Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
14 Temmuz, 2021 00:16 tarihinde yayınlandı

Genel Kurul Toplantısı 16 Temmuz Cuma Günü Yapılacak

SS Yenice Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurul 16 Temmuz 2021 Cuma günü yapılacak. Yenice Esnaf ve Sanatkarları Kredi kefalet kooperatifi Başkanı Sedat Çakıl konu ile ilgili  yaptığı açıklamada; “Çok kıymetli bu ülkenin emektarı ve cefakar şoför ve esnaf dostlarım. 2018 yılında sizlerin teveccühü ile seçilmiş olduğumuz SS Yenice Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı ve seçimi 2021 yılı içinde bu hafta 16. Temmuz 2021 Cuma günü yapılacaktır. Geçtiğimiz bu 3 yıllık dönem içinde siz değerli esnaflarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Kooperatifimiz aldığımız yıl 7. Basamakta 75.000 tl limitimiz vardı. Yapmış olduğumuz gayretli çalışmalarımız neticesinde şuan 3. basamaktayız ve limitimiz 150.000 TL dir. Bildiğimiz ve yaşadığımız bir pandemi süresi yaşıyoruz bundan en fazla da esnafımız etkilendi. Bu zorlu dönemde biz elimizden geldiği kadar her türlü esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu hafta yapacağımız genel kurulumuz tüm kredi kullanan esnaf ve şoför arkadaşlarımız üyedir. Katılım ne kadar fazla olursa bizimde hizmet aşkımız daha zevkli ve heyacanlı olacağına inanıyorum. Genel kurulumuz pandemi kurallarına uygun olarak yapılacağı için misafir davet edemediğimizden tüm kamu ve yöneticilerinin anlayış ile karşılayacağını ümit ediyorum. Bu düşünlerle şoför ve esnafımız Cuma günü saat 14:00 de Cuma namazı çıkışı Yenice Yeşil Camii altında bulunan toplantı salonuna davet ediyoruz. Birlik olursak güçlü oluruz güçlü olursak Yenice daha güzel olur. Bu vesile ile esnafıma hayırlı işler yolda olan şoförlerimize kazasız belasız çalışmak nasip olmasını dilerim. Bizler tekrar aynı ekip arkadaşlarımız ile sizlerin hizmetine adayız. Desteklerinizi esirgemeyeceğiniz ümitlerimle saygılarımı sunarım.” İfadelerine yer verdi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 11:37 tarihinde yayınlandı

Sokak köpeğinin saldırısına uğradı, ayağı iki yerden kırıldı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan vatandaşın ayağı iki yerden kırıldı, bir yerden ise çatladı. Bir ay boyunca çalışamayacağını söz eden vatandaş, tıpkı durumu ailesinin yaşamasından korktuğunu söyledi.
Olay, 6 Temmuz günü Cide ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muzaffer Güzelant Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, gece saatlerinde kıyıdan konutuna dönmek isteyen Tuğrul Kış, bir anda yanına gelen sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpek Kış’ın ısırdığı ayağını 10 dakika boyunca bırakmadı. Kendi imkanlarıyla köpeğin saldırısından kurtulamayan Kış, 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat takımları sevk edildi. Yaklaşık 10 dakikanın akabinde Kış’ın ayağını bırakan köpek koşarak uzaklaştı. Daha sonra olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından Cide Devlet Hastanesine kaldırılan Kış, daha sonra Bartın Devlet Hastanesine sevk edildi. Ayağında iki kırık ve bir çatlak olduğu belirlenen ve elinde de sıyrıklar oluşan Kış, tedavisinin akabinde taburcu edildi. 1 ay boyunca ayağındaki kırıklar sebebiyle çalışmayacağını tabir eden Tuğrul Kış, sokak köpeklerin beşerler için hayati tehlike oluşturduğunu söz etti.

"Ayağım yaklaşık 10 dakika boyunca köpeğin ağzında kaldı"
Yaşanan olayı anlatan Kış, "Kaza geliyorum demez, denildiğinin bilakis kaza geliyorum dedi. Bundan kısa bir mühlet evvel yaşadığımız bölgede, ana caddelerde kümeleşmiş köpek çeteleri vardı. Bunları lisana getirdik, gerekli yerlere söylememize karşın, bu köpekleri besleyenler ve sahiplenenler bu hususa duyarsız kaldılar. Bu köpekler bulundukları yerleri sahiplenmiş üzere vaktinde çocukları da ısırdı, rahatsız etti. Bunun sonucunda de kaza geliyorum dedi. Kıyıdan dönerken meskenime girmeme ramak kalmıştı ki ardımdan yaklaşan bir köpeğin saldırısına maruz kaldım. Olay sırasında can havliyle köpeğe düşmanlık duyarak karşı bir akında bulunmadım. Sol ayağım yaklaşık 10 dakika boyunca köpeğin ağzında kaldı. Ayağımı kurtaramadım ve 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedim. Bu sırada ayağım hala köpeğin ağzındaydı. Ambulansın gelmesine bir kaç dakika kala köpek ayağımı bıraktı ve uzaklaştı. Ayağa kalkmaya çalıştığımda ayağımdaki şişliği ve acıyı fark ettim. Gelen takımlar, gerekli önlemleri alıp Cide Devlet Hastanesine götürdü. Gerekli aşılar yapıldı ve gerekli denetimler yapıldı. Sol ayağımda maalesef iki kırık ve bir çatlak tespit edildi" dedi.

"Bu köpekler can yakmaya devam ediyor"
Hayvanseverlerin sokak köpeklerinin barınaklara götürülmesine mahzur olmaması gerektiğini söyleyen Kış, birebir durumu çocuğunun ya da ailesinin de yaşayabileceğinden korktuğunu tabir ederek, "Yaşamış olduğum hadiseden sonra daima kendime okula giderken o yolu kullanan kızım ve komşularım geliyor. Sanki bu köpekler ben yokken 7 yaşındaki savunmasız kızım, bu kadar uzun müddet ısırdığı vakit konuta sağ dönebilecek mi? Tek gayesi okula gitmek olan, o güzergahı kullanan kızımın köpekle müsabakası tehlikeli. İnsanların o köpekleri beslemesi beğenilen bir durum lakin günümüzde belli kurumlar sokak hayvanlarını barınaklara götürüyor. Fakat birtakım vatandaşlarımız toplanan sokak hayvanlar için önyargılı davranıyor. Sokak hayvanlarının götürüldüğü yerde hiçbiri katledilmiyor. Bölgemizde de barınağımız mevcut. Belediye gruplarının bu köpekleri toplamaya geldiklerinde sahipleniyorsunuz lakin vazifeliler gittikten sonra bu köpekler can yakmaya devam ediyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin