blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
14 Nisan, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı

Boluspor-Ümraniyespor maçının ardından

BOLU (AA) - Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Ümraniyespor'u 1-0 yenen Boluspor'un Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, ligin kalan kısmında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve play-off oynamak istediklerini söyledi.

Koşukavak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son haftalarda galip gelemediklerini, bu baskıyla sahaya çıktıklarını belirterek, Ümraniyespor'un da düşme potasında olduğunu hatırlattı.

Her iki takım için de zor bir mücadele olduğunu vurgulayan Koşukavak, takımların hedeflerinin çok belirgin hale geldiğini, bu nedenle saha içi oyunların zorlaştığını kaydetti.

Koşukavak, haftalardır dörtlü savunmayla oynayan Ümraniyespor'un, bu maça beşli savunmayla başladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bizim de bir cevap vermemiz gerekiyordu. Oyun başladıktan sonra formasyonu değiştirdik. İlk yarı 3-4 tane net pozisyonumuz var. Rakip kaleci iyi oynadı. Onlar da 1-2 tane pozisyon yakaladı. Geriye de düşebilirdik.Oyun gidip, gelmeye başladı. Bir ara kontrolden çıktı ve kontrol edemedik. Çok geçiş hücumu yemeye başladık. Son bölümde Tunahan sağ olsun oyuna girdi. Skoru değiştirdi, kazandık."

Ligin bitmesine 4 hafta kaldığını anımsatan Koşukavak, play-off potasındaki rakiplerinden Gençlerbirliği'nin bugün oynadığı maçı kaybettiğini, bu sayede avantajlı duruma geldiklerini belirtti.

Koşukavak, bu konuma çok zor şartlarda ulaştıklarını vurgulayarak, "Elimizden gelen gayreti gösterip, inşallah Allah nasip ederse play-off oynamak istiyoruz. Çok özverili bir yönetim ve başkan var. Onların bir play-off oynama iştahı ve talebi var. İnşallah onların bu isteklerini, bu özverilerini bir play-off ile taçlandırırız." dedi.

Koşukavak, Türk futbolunun gelişmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için de hakem hatalarının azalması gerektiğini bildirdi.


-Ümraniyespor cephesi

Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Hüsamettin Balcı da Boluspor karşısında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirtti.

Maçta puanı ve puanları kopartmak için mücadele ettiklerini, soyunma odasında oyuncularına sahada gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ettiğini anlatan Balcı, şunları söyledi:

"Maçın sonucunda hakemin etkisi var mı yok mu çok önemli değil bizim için. Hakemle ilgili çok fazla yorum yapmıyorum. Ancak bir şeyin de altını çizmek gerekiyor. Bir oyuncunun illa yere düşmesi mi gerekiyor penaltı verilmesi için? Sakatlanması mı gerekiyor? Penaltıyı vermediğin pozisyonun aynısını, bir dakika sonra rakibe faul olarak verebiliyorsun. Bu da çifte standardı gösteriliyor. Bizim hiç öyle bir beklentimiz de yok. Sadece ortada bir maç yönetilmesi bizim için yeterli. Kararın hakkını vermek önemli."

Balcı, karşılaşmanın ilk yarısının çok dengeli ilerlediğini vurgulayarak, istatistik olarak bütün parametrelerde üstünlük sağladıklarını, maçın ikinci yarısında da aynı üstünlüğü yakaladıklarını anlattı.

Maçta, Boluspor gibi çok iyi bir takıma karşı oyunu önde götüren bir takım hüviyetinde olduklarına işaret eden Balcı, "Ama dediğim gibi futbol bir netice oyunu. Bu sonuç gelmeyince bizim çocuklarımız da hak ettiği değeri bulamıyor. Kalan 4 maçta Ümraniyespor, bu ligde yoluna devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.





Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
22 Mayıs, 2025 13:50 tarihinde yayınlandı

Karabük Teknokent Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Teknokent’in Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, teknokentteki büyüme ivmesi, sanayi bağlantıları ve yeni bina projesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Teknokent Olağan Genel Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında KBÜ Kamil Güleç Merkez Kütüphanesi Fuayesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rektör Kırışık’ın yanı sıra Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Kardemir Kalite ve Ar-Ge Direktörü Dr. Tuğrul İmer, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve paydaş kurum temsilcileri ile sanayi kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

TEKNOKENT GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent’in gelişim sürecine dikkat çekerek, şirket ve proje sayısındaki artışın önemli bir ivme kazandığını belirtti. Kırışık, “Teknokentimizin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Artan şirket ve proje sayısı; hem akademisyenlerimizin hem de bünyemizdeki şirketlerin Teknokent’e ilgi göstermesi bakımından olumlu gelişmelerdir.” dedi.

MÜHENDİSLİKTE TÜRKİYE ÇAPINDA ATILIMLAR

Karabük Üniversitesinde mühendislik alanında önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Rektör Kırışık, bu gelişmelerin ülke çapında sanayi ile paylaşıldığını ve ortak projelere de imza atıldığını ifade etti. Kırışık ayrıca, Karabük’teki sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilimsel altyapıyı karşılayabilecek güçlü bir üniversite yapısına sahip olunduğunu belirtti.

“HİPERAKTİF BİR TEKNOKENT YÖNETİMİ SERGİLİYORUZ”

Teknokent’in yönetim anlayışına da değinen Rektör Kırışık, çok yönlü bir çalışma yürütüldüğünü belirterek “Teknokent’te bulunan şirketlerin desteklenmesine, TÜBİTAK başvurularının yapılmasına, Ar-Ge teşviklerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı irtibatlarının geliştirilmesine yönelik hiperaktif bir Teknokent yönetimi sergiliyoruz.” dedi.

AKADEMİSYEN-ŞİRKET İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Üniversite ile sanayi arasında kurulan güçlü bağlara da değinen Rektör Kırışık, araştırma-geliştirme projelerinde akademik katkının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Üniversitemizdeki akademisyenlerle şirketler arasında irtibat sağlayarak proje üretilmesini, araştırma-geliştirme projelerinin desteklenmesini sağlamaya çalışıyoruz.”

Kırışık ayrıca; demir çelikten yapay zekâya, batarya teknolojilerinden malzeme teknolojilerine kadar birçok alanda oluşturulan çalışma takımlarıyla bu süreci desteklediklerini de ifade etti.

“AR-GE’NİN MERKEZİ ÜNİVERSİTELERDİR”

Rektör Kırışık, araştırma-geliştirme çalışmalarında üniversitelerin oynadığı stratejik role dikkat çekerek “Ar-Ge çalışmalarında Ar-Ge’nin merkezi üniversitelerdir. Şirketler yüksek bütçeler yerine üniversite olanaklarıyla daha uygun maliyetle verimli projeler yürütebilir.” ifadelerini kullandı.

Bu iş birliklerinin sadece maliyet açısından değil, bilimsel derinlik ve verimlilik açısından da avantaj sunduğunu belirten Kırışık, “100 birimlik bütçeyle kendi şirketinizde bir Ar-Ge projesi yürütmek yerine, üniversitemizde 20 birimlik bir bütçeyle aynı verimi alabilirsiniz.” dedi.

BÖLGESEL VE ULUSAL AĞLAR GENİŞLİYOR

Karabük Teknokent’in sadece yerel değil, bölgesel ve ulusal düzeyde de etkileşim içinde olduğunu belirten Rektör Kırışık, şunları söyledi: “Bartın’a, Zonguldak’a, Ereğli’ye ulaştık. Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Kayseri gibi şehirlerde de çalışmalar yürütüyoruz.”

Özellikle; Organize Sanayi Bölgesi – OSTİM ile kurulan iş birliklerinin önemine değinen Kırışık, OSTİM’in Karabük’e ciddi değer katacağını ve Ar-Ge projeleri konusunda büyük bir potansiyel taşıdığını dile getirdi.

Genel Kurulda, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu tarafından 2024 yılı faaliyet raporu sunuldu. Nohutçu, yıl boyunca yürütülen projeler, girişimcilik destekleri, iş birlikleri ve yatırım süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantının devamında kurul üyeleri, Teknokent’in gelecek dönem stratejilerine ilişkin görüşlerini paylaştı. Bölgesel inovasyon ekosistemini güçlendirmeye yönelik öneriler değerlendirildi.

Toplantı, ortak akıl ve karşılıklı iş birliği temelinde yürütülen çalışmalara katkı sunma çağrısıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin