Eskipazar’ın Lezzetleri Tanıtıldı

Eskipazar’ın Lezzetleri Tanıtıldı

Yayın: 24.05.2023 13:04
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan’ın himayelerinde Valiliğimiz koordinasyonunda bu yıl 2’incisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında bugün ki Lezzet Durağı Eskipazar İlçesi oldu.

Coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Lezzet Durağımız Eskipazar etkinliğine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, İl ve ilçe protokolü, Muhtarlar, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Sarı Kale’de gerçekleştirilen etkinlikte Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri, ustalık ve el becerilerini konuşturan kadınlar tarafından yapılan Keş, Avuz, Höşmerim, Miyane Helvası, Mıhlama, Eskipazar Mantısı, Memeli Ekmek (Çizleme), Kiren Acısı, Bükme, Un Helvası, Kedi Batmaz, Yayla Çorbası, Ovma Çorbası, Acısu Ovması, Cincile Çorbası, Cevizli Yahni, Aşlık Çorbası, Efelek Dolması, Ispanak Böreği gibi yöresel yemeklerin yer aldığı stantları tek tek dolaşarak muhteşem lezzetlerin tadına baktılar.

Lezzet Durağı Eskipazar etkinliği katılımcılara Miyane Helvası ile Kiren Şerbeti ikram edilmesi ile sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Atama Müjdesi

Yayın: 07.05.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının, Sınıf Öğretmenliğine 3.263, Özel Eğitim Öğretmenliğine 2.499, Rehberlik için 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 1.594, İngilizce için 968 öğretmenin en çok alım yapılacak branşları resmi sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Buna göre bir sınav takvimi belirlendi.  Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları ve sözlü sınav merkezleri için tercihler 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınava alınacağı sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edileceği, sınavlarının ise 1 Temmuz’da başlayacağı duyuruldu.

Başvuru için taban puan ve kontenjan listesine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.
Atama takvimine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.