Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
02 Kasım, 2023 18:49 tarihinde yayınlandı

Etlik Şehir Hastanesine “” ünvanı

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirmede gereken standartları sağlayarak, "Anne Dostu Hastane" ünvanını almaya hak kazandı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre bakanlığın 31 Ekim-1 Kasım arasında gerçekleştirdiği "Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi Programı" kapsamında Etlik Şehir Hastanesine de "Anne Dostu Hastane" ünvanı verildi. Bu kapsamda hastanede düzenlenen programa, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay Soysal ile Bakanlık Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünden yetkililer ve hastane çalışanları katıldı. Başhekim Soysal, programda yaptığı konuşmada, "Anne Dostu Hastane" uygulamasının temel amacının anne sağlığı hizmetlerinin kalitesini arttırmak olduğuna dikkati çekti. Soysal, anne ve bebek sağlığı için en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Koordinatör Başhekim Yardımcısı Kayıpmaz ise Ankara Etlik Şehir Hastanesinin "Anne Dostu Hastane" ünvanıyla daha da güçlendiğini dile getirdi. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Haziran, 2025 16:46 tarihinde yayınlandı

Safranbolu’da Organik Dönüşüm Hız Kazanıyor: Kompostla Toprağa Hayat, Doğaya Nefes!

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Safranbolu Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Organik Döngü Hareketi” kapsamında Perşembe Pazarı’ndan toplanan organik atıklarla bokashi ve sıcak kompost üretimi yapılarak hem toprağın besin değeri artırılıyor hem de karbon ayak izi azaltılıyor. Projeyle birlikte, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde vatandaşlara yönelik ücretsiz “Kompost Yapım Eğitimi” gerçekleştirildi. Programa Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de katıldı.

Eğitimler, 2017 yılında Ankara merkezli kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyeleri Meryem Kavilci ve İpek Büyü tarafından verildi.

Meryem Kavilci, organik atıkların doğru yöntemlerle işlenerek kısa sürede toprağa geri kazandırılabileceğini vurgularken, kompostun çevresel sürdürülebilirlik açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.
İpek Büyü ise bokashi yöntemiyle evsel atıkların bile değerlendirilerek toprağa yararlı hale getirilebileceğini ifade ederek, “Herkes küçük bir dönüşümle büyük bir değişime katkı sunabilir,” dedi.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ise yaptığı açıklamada, önceki yıllarda Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde kompost çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı. Uslu, bu çalışmalar sayesinde gübre satın almak yerine organik atıkların dönüştürülerek değerlendirilmesinin sağlandığını, böylece belediyenin tasarruf ettiğini vurguladı. Ayrıca, kompost eğitimleriyle Safranbolu halkında çevresel farkındalık oluşturulmasının ve organik dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Projeyle birlikte, Safranbolu’da sürdürülebilir tarım uygulamaları yaygınlaşırken, doğaya zarar vermeyen çözümlerle gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakılması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin