Etin Tadı Kaçtı

Etin Tadı Kaçtı

Yayın: 29.02.2024 14:36
Paylaş:
A+ A-

Ramazan ayına sayılı günler kala et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Karabük, Batı Karadeniz Bölgesindeki İller arasında  Et fiyatlarında en fazla artışın yaşandığı İller arasında yer alırken, Karabük’te hayvancılık işiyle uğraşan bazı marketlerin  et fiyatlarının yükselmesinde önemli rol oynadığı ifade ediliyor

Ramazan ayına sayılı günler kala Karabük’te et fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmadı. Kırmızı et fiyatlarına son dönemde gelen zamlar zaten et alamayan vatandaşlara bir kez daha darbe vurdu.  Ramazan öncesi ‘maliyet’ gerekçe gösterilerek yapılan zamlarla birlikte et fiyatları yükselmeye devam ediyor. Kasaplar ise fırsatçıların spekülasyonla piyasayı yükselttiklerini dikkat çekerken, Karabük’te hayvancılık işiyle uğraşan bazı marketlerin et fiyatlarının yükselmesinde önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

Son gelen zamlarla birlikte Batı Karadeniz Bölgesinin en pahalı etini yiyen Karabük’te et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Yapılan son zamlarla birlikte  ete iyiden iyiye hasret kalan  vatandaşlar, Karabük’te daha fazla artış gösteren et fiyatlarının yükselmesine yetkililerin sessiz kaldığını ifade ettiler.

KARABÜK’TE ETİN ZAMLANMASINA HANGİ FİRMA ÖNCÜLÜK EDİYOR?

Karabük’te et fiyatlarının artmasına hayvancılık işi yapan bazı marketlerin öncülük ettiği ifade edilirken, bu marketlerin bu konuda önemli bir role sahip olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda 400 TL’den satılan kıymanın kilosu şimdilerde 480’den satılmaya başlandı. Kemiksiz etin kilosu geçtiğimiz hafta 430’den satılırken, yapılan son zamla birlikte 530 TL’den satılmaya başlandı. Kemikli etin kilosu 330 TL’den 390 TL’ye yükseldi.  Antrikotun fiyatı 640 TL’ye yükselirken, kuzu etinin kilo fiyatı ise 620 TL’ye yükseldi.

BÖLGEDE EN PAHALI ET KARABÜK’TE

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın İllerinde ise kıymanın kilosunun 420-450 TL arası, kemikli etin kilosunun 350-380 TL arasında değiştiği belirtilirken, diğer et türlerinde de fazla bir fiyat artışının yaşanmadığı öğrenildi. Etteki en fazla fiyat artışının Karabük’te olması dikkat çekti

Et fiyatlarının artmasına tepki gösteren vatandaşlar, et fiyatlarının artmasına sebep olan  hayvancılıkla uğraşan marketlere  karşı ciddi yaptırımların uygulanması gerektiğini  belirttiler.

Et fiyatlarındaki artışın yegane nedeninin tekelleşmiş üreticiler olduğu ve tekelleşmeye sadece Karabük’te  hayvancılıkla uğraşan  bu marketlerin çanak tuttuğu ifade edilirken, Ramazan’a 15-20 gün  kaldığında bir takım üreticilerin spekülasyona başladığı belirtilirken,  hayvancılık işiyle uğraşan bu marketlerin de  başı çektiği ifade ediliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kazdağlı Meydanı’nda Karma Resim Sergisi Sanatseverleri Bekliyor!

Yayın: 09.05.2024 16:42
Paylaş:
A+ A-

Ağaç Sergisi, Safranbolu Tarihi Çarşı’da Şefik Yılmaz Dizdar Sanat Evi Kazdağlı Meydanı’nda saat 18.00’de açılacak. Sergi, sanatseverler için kaçırılmayacak bir etkinlik olacak.

Karma Resim Sergisi, birbirinden yetenekli sanatçıların eserlerini bir araya getirerek sanatseverlere büyük bir keyif ve ilham sunacak. Burcu Sezer, Eyüp Günaydın, Fatma Avcı, İlknur Başat, Nergiz Çelikkaya, Nurcan Ağan, Sacide Çapraz, Sakine Kelleci, Sevgi Şahinder Çakır, Sevil Koca, Soner Alkan gibi isimlerin tabloları serginin göz alıcı ve etkileyici atmosferini oluşturacak.

Sanat dolu bir hafta sonu için Ağaç Sergisi‘ni şimdiden takvimlerinize kaydetmeyi unutmayın! (Esra Oğuzkağan Özkan)