İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 09:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çocukluk hayali için bisikleti ile Nepal’e gidecek

Samsunlu Coşkun Keskiner, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için pedal çevirmeye başladı. Güney Asya’ya gitmek için bisikletine binen Keskiner, aylarca sürecek 8 bin kilometrelik seyahatin akabinde Nepal’e ulaşacak.
Samsunlu Vücut Eğitim Öğretmeni Coşkun Keskiner (35), küçük yaşlarından beri ilgisi olan bisikleti ile çocukluk hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Bisikleti ile katıldığı ulusal ve memleketler arası yarışların akabinde çocukluk hayali olan Güney Asya’daki Nepal’e gitmek için bisikletine binen Keskiner, geçtiğimiz günlerde memleketi Samsun’dan yola çıktı. Öğrencilerin alkışları eşliğinde pedal çeviren Keskiner, aylarca sürecek seyahatine başladı. 8 bin kilometre boyunca pedal çevirecek olan Keskiner, Türkiye’den çıkış yapmadan evvel Trabzon’daki Özel İmperial Hastanesi’nde sıhhat denetiminden geçti. Buradaki denetimin akabinde hastane Genel Müdürü Cihan Başoğlu ile görüşen Keskiner, buradaki süreçlerin akabinde tekrar bisikletine binerek seyahatine devam etti.
Eski dağ bisikleti atleti olduğunu belirten Keskiner, "Türkiye’deki birçok ulusal ve milletlerarası müsabakalara katıldım. Şimdilerde müsabakalara katılmıyorum lakin bisikletle çeşit yapıyorum. Türkiye’nin bütün kıyı şeridini dolaştım. Uzun müddettir hayalim olan Nepal’e gitmeye düşünüyordum. O hayalimi gerçekleştirmek için Samsun’dan yola çıktım" dedi.

"İlk bisiklete bindiğinde nereye kadar gidebilirim sanki diye düşündüm"
Her çocuğun hayalinin bisiklet olduğunu kaydeden Keskiner, "Bir çocuk kendini bilir bilmez ailesinden birinci istediği şey bisiklet oluyor. Zira bisiklete bindiğin anda farklı bir özgürlük hissiyatı geliyor. Daha uzağı gidebilir diye hissediyorsun. Birinci bisiklete bindiğinde nereye kadar gidebilirim sanki diye düşündüm. Yaşadığım kentteki ilçe seyahatlerimin akabinde vilayet değiştirmeye başladım. Bunu yaparken sanki bisikletimle öbür ülkeye gidebilir miyim fikri oluştu. Bun daima yapmak istiyordum fırsat bugüneymiş. Bu çeşit uzun etkinliklerde arkadaşlarınla birebir vakti getirmek güç oluyor. Herkesin hayat koşturmacası var. O boşluk vakti bulabilmek çok güç. Yanımda bir arkadaşım daha olsaydı daha uygun olabilirdi" formunda konuştu.

"Nepal benim birinci amacım gibi"
8 bin kilometre boyunca pedal çevireceğini vurgulayan Keskiner, "Nepal dünyanın çatısı olarak biliniyor. Yükseklere çıkma tutkumdan ötürü Nepal’in her vakit yeri farklıydı. Bunu bisiklet ile yapıyor olmak benim için başka bir keyif olacaktır. Bisiklet ile Everest’in doruğu çıkamam lakin Nepal’e ulaşmak ve Everest’i görmek benim keyifli edecek. Yaklaşık 8 bin kilometre civarında bir yol gideceğim. Bunun vakti büsbütün vizelerimle alakalı. Birinci etapta Samsun-Hopa-Iğdır-Doğubayazıt-İran güzergahım var. Sonrasında Pakistan-Hindistan ve Nepal var. Hindistan vizem Eylül’e kadar sürüyor. Pakistan vizem 6 Haziran’da bitiyor. 3-4 ay üzere bir süreç olacaktır diye düşünüyorum. Nepal benim birinci gayem üzere. Maddi ve sıhhat durumum el verdiği sürece Asya’nın öteki ülkelerine de gitmek istiyorum. Arkadaşlarım içimdeki bu duyguyu bildikleri için beni daima desteklediler. Ailem biraz huzursuz oluyor fakat küçük yaşlarımdan beri bu türlü şeyler yaptığım için alıştılar. Risk her yerde var" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.