Anadolu Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv’ten ortak program

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv, 2016'dan bu yana düzenledikleri kurum içi girişimcilik programlarını bu yıl ilk defa "Synergy Mobility Innovation" adı altında birlikte düzenleyeceğini duyurdu.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, program, otomotiv ve mobilite alanında yenilikçi iş modelleri ve ürünlerle akıllı mobilitenin geleceğine ivme kazandırmayı, Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv'in yetkinliklerini bir araya getirerek sürdürülebilir iş modelleri oluşturmayı hedefliyor.

Ayrıca program, elektrifikasyon, mobilite servislerinin dijitalleştirilmesi ve yeni mobilite çözümleri üzerine inovatif fikirler toplayarak girişim ekosisteminde sinerji yaratmayı ve işbirliği konusunda bir rol model olmayı hedefliyor. Şirketler, bu sene ilk defa birlikte "Synergy Mobility Innovation" adıyla gerçekleştirecek.

Programda her iki şirketin güçlü yanları kullanılarak, ticarileşme potansiyeli yüksek girişimler geliştirilecek.

- Tüm paydaşları, çalışanları ve girişim ekosistemini güçlendiriyor

Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv, şirket içindeki girişimcilik ve inovasyon kültürüne yeni bir yaklaşımla ivme kazandırırken, Koç Topluluğu da grup şirketleri arasındaki işbirliğini güçlendirerek kurumsal sinerjiyi artırmayı hedefliyor.

Program, Ford Otosan'ın diğer hissedarı Ford Motor Company için de global etki yaratma potansiyeline sahip olup, ekiplerin müşterilerden elde edeceği iç görülerle ticarileşme ihtimali yüksek girişimler oluşturmayı amaçlıyor.

Ford Otosan'da 2016'dan bu yana 270 kurum içi girişimci 75 proje üretti. Şirketin inovasyon programı kapsamında şimdiye kadar 10 ana kampanya altında yürütülen projelerden üçü Ford Otosan bünyesinde kullanılmaya başlandı, üçü dış müşterilere ticarileştirildi ve diğer dördü de şirketleşti.

Otokoç Otomotiv'de ise 2016'dan bugüne 12 döngüde geliştirilen fikirlerle yaklaşık 2 bin 700 yeni müşteri kazanıldı. Otokoç Otomotiv, Kurum İçi Girişimcilik süreçleri kapsamında toplam 12 döngüde 47 iş fikrini yalın girişim metodolojisi ile çalışarak, 29 iş fikrini pilot dönemde geliştirdi ve yedi iş fikrini ticarileştirdi. Son dört yılda bu faaliyetlerden 100 milyon liranın üzerinde ciro elde edildi.

Kurumsal girişimciliğin Otokoç Otomotiv için en önemli kazanımı, hızlı deneyimleme, hızlı yanılma ve hızlı öğrenme mekanizmasının çalışması sayesinde küçük kaynaklarla yeni iş modellerini test edebilme imkanı oldu. Bu süreçlerde 1100'den fazla Otokoç Otomotiv çalışanı inovasyon ve girişimcilik konularında eğitimler ve mentorluk destekleri aldı.

blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 13:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Belediyesi’nden Can Dostlara Yatırım

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesinde Çalışmalar Sürüyor

Karabük Belediyesi, hayvan refahını esas alan yaklaşımı doğrultusunda başlattığı Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. 3.000 hayvan kapasiteli olarak planlanan tesis, toplam 41.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Merkez; tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sosyal etkileşim alanlarıyla yalnızca geçici barınma değil, hayvanların tüm yaşam ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Proje bünyesinde modern köpek parkuru, serbest gezinti alanları, çevre dostu peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik otopark alanı yer alıyor.

Ayrıca merkezde, veterinerlik hizmetlerinin sunulacağı tam donanımlı bir sağlık altyapısı da kuruluyor. Bu yönüyle proje, fiziksel bir tesisin ötesinde, sürdürülebilir bir hayvan refahı modeli sunmayı hedefliyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Hayvanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına örnek bir proje yürütüyoruz. Sadece bir bakım alanı değil; tedavi, rehabilitasyon ve sosyal etkileşim imkânlarını da bünyesinde barındıran çok yönlü bir yaşam merkezi inşa ediyoruz.”

Karabük’te inşası süren Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin

tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hayvan bakım tesislerinden birinin hizmete açılması hedefleniyor. Proje aynı zamanda, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal duyarlılık açısından da dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.