Zelzele sonrası ömür kurallarını güzelleştirmek gayesiyle çocuklarıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Düzce’ye gelen 38 yaşındaki Ayşegül Nacar, burada hayatını değiştiren bir seyahate başladı. 2 çocuk annesi Nacar’ın çocukluğunda keşfedilen lakin ailesinin dayanağını alamadığı için yarım kalan fotoğraf yeteneği, bulaşıkçılık yaptığı işletmede tekrar gün yüzüne çıktı. İşletme sahibinin teşvikiyle yeteneğini geliştiren Nacar, artık daha büyük hayallere yelken açıyor.
Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde yeni bir hayat kurmak için Düzce’ye gelen ve bir işletmede bulaşık yıkarken fotoğraf yapma yeteneği fark edilen Ayşegül Nacar, birinci standını açtı. İşletme sahibi Semra Meydan’ın dayanağıyla işletmede düzenlenen stantta Osmanlı padişahları, Osmanlı devrine ilişkin figürler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri yer aldı. Yapay zeka takviyesiyle oluşturulan, Atatürk’ün at üzerinde tasvir edildiği fotoğraf ile portresi ise standın en çok ilgi çeken yapıtları oldu.
Portre yapmaya zorladık
Serginin açılmasına öncülük eden işletme sahibi Semra Meydan, Ayşegül Nacar’ın hiçbir eğitim almadan yetenekli bir biçimde fotoğraf yapabildiğini fark ettiklerinde bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Meydan, "Bir antikacı ve Osmanlı koleksiyoneri olarak, Osmanlı temalı bir stant olmasını istedik. Ayşegül’ü portre konusunda zorladık. Ne kadar yapamayacağını söylese de şahane işler başardı. Atatürk’ün portresini yapmasını istediğimizde tereddüt etti, yanılgılarının muhakkak olacağını düşündü. Atatürk’ün gözlerindeki gerçekçilik, güya ona sarılabileceğim hissini vermişti bana ve dizlerimin üzerine çöküp ağladım. Bu portreden sonra ’Mutlaka bir stant yapmalıyız’ dedim. Akabinde yapılan portreleri antika çerçevelere yerleştirdik ve böylelikle Ayşegül’ün yeteneğini antikalarla birleştirdik" dedi.
Büyük ilgi gören stantta toplam 8 portre ve 3 fotoğraf bulunuyor.