Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde apansız bastıran dolu yağışı, ilçeyi ve tarım yerlerini beyaza bürüdü.
Akşam saatlerinde birdenbire bastıran dolu yağışı, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kısa müddette tesirini gösterdi. Yaklaşık 10 dakika boyunca aralıksız yağan dolu nedeniyle cadde ve sokaklar ile tarım yerleri beyaz örtüyle kaplandı.
Öte yandan dolu yağışı nedeniyle yeni ekilen Kelkit fasulyeleri ve tarım eserlerinin de ziyan gördüğü öğrenildi.
Gazi Tümgeneral Davut Ala: “15 Temmuz ile tarihi yazan değil tarihi yapan millet olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha kanıtladık”
Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü anma programı çerçevesinde RTEÜ’de düzenlenen konferansta konuşan Samsun Garnizon Kumandanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, "15 Temmuz ile son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti ve 86 milyon daima birlikte tarihi yazan değil tarihi yapan millet olduğumuzu dosta düşmana bir defa daha kanıtladık" dedi.
Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü aktiflikleri çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından ‘Destanın içinden: Bir kahraman anlatıyor’ isimli program gerçekleştirildi. Samsun Garnizon Kumandanı Gazi Tümgeneral Davut Ala’nın konuşmacı olarak katıldığı programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Kumandanı Albay Ali Güngör, Vilayet Emniyet Müdürü Murat Türesin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Samsun Garnizon Kumandanı Gazi Tümgeneral Davut Ala Dünya tarihinin incelendiğinde Türk milletinin tarihinde asırlar uzunluğu unutulmayacak, kuşaklar uzunluğu lisandan lisana bir destan üzere anlatılacak dönüm olduğunu lisana getirerek "Sultan Alparslan Anadolu’nun kapılarında ‘Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım, ya şehit olur cennete giderim’ demiştir. Fatih Sultan Mehmet ‘Ey İstanbul ya ben seni alırım ya sen beni alırsın’ demiştir. Örneğin Yıldırım Beyazıt ‘Yenileceğinden korkan sürekli yenilir’ demiştir. Abdülhamithan ‘Bu topraklar kanla alınmıştır kanla verilir’ demiştir. İstiklal harbimizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek milletimizin tarihinde destanlar yazmış, milletimizi global tarihe nakşetmiştir. 15 Temmuz’da bizim açımızdan kilometre taşıdır. 15 Temmuz ile son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti ve 86 milyon daima birlikte tarihi yazan değil tarihi yapan millet olduğumuzu dosta düşmana bir sefer daha kanıtladık. O akşam bu aziz millet genciyle, yaşlısıyla tüm dünyaya bir ülkenin tarihini korkaklarla değil o ülke için kendi canını düşünmeden ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ şiarıyla hareket eden beşerler ile yazılacağını tüm dünyaya ispatlamıştır. Tarihe unutulmayacak bir not düşmüştür. Dünün olduğu üzere yarınında tarihinin Türkiye’siz yazılamayacağını bir kere daha hatırlatmıştır" tabirlerini kullandı.
Sunumların ve görüntü gösterimlerinin yapıldığı program ikram takdimi ile sonbuldu.