İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 12:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gençlere Ladik Ambarköy ve Akdağ gezisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlere Ladik Ambarköy ve Akdağ gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizdeki tüm gençlerimize ulaşmayı, tüm gençlerimizin kentimizdeki imkanlardan faydalanmalarını, yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarını dilek ediyoruz. İnşallah Petek Genç Projemizi de yakın vakitte tamamlayarak daha çok gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği programlar ile gençlerin kenti daha yakından tanımasına imkan sağlıyor. Bu kapsamda 27 Şubat’a kadar her hafta pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi günleri Ladik Akdağ’a düzenlenecek seyahatlerle, gençlere hem tabiat hem de tarih hakkında değerli bilgiler sunulacak.
27 Şubata kadar bin 725 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen seyahatlerin birincisinde 75 öğrenci Ladik Akdağ’da unutulmaz bir gün geçirdi. Sabah saatlerinde, dünyanın birinci ahşap açık hava müzesi olan Ladik Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, bölgenin tarihi dokusu hakkında bilgi edindiler. Akabinde, kış turizminin merkezi olarak bilinen Ladik Akdağ Kayak Merkezi’ne geçerek karın tadını çıkardılar, kışın keyfini kızakla kayarak yaşadılar. Petek Genç projesinin de tamamlanmasıyla daha fazla gence ulaşmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençler için çeşitli programlar planlamaya devam edecek.

“Şehrimizdeki tüm gençlerimize ulaşmayı istek ediyoruz”
Petek Genç projesinin yakın vakitte tamamlanmasıyla birlikte Samsun’da gençlere yönelik birçok aktifliğin hayata geçeceğini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Gençlerimize bedel veriyor; kentimize, geleceğimize değe katacak projelerde onlar için farklı ve geniş bir alan açıyoruz. Petek Genç projemiz de gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz çok değerli bir proje. Gençlerimizin yeni yeri olacak Petek ile kentimize yeni bir marka kıymet kazandırıyoruz. Petek Genç merkezimiz, Atakum ilçemizdeki Eski Kurupelit Düğün Salonunda çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda projemizi yakın vakitte tamamlamayı planlarken bir yandan da gençlerimizle buluşmaya, onların hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz. Samsun’umuzun tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gençlerimize tanıtmak ismine seyahatler düzenliyoruz. Petek Genç ile kentimizdeki tüm gençlerimize ulaşmayı tüm gençlerimizin kentimizdeki imkanlardan faydalanmalarını, yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarını istek ediyoruz” diye konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 16:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

6.2 şiddetindeki Silivri depremini değerlendirdiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl ve KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere etraf vilayetleri etkileyen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntıya ait açıklamalarda bulundu.
Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl, yaptığı açıklamada "Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAF) ‘Kuzey Kolu’ olarak tanımlanan İzmit Körfezi’nden Marmara Denizi içerisinde devam edip Ganos fayına ve oradan Ege Denizi’ne uzanan fay kolu üzerinde bugün Mw6.2 büyüklüğünde deniz tabanından 13.1 km derinlikte sığ bir sarsıntı olmuştur. Fayın odak düzeneği KAF ile uyumlu doğrultu atımıdır. Sarsıntının merkez üssü İstanbul Silivri açıklarında, kıyıya 27 km uzaklıktadır. Zelzele Silivri kıyısında 3 cm, Marmara Ereğli kıyısında 2 cm deniz düzeyinde yükselme olmuştur. Sarsıntının hissedilen şiddeti merkez üssünde VI kıymetindedir. Beşerler tarafından faal bir biçimde hissedilmiştir. Bölgede 1900-2025 yıllarında M>6.0 büyüklükte 9 adet sarsıntı olmuştur. Bugün saat 12.13’da M4.0 büyüklüğünde meydana gelen zelzeleden yarım saat sonra M6.1 büyüklüğünde zelzele meydana gelmiş, şimdiye kadar 5 adet magnitüdü 4.0 den büyük zelzele olmuş, 2 adet 5.0’den büyük zelzele meydana gelmiştir. Sarsıntı aktivitesinin bir mühlet daha devam etmesi beklenmektedir. Tabanı sağlam olmayan yerlerden ve muteber olmayan binalardan uzak durulması önerilmektedir" sözlerini kullandı.
"Kesinlikle Kullanılmamalı"
KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ise hasarlı ve kuşkulu yapıları işaret ederek "Yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluşan bu zelzeleler, İstanbul ve etraf vilayetlerde ağır formda hissedilmiştir. Bu noktada en kıymetli konu, hasar görmüş ya da kuşkulu yapıların yetkili hasar tespit takımları tarafından incelenmeden muhakkak kullanılmaması gerektiğidir. Vatandaşlarımızın güvenlikleri için bu yapılara giriş yapmamaları büyük kıymet arz etmektedir" dedi.
Prof. Dr. Altunışık, depremin ardından yaşanabilecek artçı sarsıntılar da göz önüne alındığında, sakin kalmak ve ilgili kurumların yönlendirmelerine dikkatle uymanın hayati bir sorumluluk olduğunu kelamlarına ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.