Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Halk Eğitim Merkezi ile SAKEM’den Yıl Sonu Sergisi

Yayın: 11.06.2015 09:48
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Tarafından Düzenlenen 2014 – 2015 yılsonu sergi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen programa Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Öztaş, İş –Kur Müdürü Coşkun Güven, Daire Müdür ve Amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş ile kursiyerler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öztaş ; “Halk Eğitiminin adından da anlaşılacağı gibi oldukça geni bir uygulama alanına sahiptir ki bu yüzden bağlı bulunduğumuz müdürlüğümüzün adı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü olarak güncellenmiştir” dedi.

Bu tür çalışmaların Valilik, kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini vurgulayan Öztaş, verilen destekler teşekkür ederken, Safranbolu İlçe halk Eğitim Müdürlüğü çalışmalarından da söz etti.

Açılışları yapılacak olan sergilerin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Öztaş; birbirinden güzel eserlerin sunulacağı sergilerde emeği geçen öğretmen ve kursiyerlere de teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse de “Bu günün dünyasında gelişmiş batı toplumlarında insanlar devlet ile iş görüşmelerine gittiklerinde kendilerine sahibi oldukları diploma ve sertifikalar dan öte hobilerinin ne olduğunu, hangi sanat ve spor dalları ile uğraştıkları sorulur. Bu ayrıcalığı bizler de insanlarımıza yaşatmak gayesi ile çalışmaları desteklemekteyiz. Ben tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise “ Öncelikle bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnsan doğduğundan ölümüne kadar eğitimle mükellef. Her dakika bir şeyler öğrenmeliyiz. Bu bağlamda Halk Eğitim merkezimiz ve SAKEM çok güzel işler yapmışlar. Yeniden hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Minik öğrencilerin muhteşem halk oyunları gösterilerinin ardından Halk Eğitim Merkezi ve SAKEM kursiyerlerinin muhteşem eserlerinin sergilendiği sergilerin açılışlarına geçildi.

Sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar sunulan eserlere hayran kalırken, program sonrası bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Böylesi güzel bir sergide bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Halk Eğitim Merkezimiz ve alanında lider olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Ben öncelikle kurs hocalarımızı ve kursiyerlerimizi kutluyorum. Bizler sanata ve sanatçıya saygı duyan bir milletiz. Bu nedenle bir sanatçının elinden çıkmış gibi dimdik duran Safranbolu’muzda da her türlü sanat faaliyetine destek verdiğimiz gibi unutulmaya yüz tutan zanaatlarımızı da gün yüzüne çıkarıyoruz. İnşallah daha da güzel çalışmaları yine hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ben yeniden emeği geçen herkesi tebrik ediyor hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program kursiyerlerin hazırladıkları ikramlar ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”