Gençlik ve Spor Bakanlığı takviyeli Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) projesi çerçevesinde Karabük ve Bolu’da düzenlenen Türk Halk Müziği konserleri, türkülerin üniversal lisanıyla kültürel mirası genç nesillere aktardı.
Karabük Üniversitesi(KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü takviyesiyle hayata geçirilen "Biz Susalım Türküler Konuşsun" isimli proje, kültürel mirasın genç jenerasyonlara transferinde müziğin dönüştürücü gücünü sahneye taşıdı.
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı (ÜNİDES) çerçevesinde 4. devir ulusal kategoride desteklenen proje, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan’ın danışmanlığında yürütüldü.
Proje çerçevesinde birincisi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, ikincisi ise Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserleri, büyük beğeni topladı.
Etkinliklerde; Neşet Ertaş, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif üzere halk ozanlarının yapıtları seslendirildi.Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci konsereRektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve eşi Saliha Nazan Karaş da katıldı.
KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, projenin emeline ait yaptığı değerlendirmede, müziğin kültürel kıymetlerin korunması ve aktarılmasındaki değerine dikkat çekerek, "Gençlere kıymet transferinde türkülerin kozmik lisanı bizim için harika bir alternatifti. Bu manada halk müziği konserlerinin hem his hem de mana dünyasında karşılık buluyor" dedi.
Etkinlik, konserlere katkı sağlayanlara teşekkür dokümanlarının takdim edilmesiyle sona erdi.