blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
15 Şubat, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı

Havza Rezerv Yapı Projesi temel kazısı başladı

blank

SAMSUN (AA) - Havza'da, afet riski taşıyan alanların dönüşümü dolayısıyla Rezerv Yapı Projesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılan 56 iş yerinden oluşan iş merkezinin inşası için Havza Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan alanda temel kazısı başladı.

Temel kazı çalışmalarını inceleyen ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, yaşanabilecek sel ve taşkın riskine karşı Hacı Osman Deresi'nin üzerinin açılması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Havza Rezerv Yapı Projesi'nin hazırlandığını söyledi.

Derenin üzerindeki iş yerlerinin taşınacağı rezerv yapı alanında yapılacak 56 iş yerinden oluşan iş merkezi inşası için temel kazı çalışmalarının başladığını anlatan Özdemir, "Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek iş merkezi iki blok halinde ve 3 bin 20 metrekare inşaat alanına sahip. Hükümet konağı binasının yanında olan yeni iş merkezimiz 200 günde tamamlanacak. Tamamlanmasının ardından Havza için önem ve aciliyet arz eden Hacı Osman Deresi'nin üstünün açılması için hızlı şekilde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak." dedi.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

Kanserden ölen Kaplancan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden,aynı vakitte Alaplı TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni olan 27 yaşındaki ismet Kaplancan son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı İlçesi TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni, Kaplancan Orman Eserleri Sahiplerinden Ahmet Kaplancan’ın oğlu, İsmet Kaplancan (27) akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’da tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İsmet Kaplancan’nın cenazesi Alaplı Merkez Cami’nde öğlen namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde defin edildi. Gerçekleştirilen cenaze merasimine Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Cenazeye çok sayıda sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin