Bolu’nun Mengen ilçesinde jandarma gruplarının düzenlediği operasyonda, ormanlık alanda kaçak hafriyat yapan 3 kişi suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgilere nazaran, Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları, Mengen ilçesinde ormanlık alanda kaçak hafriyat yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Belirlenen bölgeye operasyon düzenleyen gruplar, 3 kişiyi hafriyat yaptıkları sırada suçüstü yakaladı. Operasyonda, 1 jeneratör, 2 kırıcı-delici makine, hava pompası, dalgıç pompa, manyetik ateşleyici kutusu ile çeşitli hafriyat gereçleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, tabirleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. 3 kişi hakkında isimli süreç başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Bolu’da kaçak kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

