Bolu Atatürk Stadyumu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı
Bolu Atatürk Stadyumu, zelzeleye sağlam olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Karot örneği alınarak yer etüdü yapılan 67 yıllık stadyumun geleceği incelemelerin akabinde aşikâr olacak.
Bolu Atatürk Stadyumu, fiziki yapısının sarsıntıya sağlam olmadığı gerekçesiyle 16 Şubat tarihinde hizmete kapatıldı. 67 yıllık stadyumun kapanması nedeniyle Boluspor, mesken sahibi olduğu müsabakaları da farklı kentlerde oynuyor. Stadyumun, sarsıntıya dayanıklılığını ölçmek için karot örneği ve taban etüdü çalışması başladı. Takımlar, tribünlerin ön kısmında belirlenen 9 noktada yerden örnekler alıyor. Tribün kısımlarında taşıyıcı kolonlardan da karot örneği alınıyor. Kapalı ve VIP tribünlerde güçlendirme olduğu tespit edildi. Stadyumdan alınacak örnekler bir laboratuvarda toplanacak. Hazırlanacak raporun akabinde stadyum hakkında karar verilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Atatürk Stadyumu Müdürü Şerafettin Bilgin, "9 noktada yer etüdü yapılıyor. Yer etüdünden sonra karot örnekleri alınacak. Jeoloji mühendisleri geldi. Onlar da ölçüm yaptı. Tüm ölçümler bir laboratuvarda toplanıp rapor hazırlanacak. Sonrasında stadın geleceği belirli olacak. Meçhul bir durum var. Oynanmaz diyorlar. İnşallah oynatırlar. Deplasman masrafı çok ağır. Her hafta deplasmana gidiyoruz" dedi.
Samsun’da bu yıl ikincisi düzenlenen "Enerjide Yapay Zeka Zirvesi"nde, güç kesiminde yapay zekanın kullanımı ve teknolojik dönüşüm masaya yatırıldı.
Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Ordu’da elektrik dağıtım hizmeti veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), teknoloji yatırımlarını sürdürülebilirliğe dönüştürme vizyonuyla "Enerjide Yapay Zeka Zirvesi"nin ikincisini Samsun’da gerçekleştirdi. Doruğun açılışında konuşan YEDAŞ Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Mehmet Sami Ensari, 2025 yılını "Yapay Zeka Yılı" ilan ettiklerini belirterek yıl boyunca eğitimler, çalıştaylar ve söyleşiler düzenleyeceklerini söyledi. Bu kapsamda yıl boyunca çeşitli eğitim programları, söyleşiler ve çalıştaylar düzenlediklerini tabir eden Ensari, " Bu vizyonun değerli bir modülü olarak bugün çok bedelli iştirakçilerle birlikte Güçte 2. Yapay Zeka Zirvesi’ni Samsun’da gerçekleştirmekten büyük memnunluk duyuyoruz" dedi.
Ciliv: "Yapay zekayı her gün geliştirmek zorundayız"
Teknoloji lideri Süreyya Ciliv, zirvede yaptığı konuşmada yenilikçiliğin ehemmiyetine dikkat çekerek, "İş dünyasında yenilikçilik en kritik mevzulardan biridir. Başarılı olmak istiyorsanız, yenilikçi olmalısınız. Bu da denemekten geçer. Elbette her deneme başarılı olmayabilir, fakat muvaffakiyete ulaşan her adım, o denemeler sayesinde ortaya çıkar. İnovasyonu yalnızca yeni fikirler ortaya atmak olarak tanımlamıyorum. Bana nazaran yenilikçilik, bir fikri topluma yarar sağlayacak halde hayata geçirmek demektir. Akıllı sistemler, rekabette fark oluşturuyor. Öngörü yeteneği ve anında optimizasyon artık çok kritik. Günümüzde yapay zeka dayanaklı sistemler kurup, her gün ‘bunu nasıl daha da geliştirebiliriz?’ diye düşünmeyen şirketlerin uzun vadede başarılı olması mümkün değil. Bu nedenle şirketlerde tüm çalışanların inovasyon odaklı düşünmesi gerekiyor" sözlerini kullandı.
İnovasyonun sırf fikir üretmek değil, bu fikirleri topluma yarar sağlayacak halde hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Ciliv, tüm çalışanların bu bakış açısıyla düşünmesi gerektiğini tabir etti.
"Yapay zeka yalnızca içerik üretmekle hudutlu değil"
Etkinlikte, Prensip Savaşan, Dr. Osman Tufan Doğan, Göktuğ Demir ve Kaan Çetin üzere alanında uzman isimler de konuşmacı olarak yer aldı. Prensip Savaşan sunumunda, üretken yapay zekanın işleyişini, bu teknolojilerin nasıl bilgiyle beslendiğini ve hangi alanlarda kullanılabileceğini ayrıntılandırdı. Yapay zekanın farklı kesimlerdeki örnek uygulamalarını paylaşan Savaşan, bilhassa güç üzere yüksek hacimli bilgiyle çalışan alanlarda bu teknolojilerin sağladığı avantajlara dikkat çekti. Savaşan, üretken yapay zekanın yalnızca içerik üretimiyle sonlu olmadığını; süreç optimizasyonu, müşteri hizmetleri ve karar takviye sistemlerinde de tesirli halde kullanılabileceğini vurguladı. Osman Tufan Doğan ise konuşmasında, güç dünyasının süratli dönüşümünü ve bu dönüşüm içinde dijitalleşmenin rolünü ele aldı. Güç sistemlerinin dijital kapsamdaki tekrar değerlendirilmesini yapan Doğan, yapay zekanın yükselişinin güç bölümüyle nasıl iç içe geçtiğini örneklerle anlattı. Ayrıyeten bağlantı ve haberleşme teknolojilerinin güç kesimindeki entegrasyonu ve tesirine değinerek, genişletilmiş mikro şebeke tarifini ve bu şebekelerin izleme, idare sistemlerini yapay zeka perspektifinden kıymetlendirdi. Talep yansısı idaresi, güç verimliliği ve AR-GE çalışmalarında yapay zekanın kritik bir rol oynadığını vurgulayan Doğan, sektörel dönüşümün sürdürülebilirlik temelinde şekillenmesi gerektiğini kelamlarına ekledi.