blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem, Trabzon’da fındık taban fiyatına ilişkin açıklama yaptı

TRABZON (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bu yıl fındığa iyi bir taban fiyat verileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Adem, CHP'nin Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun Milletvekili Murat Çan ve 7 il başkanı, Ortahisar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda bir araya geldi.

"Fındık dalda üretici darda kalmasın" yazılı pankart açan heyet adına açıklama yapan Adem, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

Adem, fındık taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini belirterek, çiftçiye hak ettiği değerin verilmesini istediklerini vurguladı.

Üretimin önemine işaret eden Adem, "Çiftçi üretim yapmazsa hayat durur, her şey yok olur. Onun için çiftçilik mesleğini de yukarı getireceğiz. Emek emek üretilip değeri yüksek olan bir ürünü maalesef bugün çiftçi ne yapacağını bilemez halde yazık yani. Ben iyi bir fiyat verileceğini tahmin ediyorum. İsteğimiz 160 TL'nin üstüdür, verirseniz teşekkür, vermezseniz kapınızın önüne gelir eylem yaparız, bu kadar." dedi.

Trabzon Milletvekili Suiçmez ise CHP için tarım politikasının memleket meselesi olduğunun altını çizerek, "Hepimiz biliyoruz ki Trabzon ve Karadeniz için fındık ürünü çok değerlidir, ekonomik özgürlüğün başlangıcıdır." diye konuştu.

Heyette, CHP'nin Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, ​​​​​​​Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Artvin İl Başkanı Yusuf Atan da yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 14:37 tarihinde yayınlandı

Kastamonu’da 52 bronzdan oluşan sergi yoğun ilgi gördü

Kastamonu’da Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde oluşturulan 52 bronz yapıttan stant, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin 102’nci yılına özel, "102. Yılda 102 Stant, Cumhuriyet’in Işığında Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk" temasıyla hazırlanan ve Kastamonu’dan çıkarılan 52 eser sanatseverlerle buluşturuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde Kastamonu Müze Müdürlüğü tarafından "Bronz Eserler Ziyaretçilerle Buluşuyor" standının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın akabinde Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde, öğrencilere taş baskı atölye çalışması ve kum havuzunda arkeolojik hafriyat çalışması yaptırıldı. Ayrıyeten öğrenciler, müzeyi ziyaret ederek, buradaki eserler hakkında vazifelilerden bilgiler aldı.
Kastamonu Müze Müdürü Erol Kale, Müzeler Haftası aktiflikleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Stant hakkında bilgi veren Kale, "Cumhuriyetimizin 102. yılında özel hazırlanan bir stant. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un şubat ayında lansmanını gerçekleştirdiği 102. yılda 102 stant projesi kapsamında biz de Kastamonu Müzesi olarak Bronz eserler ziyaretçilerle buluşuyor isimli sergiyi gerçekleştiriyoruz" dedi.
Herkesi Müze Müdürlüğünde oluşturdukları standa davet eden Kale, "Sergimizde daha evvel teşhire çıkmamış 52 bronz eser bulunuyor. 2 ay boyunca vatandaşlarımız bu standımızı ziyaret edebilecekler. Herkesi standımıza davet ediyorum" diye konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Nurbanu Küllüoğlu ise birinci kere müzeye geldiğini belirterek, "Daha evvel hiç müzeye gitmemiştim. Müze çok hoşmuş. Her şeyi çok beğendim" biçiminde konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Miraç Kesmez de, "Müze benim çok ilgimi çekti. Heykeller bir epey ilgimi çekti. Evvelce yani bundan bin yıl öncesinde Romalılar çok değişik insanlarmış. Yemeklerini tabaklardan yemiyorlarmış. Tarihi eserler çıkartıyorlarmış. Bir epey hoş yerler gördük, müzeyi gezdik. Ben daha öncesinde müzeye gitmemiştim, birinci kere müze geziyorum" sözlerini kullandı.
Açılışa Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin