Galaxy AI yeni güncelleme ile daha fazla cihazda kullanılacak

Galaxy AI yeni güncelleme ile daha fazla cihazda kullanılacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.02.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung Electronics'in geliştirdiği yeni One UI 6.1 güncellemesi aracılığıyla Galaxy AI özelliklerini daha fazla Galaxy cihazın hizmetine sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kısa süre önce satışa sunulan Galaxy S24 serisiyle uyumlu olan güncelleme, mart sonundan itibaren Galaxy S23 Serisi, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 ve Tab S9 serilerinde de kullanıma sunulacak.

Cihazda yüklü olan ve bulut tabanlı kullanılan yapay zeka yeteneklerini birleştiren hibrit yaklaşımla geliştirilen güncelleme, kullanıcılara sunulan mobil yapay zeka deneyimlerinin standardını daha da yükseltiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) TM Roh, Galaxy AI ile yalnızca yeni bir mobil yapay zeka çağına öncülük etmeyi değil, aynı zamanda yapay zekayı daha erişilebilir hale getirerek kullanıcıları güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Roh, “Bu adımlar, Galaxy AI için sadece başlangıç. Bu deneyimleri 2024 içinde 100 milyondan fazla Galaxy kullanıcısına ulaştırmayı planlıyoruz. Mobil yapay zekanın sınırsız olanaklarından yararlanmanın yollarını artırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

– Yeni güncelleme, günlük hayatta verimliliği artırıyor

Yapay zeka destekli modellerde bulunan Galaxy AI özellikleri, yazılan mesaj içeriklerinin tonunu ayarlama ve “Chat Asistanı” kullanarak mesajları 13 farklı dilde tercüme etme gibi yetenekler sunuyor.

Galaxy kullanıcıları, telefon görüşmelerini sesli ve metin olarak çeviren “Live Translate” ile gerçek zamanlı etkileşimin gücünü deneyimleyebilirken, “Sözlü Çevirmen” özelliği ile canlı konuşmalar esnasında bölünmüş ekranda metin çevirileri oluşturuyor.

Galaxy AI'ın Galaxy ekosistemi geneline daha geniş ölçüde entegre edilmesi, yapay zeka destekli modellerde hayata geçirilen günlük görevlerin sorunsuz kullanıcı deneyimiyle başarılmasını sağlarken verimliliği de artırıyor.

Arama işlevleri, kolayca yapılan bir daire hareketiyle arama sonuçları sunan, Google ile “Circle to Search”, yapay zeka teknolojisi ile aratılan görüntüye dair arama sonuçlarından genel bir özet oluşturuyor ve en alakalı sonuçları gösteriyor.

“Not Asistanı” gibi organize olmayı sağlayan ve günlük yaşam için olan özellikler ise kullanıcıların formatlar oluşturmasına, özetler çıkarmasına, notların bölümlendirilerek düzenli hale getirilmesine ve alınan notları başka dillere çevirmesine imkan tanıyor.

“Web Asistanı”, görüntülenen web sayfalarının kapsamlı kısa özetlerini oluşturarak kullanıcıların daha hızlı bilgi sahibi olmalarını sağlarken, “Ses Kaydı Asistanı” ses kaydının yazılı dökümünü oluşturuyor, diyaloglardan özet çıkarıyor ve çeviri yapıyor.

Galaxy AI ile Samsung, kullanıcıların yaratıcı potansiyelini daha fazla ortaya çıkarabiliyor. Galaxy'nin yeni güncellemesi, yaratıcılığı fotoğraf çekildikten sonra bile teşvik eden bir dizi Galaxy AI aracı sunuyor. “Yaratıcı Düzenlem” sayesinde, yapay zeka destekli cihazlar, fotoğraflardaki nesneleri kolayca yeniden boyutlandırabiliyor, konumlandırabiliyor veya yeni düzende hizalayabiliyor. Kullanıcılar ayrıca, “Düzenleme Önerisi” ile tüm fotoğraflarını daha hızlı ve kolay bir şekilde daha iyi hale getirebiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Teknokent’te hazırlanan “İnsansız Nano Helikopter” projesine TÜBİTAK desteği

Yayın: 01.05.2024 10:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) bünyesinde faaliyet gösteren firmanın savunma sanayi alanında yaptığı “İnsansız Nano Helikopter” projesi, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A.Ş firmasınca hazırlanan çalışmanın 833 proje arasında, “TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenecek 45 projeden biri oldu.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Seyfeddin Cevdet Uludoğan, çalışma adının, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme” olduğunu belirtti.

Uludoğan, Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 4’te çalışmalarının devam ettiğini, THS 9 seviyesine ulaşarak 2025’te projeyi seri üretime hazır hale getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Projenin tamamlanmasıyla dünyada bu sınıfta insansız helikopter projesini tamamlamış ikinci firma olacaklarını aktaran Uludoğan, “Bu helikopterle amacımız, askeri istihbaratta özel kuvvetlerin kullanımına uygun insansız helikopter projesi geliştirmek. Bu projenin önemi, dünya üzerinde sadece 1 firma tarafından geliştirilip kullanılması. Biz Türkiye’den yerli firma olarak rakip çıkmayı planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Uludoğan, başarıya ulaşmaları halinde bu alanda dışa bağımlılığı sonlandıracaklarını ve askeri stratejik konuda yerli çözüm üretmiş olacaklarını vurgulayarak, katma değer payı çok yüksek insansız helikopterin fiyatının 200 bin dolar civarında olduğunu kaydetti.

Kendilerinin insansız helikopteri yerli imkanlarla üretip ordunun kullanımına daha uygun fiyatlara sunmayı amaçladıklarına değinen Uludoğan, şunları kaydetti:

“Katma değer olarak gram bölü ihracat fiyatı çok yüksek bir ürün. Yüksek teknolojiyi içeriyor. O kadar ufak bir cihazın içine bu kadar yüksek teknolojiyi sığdırmak çok zor olduğu için dünyada bunu yapabilen şu an ikinci bir firma yok. İnsansız nano helikopterimizin görüş açısı daha yüksek, yapay zeka modülümüz daha gelişmiş, havada kalma ve olumsuz hava koşullarına dayanma süremiz daha fazla diyebiliriz. Koaksiyel rotor yapısı ve arka pervanesi ile daha stabil uçuş ve daha hızlı manevra kabiliyetimiz mevcut. Daha yenilikçi yaklaşımla projeyi sürdürüyoruz. Rakibimizin taklidi değil tamamen o sınıfta yeni bir ürün üzerinde çalışıyoruz.”

Haber videosu için TIKLAYINIZ!