İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2025 09:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de el örgüsü atkılar köy okulundaki miniklerle buluştu

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri kendi elleriyle ördükleri atkıları soğuk kış günlerinde köy okulunda eğitim gören minik öğrencilere ulaştırdı ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Torul Gençlik Merkezi’ndeki gençlik çalışanları ve istekli gençler tarafından ihtimamla hazırlanan el örgüsü atkılar Torul ilçesi Yıldız köyü ilkokulunda eğitim gören 10 minik öğrenciye ulaştı. Kendileri için hazırlanan armağanları teslim alan çocukların memnunluğu yüzlerine yansırken, öğrenciler ayrıyeten palyaço ve yüz boyama etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.
Günün sonunda kurum çalışanları ile birlikte kartopu savaşı da yapan minikler unutamayacakları bir gün yaşadı.

"Kalbine dokunmadığımız hiçbir çocuk bırakmayacağız"
Etkinliğin maksadının vilayet ve ilçe merkezine uzak köylerdeki çocuklara ulaşmak ve onlara yalnız olmadıklarını göstermek olduğunun altını çizen Torul Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanı Gülay Yüksel, "Uzak köylerimizde bulunan köy okullarında çocuklarımızın bu soğuk kış günlerinde içlerini ısıtacak bir atkı projemiz vardı. Bu proje kapsamında atkılarımızı ördük ve teslim için buradayız. Bize ulaşımda zorluk çeken bir köy okulundayız lakin onlara bütün imkânları getirmek için onlarla birlikteyiz. Burada daha evvel de etkinlikler yaptık. Biz Torul Gençlik Merkezi olarak kalbine dokunmadığımız hiçbir genç ve minik kardeşimizi bırakmayacağız. Yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Hayata atılmada değerli bir yaştalar ve bu yaşlarda yalnız olmadıklarını bilmeleri onlar için çok kıymetli. Kurumsal kimliğimizin dışında biz onların bir ağabeyi ve ablası olarak buradayız. Onlara her vakit ulaşılabilir olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

"Çok eğlendim ve çok heyecanlandım"
Atkıların kendilerini çok sıcak tuttuğunu söz eden 3. Sınıf öğrencisi Harun Balcı (9), "Bugün okulumuza ağabeylerimiz ve ablalarımız geldi kendi elleriyle bize atkı örmüşler. Çok sıcak tutuyor. Onun dışında palyaço geldi onunla dans ettik, yüzümüzü boyadılar. Çok eğlendim ve heyecanlandım" sözlerini kullandı.
Çok eğlendiğini lisana getiren 1. sınıf öğrencisi Zeynep Sare Bayrak (7), "Gençlik Merkezi’nden abi ve ablalarımız geldi. Bize atkı getirdiler, çok hoş bizi ısıtacaklar. Palyaço da geldi çok eğlendik" diye konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 16:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

6.2 şiddetindeki Silivri depremini değerlendirdiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl ve KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere etraf vilayetleri etkileyen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntıya ait açıklamalarda bulundu.
Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl, yaptığı açıklamada "Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAF) ‘Kuzey Kolu’ olarak tanımlanan İzmit Körfezi’nden Marmara Denizi içerisinde devam edip Ganos fayına ve oradan Ege Denizi’ne uzanan fay kolu üzerinde bugün Mw6.2 büyüklüğünde deniz tabanından 13.1 km derinlikte sığ bir sarsıntı olmuştur. Fayın odak düzeneği KAF ile uyumlu doğrultu atımıdır. Sarsıntının merkez üssü İstanbul Silivri açıklarında, kıyıya 27 km uzaklıktadır. Zelzele Silivri kıyısında 3 cm, Marmara Ereğli kıyısında 2 cm deniz düzeyinde yükselme olmuştur. Sarsıntının hissedilen şiddeti merkez üssünde VI kıymetindedir. Beşerler tarafından faal bir biçimde hissedilmiştir. Bölgede 1900-2025 yıllarında M>6.0 büyüklükte 9 adet sarsıntı olmuştur. Bugün saat 12.13’da M4.0 büyüklüğünde meydana gelen zelzeleden yarım saat sonra M6.1 büyüklüğünde zelzele meydana gelmiş, şimdiye kadar 5 adet magnitüdü 4.0 den büyük zelzele olmuş, 2 adet 5.0’den büyük zelzele meydana gelmiştir. Sarsıntı aktivitesinin bir mühlet daha devam etmesi beklenmektedir. Tabanı sağlam olmayan yerlerden ve muteber olmayan binalardan uzak durulması önerilmektedir" sözlerini kullandı.
"Kesinlikle Kullanılmamalı"
KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ise hasarlı ve kuşkulu yapıları işaret ederek "Yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluşan bu zelzeleler, İstanbul ve etraf vilayetlerde ağır formda hissedilmiştir. Bu noktada en kıymetli konu, hasar görmüş ya da kuşkulu yapıların yetkili hasar tespit takımları tarafından incelenmeden muhakkak kullanılmaması gerektiğidir. Vatandaşlarımızın güvenlikleri için bu yapılara giriş yapmamaları büyük kıymet arz etmektedir" dedi.
Prof. Dr. Altunışık, depremin ardından yaşanabilecek artçı sarsıntılar da göz önüne alındığında, sakin kalmak ve ilgili kurumların yönlendirmelerine dikkatle uymanın hayati bir sorumluluk olduğunu kelamlarına ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.