BTP İl Başkanı Özcan’dan ‘Asgari Ücret’ açıklaması

BTP İl Başkanı Özcan’dan ‘Asgari Ücret’ açıklaması

Yayın: 03.07.2022 13:29
Paylaş:
A+ A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanı Recep Özcan yeni açıklanan Asgari Ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Özcan “Asgari Ücret konusunda dağ fare doğurdu” dedi.

BTP İl Başkanı Recep Özcan Ülkede açlık sınırının 6 bin 200 lira seviyelerinde gezdiği bir ortamda 5 bin 500 lira asgari ücret belirlenmesini eleştirdi.

Özcan açıklamasında şunları kaydetti; “Asgari Ücret 1 Temmuz’da 4 bin 253 liradan bin 247 liralık bir zamla 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre yeni asgari ücretle bir çalışanın günlük net yevmiyesi 183 lira, saatlik net ücret de 24.45 liraya çıktı.

Merkez Bankası döviz satış kuru ortalamasına göre 2012’de 406 dolar seviyesinde olan asgari ücret, 2020’de 390 dolar, 2021’de 383 dolara kadar geriledi. Son artışla 5 bin 500 lira olan asgari ücret ise sadece 328 dolar ediyor.

Yani 2012’den Temmuz 2022’ye kadar asgari ücret en az 78 dolar erimiş.

Bu durum her ne kadar Türk lirası olarak asgari ücretin rakamı artsa da dolar bazında asgari ücretin azaldığını gösteriyor.

Merhum Genel Başkanımız Prof.Dr.Haydar Baş Bey Asgari Ücreti 5 bin lira yapacağım dediğinde milletimiz nasıl verecek diyenlere aldanmayı tercih ederek açlık sınırının altında hayat vaat edenlere oylarını vermeyi tercih etti. Bugün gelinen şu noktadan hep birlikte görüyoruz ki demek ki 5 bin lira asgari ücret verilebiliyormuş. Tabi ki bizim Milli Ekonomi Modelinde asgari ücret verme yöntemi böyle değil. Eğer Bu model uygulanabilse hiçbir işveren bu yükün altında ezilmeyecek, hiçbir emekçi de açlık sınırının altında bir maaşa mahkum olmayacaktı.

Genel Başkanımız Hüseyin Baş Bey Asgari Ücret açıklandıktan sonra “ben olsam asgari ücreti 15 bin lira yaparım. 10 binini devlet 5 binini işveren ödeyecek şekilde” diye bir mesaj yayınladı. Milli Ekonomi Modeli ile aşılmayacak hiçbir sorunumuz yok aslında. En büyük sorun işgal edilmiş gönüllerde, iğdiş edilmiş fikir dünyamızdadır. Bu esaretten gönüllerimizi kurtarabildiğimiz gün göreceğiz ki önümüzde hiçbir engel duramaz. En kısa zamanda Milli Ekonomi Modeli ve Bağımsız Türkiye ideallerine kavuşmak en büyük arzumuzdur.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık’tan Başkan Köse’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 02.05.2024 13:17
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, beraberinde Genel Sekreter Lütfü Köm ile birlikte, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Safranbolu Belediye Başkanı olarak seçilen Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye yeni döneminde başarılar diledi. Makamda gerçekleşen görüşmeye Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Belediye Meclis Üyesi Soner Alkan katıldı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ziyaretinden  duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse üniversite ile belediye arasındaki iş birliğini güçlendirmek istediklerini ve bu sürece devam edeceklerini ifade etti. Görüşme sırasında, şehrin akademik ve kültürel potansiyelinden daha fazla yararlanma konuları da ele alındı. Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak ortak projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı ve iş birliği olanakları değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi ile Safranbolu Belediyesi arasındaki köklü iş birliğinin devam etmesi ve şehrin gelişimine katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilen ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.