İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 16:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Filistinli Abdullah, Türkiye’ye minnetini Kızılay gönüllüsü olarak gösteriyor

Filistin’de yaşanan İsrail baskısı nedeniyle ailesiyle birlikte göç ederek Türkiye’ye yerleşen 19 yaşındaki Abdullah Shaban, Kızılay’da istekli olarak çalışıyor.
İsrail’in Filistinlilere yaşattığı baskıdan kurtulmak için dört yıl evvel Türkiye’ye gelen 19 yaşındaki Abdullah Shaban, beş kişilik ailesi ile birlikte Zonguldak’a yerleşti. Zonguldak’ta açık öğretim lisesinde eğitim hayatına devam eden Shaban, Gazze’den tanıdığı Türk Kızılay’ına vefa borcunu ödemek için çalışmalarında istekli olmaya karar verdi. Kızılay’ın Zonguldak Şubesinde paketleme, taşıma, gereksinimlerin ulaştırılması, gereksinim sahiplerinin konutlarının tadilatında istekli olarak çalışan Shaban, "Kızılay, Gazze’de insanlara yardım ediyor. Ben de buradayım. Türk milletine yardım ediyorum. Türkiye’yi çok seviyorum" dedi.
Shaban ile tanışma sürecini anlatan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşat Yağız, "Abdullah bizi üniversite kümelerinden duymuş. Kendisi Türk Kızılay’ı Gazze’den biliyormuş. Birinci geldiğinde güzel sohbetimiz oldu, duygulandık. Bize ’Ben Türk Kızılay’ını biliyorum. Gazze’de benim halkıma yardım ediyor. Elimden geldiğince burada size yardımcı olmak istiyorum. Türk milletine vefa borcumu ödemek istiyorum’ dedi. İstekli olarak bizlerle bir arada faaliyet göstermeye başladı. Bize hem saha hem depo çalışmalarında etkinliklerimizde katkı sağlıyor. Gerek kumanya dağıtımı olsun, gerek kıyafet yardımları olsun, toplumsal etkinliklerimizde de bize eşlik ediyor. Türk milletine hizmet etmeye çalışıyor" diye konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.