Gümüşhane’nin yüksek yaylalarında karların erimesiyle birlikte oluşan menderesler, etrafında otlayan koyun sürüleriyle birleşince kartpostallık imgeler ortaya çıktı.
Türkiye’de kayıtlı en fazla yaylaya sahip vilayet olan Gümüşhane’de baharın gelişiyle birlikte yüksek kısımlarda eriyen karların oluşturduğu menderesler, tabiat ile iç içe imgelere sahne oluyor.
Merkeze bağlı Çorak köyü hudutlarında bulunan Divane Düzü mevkiinde kar sularının kıvrılarak oluşturduğu menderesler, yayla boyunca akarken eşsiz bir doğal tablo oluşturuyor.
Eriyen karların tesiriyle doğan bu doğal su yolları, yemyeşil çayırlar ve renk renk açan çiçeklerle çevrelenirken, bölgede otlayan koyun sürüleriyle birlikte görüntü adeta bir sanat yapıtına dönüşüyor.
Çobanın at sırtında sürüsünü yönlendirmesi, beyaz yünleriyle parlayan koyunların vadide dağılması bu eşsiz görünüme hareket ve canlılık katıyor.
Dron kamerasıyla kaydedilen imajlarda, yılan üzere kıvrılan menderesler ve bu akarsuların etrafında farklı tonlarda yeşil bitki örtüsünün oluşturduğu halımsı doku dikkat çekiyor. Bilhassa kuşbakışı bakıldığında, beyaz koyunlar hareket eden kar tanelerini andırırken, pastoral görünüm adeta izleyenleri tabiatın büyüsüne çekiyor.
Yaylacılığın ve hayvancılığın hala faal olarak sürdüğü Gümüşhane yaylaları, doğal hoşlukları kadar kültürel yaşantıyı da yansıtması bakımından büyük kıymet taşıyor.