blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
28 Kasım, 2024 12:20 tarihinde yayınlandı

Cem Şahin, Genç Hukukçuları TBMM’de Ağırladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) genç hukukçuları ağırladı.

Gençlerin geleceğin hukukçuları olarak gördüğünü belirten Şahin, onlarla birlikte Genel Kurul görüşmelerine katılarak yasama sürecini gözlemleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Şahin, yaptığı açıklamada, “Bugün geleceğin hukukçuları olacak değerli öğrencilerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duydum" dedi. Ziyaret sırasında, genç hukukçulara Gazi Meclis'in tarihi, işleyişi ve demokrasinin temelleri hakkında bilgi verdiklerini aktardı.

Gençlerin gözlerindeki heyecan ve kararlılığın, ülkenin geleceğine olan inançlarını pekiştirdiğini dile getiren Şahin, "Bu ziyaretin, hukuk yolunda attıkları adımları daha da anlamlı kılmasını temenni ediyor, hepsine başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum" ifadelerini kullandı. Cem Şahin, Gazi Meclis’in her zaman gençlerin yoluna ışık tutmaya devam edeceğini vurguladı. Bu anlamlı buluşma, genç hukukçular için önemli bir deneyim ve motivasyon kaynağı oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2025 17:12 tarihinde yayınlandı

Zopran’da Köy Usulü Börek Yapımı Nesilden Nesile Aktarılıyor

Karabük'ün Zopran Köyü'nde, geleneksel su böreği yapımını dört kuşaktır sürdüren Fatma Baylam, gelini ve torununa köy mutfağına ait tüm bilgilerini aktarıyor.

Köy sakinlerinden Fatma Baylam, köydeki kadınların, özellikle Kurban Bayramı gibi özel günlerde misafirlerine ikram etmek üzere geleneksel su böreğini yaptıklarını ve hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Köyde 3 gün süren bayramlaşmada yaklaşık 50 kişiye yemek verdiklerini de ifade etti.

Bayram öncesinde kadınlar, köyün ünlü su böreği tarifini hayata geçiriyor. Baylam, yaptığı açıklamada, bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında su böreğinin bulunduğunu belirtti. Yapım aşamalarını anlatırken, 15 yufka açıldığını ve bunlardan 7 tanesinin kaynayan suyun içinde haşlandığını, ardından dikkatlice tepsiye üst üste dizildiğini söyledi. Sonrasında, arasına ilk olarak çiğ yumurta kırıldığını ve yufkaların üzerine sürüldüğünü dile getiren Baylam, üzerine ayrıca tavada pişirilmiş yumurtaların elde parçalara ayrılarak maydanozla karıştırılmasıyla iç harcının hazırlandığını aktardı. Bu hazırlıkların ardından, tepsiye 8 tane daha yufkayı yağlayarak üst üste eklendiğini, böreğin son haline getirilip fırına verilmek üzere hazırlandığını ekledi.

Fatma Baylam ve gelini Şule Baylam, geleneksel tarifle hazırlanan su böreğinin, diğer özel günlerde olduğu gibi bayramda da misafirlerin beğenisiyle ikram edileceğini belirtti. Köydeki bu gelenek, nesiller boyunca devam ederek, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin