Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
02 Mart, 2020 19:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

CHP’den Eğitim Semineri Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Parti Okulu eğitmenleri tarafından  İl yöneticileri ile İlçe başkanlarına yönetici eğitimi semineri verildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığı’nda geçtiğimiz pazar günü yapılan yönetici eğitim seminerine CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Safranbolu, Yenice, Karabük, Ovacık, Eskipazar ve Eflani İlçe Başkanları katıldı. CHP Parti Okulu Eğitimenleri  Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Miraç Gül ve Aydın Yaşar tarafından verilen ve 6 saat süren eğitimde, yönetim kurullarının çalışma yönetme ve esasları, örgütlenme stratejisi ve sokak örgütlenmesi, etkili iletişim ve toplantı yönetimi ile lider yönetici-etkin ekip ve proje yönetimi konuları ele alındı. CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, parti içi eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, artık CHP’nin iktidar olması gerektiğini tüm kamuoyuna açıklamış oldu. Bizlerde parti yöneticileri olarak buna hazır olmak zorundayız. Yerelden genele, iktidar olacak olan CHP’nin kadroları da buna hazırdır. Parti Okulumuz bu çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Yararlı bir eğitim çalışması olduğunu düşünüyorum. Katılan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar  kadrolarını hazırlamaktadır. Halkımızın da bunu gördüğüne inayoruz.  Emeğin başkenti Karabük’ten tüm halkımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emek,  hak ettiği değeri bulacak, Karabük’ün ve halkımızın sorunları tek tek çözüme kavuşturulacaktır.“
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
16
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 18
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:36
  Güneş
05:23
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:51
  İkindi
16:47
  Akşam
20:09
  Yatsı
21:48

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

KARANLIĞIN 4 ATLISI

blank
Köşe Yazıları

BIRAKIN DA AZICIK MUTLU OLALIM…

blank
Karabük

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’dan İktidara Uyarı

blank
Gündem

Beşbinevler Mahallesi’nde Enerji Hattı Kanal Derinliği Endişesi: Yetkililerden Önlem Bekleniyor

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 12 Mayıs 2025

Video Haberler

blank

69 Yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Hastanesinde buldu

blank

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

blank

Karabük’te öğretmen Neşe Bostancı hayatını kaybetti

blank

Çaldıkları otomobille drift atan çocuklar “dur” ihtarına uymayıp kaçınca gözaltına alındı

blank

Samsun’da suda boğulmalara karşı seferberlik: Sahillerde yoğun güvenlik önlemi

blank

Samsunspor’da Avrupa hayali tamam, sıra lig etabını garantilemede

blank

Düzce’de 6 katlı binada korkutan yangın

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

69 Yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Hastanesinde buldu

Sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma ve ağrı üzere şikayetler ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği’ne başvuran 69 yaşındaki O.A.’nın yapılan biyopsisinde kanser tespit edildi. Ameliyat kararı alınan hasta laparoskopik radikal prostatektomi sistemi ile sıhhatine tekrar kavuştu.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği, prostat kanserinin tedavisinde uygulanan, laparoskopik radikal prostatektomi sisteminde hasta memnuniyeti ve tedavi başarısı açısından bölgesinde referans noktası haline geldi. Hasta konforunu ön planda tutan çağdaş cerrahi prosedürü ile hastalara daha ağrısız ve süratli güzelleşme süreci sağlanıyor.
Sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma ve ağrı üzere şikayetler ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği’ne başvuran 69 yaşındaki O.A.’nın yapılan biyopsisinde kanser tespit edildi. Ameliyat kararı alınan hasta laparoskopik radikal prostatektomi formülü ile sıhhatine tekrar kavuştu. Tüm tedavi sürecinden mutlu kaldığını söz eden hasta, operasyonu gerçekleştiren gruba teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Dursun Baba, laparoskopik radikal prostatektomi hakkında bilgi verdi. Prostat kanserinin, erkeklerde en sık görülen kanser tiplerinden biri olduğuna dikkat çeken Dursun Baba, bilhassa 50 yaş üstü bireylerde sık rastlandığını söz etti. Çoklukla yavaş seyirli olmakla birlikte birtakım alt tiplerinin agresif biçimde ilerleyebildiğine işaret eden Baba, "Erken yani yayılım yapmadığı evrede tespit edilen olgularda tedavi başarısı hayli yüksektir. Tedavi seçenekleri ortasında etkin izlem, radyoterapi (ışın tedavisi) ve cerrahi (radikal prostatektomi) yer alır. Uygun tedavi; hastanın yaşı, sıhhat durumu, tümörün evresine nazaran belirlenir" biçiminde konuştu.

Daha az ağrı, daha süratli iyileşme
Laparoskopik radikal prostatektomi sürecinin prostat kanserinin cerrahi tedavisinde kullanılan kapalı (minimal invaziv) bir metot olduğunu lisana getiren Dr. Baba, "Karın bölgesine açılan 5 adet delik aracılığıyla kamera ve özel cerrahi aletler kullanılarak prostat bezi büsbütün çıkarılır. Gerek görüldüğünde etraf lenf nodları da operasyon sırasında alınabilir. Açık cerrahiye kıyasla daha az ağrı, daha az kan kaybı, daha kısa hastanede kalış müddeti ve daha süratli düzgünleşme süreci üzere değerli avantajlar sunar" dedi.
Bu cerrahi prosedürünün ekseriyetle lokalize (organla sınırlı) yani yayılmamış prostat kanseri tanısı almış ve genel sıhhat durumu cerrahiye uygun olan hastalarda tercih edildiğini bildiren Öğretim Üyesi, "Özellikle hayat beklentisi 10 yılın üzerinde olan, etkin ömür usulünü sürdüren bireylerde tesirlidir. Tedavi kararı; PSA seviyesi, prostat kanseri çeşidi, tümör evresi ve hastanın ferdi özellikleri dikkate alınarak multidisipliner gruplarca verilir" biçiminde konuştu.

"Cerrahi başarısı robot yardımlı laparoskopik cerrahi ile benzer"
Robot yardımlı laparoskopik cerrahi, son yıllarda prostat kanseri tedavisinde öne çıkan ileri bir teknik olduğunu lisana getiren Dr. Baba, "Bu yöntem cerraha üç boyutlu görüş ve daha hassas hareket imkânı sağlayarak cerrahilerde kimi avantajlar sunabilir. Lakin robotik sistemlerin suramı ve sürdürülebilirliği epeyce maliyetlidir. Hastalara da önemli maliyetlere neden olmakla birlikte cerrahi başarısı laparoskopik prostatektomiye benzeridir. Kliniğimizde bu teknoloji şimdi bulunmamakla birlikte, klasik laparoskopik teknikle emsal onkolojik sonuçlar elde edilmekte, hastalarımıza inançlı ve faal bir tedavi sunulmaktadır" biçiminde konuştu.
Tüm cerrahi süreçler üzere laparoskopik radikal prostatektominin de kimi riskleri olduğunu söz eden Öğretim üyesi, "Kısa periyotta enfeksiyon, kanama ve idrar kaçağı üzere komplikasyonlar gelişebilir. Uzun periyotta ise idrar tutamama (inkontinans) ve cinsel fonksiyon kaybı üzere istenmeyen tesirler görülebilir. Lakin bu yan tesirler, cerrahinin tecrübeli takımlarca uygulanması ve gelişmiş tekniklerin kullanılmasıyla minimuma indirilebilir. Ehemmiyetle belirtilmelidir ki, bu çeşit tesirler, hastanın hayatını tehdit eden bir hastalıktan, prostat kanserinden, büsbütün kurtulması karşılığında, birçok hasta tarafından kabul edilebilir seviyede görülmektedir. Karar süreci, hasta ile şeffaf bir bağlantı içinde yürütülmektedir" dedi.

"Toparlanma süreci, açık cerrahiye nazaran daha konforludur"
Ameliyat sonrası hastaların çoklukla 4-5 gün içerisinde taburcu edildiğini belirten Baba, "Günlük yaşama dönüş ortalama 2 ila 4 hafta içinde sağlanır. Genel olarak laparoskopik cerrahi sonrası toparlanma süreci, açık cerrahiye nazaran daha konforludur" sözlerini kullandı.
Lokalize prostat kanseri tedavisinde cerrahinin yanı sıra etkin izlem, radyoterapi (ışın tedavisi) seçenekleri de mevcut olduğunu bildiren Baba, "Her ne kadar iki tedavinin muvaffakiyet talihi misal olsa da uygun hastalarda ameliyat daha öncelikli sunulmaktadır. Her tedavi sistemi, hasta özelinde avantaj ve sonluluklar içerir. Bu nedenle en hakikat yaklaşım, multidisipliner kurullarda hastanın kişisel özelliklerine nazaran karar verilmesidir" tabirlerine yer verdi.
Laparoskopik radikal prostatektominin, prostat kanseri tedavisinde aktifliği kanıtlanmış, inançlı ve hasta konforunu ön planda tutan çağdaş bir cerrahi usulü olduğunun altını çizen Dr. Dursun Baba, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniğinin; bu alanda yalnızca Düzce için değil, etraf vilayetler açısından da değerli bir tedavi merkezi olarak hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı.

"Bölgesel bir referans noktası haline gelmiştir"
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi üroloji kliniğinde laparoskopik radikal prostatektomi cerrahisinin yaklaşık 5–6 yıldır etkin olarak muvaffakiyetle uygulandığını vurgulayan Dr. Baba, "Bu süreçte sırf Düzce vilayetinden değil, Bolu, Sakarya ve Zonguldak üzere etraf vilayetlerden de çok sayıda hasta, bu prosedürle tedavi olmak üzere merkezimize başvurmuştur. Küçük bir vilayet olmamıza karşın kliniğimiz, bu alanda birçok büyük merkez seviyesinde cerrahi hizmet sunmakta; hasta memnuniyeti ve tedavi başarısı açısından bölgesel bir referans noktası haline gelmiştir" tabirlerine yer verdi.
Üroloji Anabilim Kısmı Dr. Öğr. Üyesi Dursun Baba, üroloji kliniği olarak sadece prostat kanseri değil; mesane, böbrek ve testis tümörleri üzere öbür ürolojik kanserlerde, şimdiki kılavuzlara uygun formda onkolojik cerrahi tedavileri, böbrek taşı tedavileri, açık üretoplasti üzere tüm ürolojik olaylar çağdaş teknolojik imkanlarla başarılı bir formda gerçekleştirdiklerini ve üroloji kliniğinden bu nedenle hasta sevki yapılmadığını kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
16
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 18
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:36
  Güneş
05:23
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:51
  İkindi
16:47
  Akşam
20:09
  Yatsı
21:48

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

KARANLIĞIN 4 ATLISI

blank
Köşe Yazıları

BIRAKIN DA AZICIK MUTLU OLALIM…

blank
Karabük

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’dan İktidara Uyarı

blank
Gündem

Beşbinevler Mahallesi’nde Enerji Hattı Kanal Derinliği Endişesi: Yetkililerden Önlem Bekleniyor

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 12 Mayıs 2025

Video Haberler

blank

69 Yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Hastanesinde buldu

blank

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

blank

Karabük’te öğretmen Neşe Bostancı hayatını kaybetti

blank

Çaldıkları otomobille drift atan çocuklar “dur” ihtarına uymayıp kaçınca gözaltına alındı

blank

Samsun’da suda boğulmalara karşı seferberlik: Sahillerde yoğun güvenlik önlemi

blank

Samsunspor’da Avrupa hayali tamam, sıra lig etabını garantilemede

blank

Düzce’de 6 katlı binada korkutan yangın