Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Eylül, 2025 15:15 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’nin ’ay yıldızlı’ mesire alanı

Düzce’nın Cumayeri ilçesinde 200 dönüm alana kurulan ve mimari yapısıyla dikkati çeken Hilaltepe Millet Bahçesi ve Mesire Alanı, bilhassa havadan Türk bayrağını andıran imgesiyle tabiat ve fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi oldu.

Cumayeri Belediyesi tarafından yaklaşık 200 dönümlük geniş bir yere kurulan tesis, mimari özellikleriyle öne çıkıyor. Alanda, her biri farklı bir Türk devletini simgeleyen ve üzerinde o devlete ilişkin bilgilendirici kitabeler bulunan 14 seyir terası bulunuyor. Tesisin en dikkat alımlı ögesi ise havadan bakıldığında ay ve yıldız formunu oluşturan peyzaj düzenlemesi ile “Yıldız Restoran” olarak isimlendirilen ana binası.

Dron çekimi sırasında gördüğü görünümün kendisini etkilediğini lisana getiren Sinan Çalış, “Düzce’de gezilecek yerleri arkadaşlarıma sordum. Gezdiğim kentlerde dron uçurmayı seviyorum. Arkadaşlarım burayı tavsiye etti. Bu projeyi düşünen belediye ve mimarlar, havadan bakıldığında ortaya çıkacak estetik görüntüyü çok güzel hesaplamış. Herkese Hilaltepe’yi tavsiye ediyorum. Bilhassa dron ile gelip bu eksiksiz imgeleri çekmelerini öneririm. Yapanların emeğine sağlık” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 09:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşil gelecek atölyesinde çocuklara çevre bilinci

Düzce Bilim Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesinde öğrencilere sanat etkinliği aracılığı ile çevre bilinci aşılandı.

Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezi, haftalık atölye çalışmalarının yanı sıra önemli gün ve haftalara özel etkinliklerle çocukları bilim, sanat ve farkındalık temalarında bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesi düzenlendi. Etkinliğe, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Merve Altın Akkaya ile Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı katıldı. Atölyede, Metek TOKİ İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 45 öğrenci yer aldı.

Çocuklar, çevrenin korunması, doğa sevgisi ve sürdürülebilir yaşam konularını tuvallere yansıtarak hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadı. Sanat aracılığıyla çevre farkındalığının artırılmasının amaçlandığı etkinlikte öğrenciler, hayal güçlerini kullanarak renkli çalışmalar ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin