla Toprağa Hayat, Doğaya Nefes!

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Safranbolu Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Organik Döngü Hareketi” kapsamında Perşembe Pazarı’ndan toplanan organik atıklarla bokashi ve sıcak kompost üretimi yapılarak hem toprağın besin değeri artırılıyor hem de karbon ayak izi azaltılıyor. Projeyle birlikte, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde vatandaşlara yönelik ücretsiz “Kompost Yapım Eğitimi” gerçekleştirildi. Programa Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de katıldı.

Eğitimler, 2017 yılında Ankara merkezli kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyeleri Meryem Kavilci ve İpek Büyü tarafından verildi.

Meryem Kavilci, organik atıkların doğru yöntemlerle işlenerek kısa sürede toprağa geri kazandırılabileceğini vurgularken, kompostun çevresel sürdürülebilirlik açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.
İpek Büyü ise bokashi yöntemiyle evsel atıkların bile değerlendirilerek toprağa yararlı hale getirilebileceğini ifade ederek, “Herkes küçük bir dönüşümle büyük bir değişime katkı sunabilir,” dedi.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ise yaptığı açıklamada, önceki yıllarda Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde kompost çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı. Uslu, bu çalışmalar sayesinde gübre satın almak yerine organik atıkların dönüştürülerek değerlendirilmesinin sağlandığını, böylece belediyenin tasarruf ettiğini vurguladı. Ayrıca, kompost eğitimleriyle Safranbolu halkında çevresel farkındalık oluşturulmasının ve organik dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Projeyle birlikte, Safranbolu’da sürdürülebilir tarım uygulamaları yaygınlaşırken, doğaya zarar vermeyen çözümlerle gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakılması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin