Devrekli İmam Hatip Lisesi öğrencileri mezun olanın sevincini aileleri paylaştı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencileri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında okullarından mezun olmanın sevincini programa katılan protokol ve aileleri ile paylaştılar.
Okulun Konferans Salonunda gerçekleştirilen merasime hürmet duruşu ve İstiklal Marşı İle başlanırken bir öğrenci tarafından okunan Kur’an-ı kerim Tilaveti ile devam edildi. Okulda çeşitli çalışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketler takdim edilirken, programda davetlilere hitap eden Okul Müdürü Erdoğan Aslan, "Okulumuz mesleksel, kültürel ve sportif alanlarda yıl içerisinde birçok aktiflik ve müsabakalar yaparak bu devri de güzel bir halde sonuçlandırmıştır. Okulumuz da ortaokulla birlikte lise kısmında hem Anadolu ve hem de Fen ve Toplumsal Bilimler Proje programı uygulanmaktadır. Mesleksel dersler yanında öteki liselerde görülen derslerin birebiri okutulmaktadır. Geçen yıl okulumuzdan mezun olan öğrenciler ortasında 33 öğrenci üniversiteye yerleşmiş, 7 öğrencimiz Mühendislik olmak üzere başka hatırı sayılı fakülteleri kazanmış ve yerleşmişlerdir. Bu yılda inşallah çabalı öğrencilerimizle bu başarıyı sürdüreceğiz. Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın keyifli günlerine eşlik etmek için buradasınız. Onların bu hoş gününde sizlerin de emeği büyüktür. Çocuklarınızı destekleyerek, onlara güvenerek ve onları sevgiyle yetiştirerek, onların bu noktaya gelmelerinde büyük rol oynadınız. Tüm mezunlarımız ismine teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi canı gönülden kutluyorum" dedi.
Düzenlenen mezuniyet merasimine; Devrek Belediye Lider Yardımcısı Özcan Özmekik İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya, AK Parti İlçe Lideri İsmail Cinbir, MHP İlçe Başkanı Satılmış Tilkicik, İlçe Müftüsü Murat Keyifli ile çok sayıda ünite amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri hazır bulundular.
57 öğrencinin mezun olduğu eğitim ünitesinde öğrenciler diplomalarını havaya atarak okulu bitirmenin sevincini aileleri ve programa katılan davetlilerle paylaşırlarken, programa katılan tüm davetlilere ikramlarda bulunuldu.