Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Hafız Ahmed Etka Taşçı, Zonguldak'ta gerçekleştirilen, Karadeniz Bölgesi Hafızlık Yarışmasında 1.olarak, Türkiye finaline katılma hakkı kazandı.
Türkiye Hafızlık Yarışmasında Karabük'ü ve bölgemizi temsil edecek Taşçı'nın 1.'nciliği sonrası, Mehmet Vergili Fen Lisesi Okul Yönetiminden tebrik mesajı yayımlandı.
Yapılan açıklamada; "01 Eylül 2022 Persembe günü Zonguldak ilinde gerçekleştirilen Karadeniz Bölgesi Hâfızlık Yarısması 1. si olan ve TÜRKİYE FİNALİNE katılma hakkını kazanarak bizleri ve Karabük ilimizi gururlandıran 10. Sınıf öğrencimiz Ahmed Etka TAŞÇI'yı, ailesini ve eğitim camiamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." Denildi.(Ramazan Öztürk)
Bartın’da motosikletle kasksız halde seyreden bir bayan yolcu, Trafik Haftası nedeniyle uygulama yapan Vali Nurtaç Arslan’a yakalandı. Motosiklet donanımlarının kullanılması ve trafik kurallarına uyulması konusunda sürücüyü uyaran Arslan, ceza olarak ise şoförün motosikletteki yolcu annesine kask ikram almasını istedi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şubesi takımları, Bartın Valisi Nurkaç Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve askeri kumandanlar, motosiklet şoförlerine yönelik trafik uygulaması gerçekleştirdi. Uygulamada polisler, durdurdukları motosikletlerin şoförlerinden evrakları isteyerek, denetim etti.
Vali Arslan ise tüm şoförleri trafik kurallarına uyulması ve gerekli donanımların trafikke kullanılması üzere hususlarda ikazlarda bulundu.
Kasksız yolcu valiye yakalandı
Arkasında annesi ile seyahat eden bir motosiklet şoförü ise uygulama noktasına gelince Vali Arslan’ın dikkatini çekti.
Vali Arslan, yolcu bayanın kim olduğunu sorması üzerine şoför annesi olduğunu söz etti. 11 Mayıs’ta Anneler Günü’nün kutlanacağını hatırlatan Vali Arslan, şoföre ceza olarak ise annesine, Anneler Günü ikramı olarak kask alıp ikram etmesini istedi.
Vali Arslan’ın Anneler Günü’nü de kutladığı bayan ve oğlu, kasksız bir daha trafiğe çıkmayacakları kelamını vererek, uygulama noktasından ayrıldı.
Vali Arslan ise yaptığı ihtarlarda, en korunmasız araçların motosikletler olduğunu tabir ederek, motosiklet şoförleri ve yolcuların gerekli donanımlarını kullanması ve kurallara uymasının çok kıymetli olduğunu kaydetti. Vali, kazalarda şoför kadar ailelerinin de büyük acı yaşadığını hatırlatarak, tüm şoförlere dikkatli olmaları gerektiğini söz etti.