Derede mahsur kalan dana AFAD ekiplerince kurtarıldı
Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde kayalıklardan dere yatağına yuvarlanan dana, AFAD gruplarınca kurtarıldı.
Edinilen bilgiye nazaran Selmanlı Mahallesi’nde kayalıklardan yuvarlanan dana dere yatağında mahsur kaldı. Köylülerin uğraşlarıyla bulunduğu yerden çıkartılamayan büyükbaş hayvan için 112 Acil Davet Merkezi’nden yardım istendi. İhbarla bölgeye giden Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) takımları, mahsur kalan hayvanı ip yardımıyla mahsur kaldığı alandan çıkarıp sahibine teslim etti.
BEUN “Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği” eğitimi için pilot üniversite oldu
"Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği" eğitimi için pilot üniversite olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konut sahipliğinde, birinci çevrimiçi eğitim aktifliği gerçekleştirildi.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Metin Çoban Konferans Salonu’nda Maliye Kısmı Dr. Öğr. Üyesi Şerife Akıncı Tok’un "Türkiye’nin Malî Yapısı" dersi bağlamında gerçekleştirilen çevrim içi eğitim, Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran tarafından verildi. Aktifliğin, Sayıştay Başkanlığının üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim programları kapsamında birinci kez çevrim içi olarak yapılması, BEUN’u pilot kuruluş olarak öne çıkardı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını tabir eden Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran, eğitim kapsamında; Sayıştay’ın tarihi, misyon, sorumluluk ve yetkileri başta olmak üzere Sayıştay denetçiliğine ait pek çok bilgi verdi. İlgili kanun, mevzuat ve yönetmeliklerle temellendirdikleri anlatımları öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Ders sonunda ise öğrencilerle soru-cevap aktifliği gerçekleştirilerek ders mevzularının pekiştirilmesi sağlandı.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen çevrim içi eğitim programına ait açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Sayıştay’ın Türkiye’nin en esaslı ve değerli kurumlardan biri olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Ülkemizin en kıymetli kurumlarından olan Sayıştay’ın, öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitim programının öğrencilerimizin meslek planlamaları ve çalışmaları için hayli yararlı olacağına inanıyorum. Geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerimiz, kendilerini yetiştirme sürecinde Sayıştay Başkanlığına ait merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu. Bu bağlamda bilhassa Sayıştay Başkanlığının eğitim programları aracılığıyla öğrencilerimizin Sayıştay’ı tanıması epey kıymetlidir. Ayrıyeten Sayıştay’ın çevrimiçi eğitimlerinin birincisinin Üniversitemizde gerçekleşmesi bizlerin memnunluk kaynağı oldu. Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliğine ait verdikleri hoş bilgiler ve deneyim transferi için Uzman Denetçilerimiz ve Sayıştay Başkanlığı ailesi başta olmak üzere aktifliğin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sunan tüm akademik ve idari işçimize teşekkür ediyorum."