Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
22 Haziran, 2021 00:21 tarihinde yayınlandı

“Hayrat Tartışmalarına” Çaylı’dan Açıklama

Yenice de bazı vatandaşlar tarafından “Hayrat” olarak yapılan çeşmelerin su saati olmamasına rağmen suyun belediye hattından çekilerek sürekli akıtılmasına Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı tepki gösterdi. Başkan Çaylı Suyun sürekli akıtılarak belediyenin kaynaklarının israf edildiği gerekçesi ile bazı “Hayrat”lara giden suyu kestiğini açıkladı. Başkan Çaylı konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Bir konuya açıklık getirmek istiyoruz. Bizim gerçekten hayrat amaçlı yapılmış çeşmesi konmuş yerlere itirazımız yok. Ama Çeşme yap yanına oluk yap. Sonra o çeşmeye bir hortum bağlayıp 24 saat oluğa akıt. Bizim itirazımız bu. Kamuoyunda kasıtlı olarak yanlış bir bilgilendirme ile bilgi kirliliği oluşturulmaktadır. Şunu özelikle üzerine basa basa vurgulamak istiyoruz. Belediyemiz ana hat şebeke suyundan hayır olmaz , hayrat olmaz. Şayet , hayır çeşmesini kuruyorsanız, su sayacı bağlayıp orada kullanılan suyun bedelini belediyeye ödersiniz. Hayır böylelikle olur. Hayratı kurup , orada kullanılan suyun bedelini belediyeye ödemiyorsanız ve suyu 24 saat boşa akıtıyor sanız bu hayır da olmaz , hayrat da olmaz. Bu hakka, hakkaniyete , adalete ve İslami ahlaka da sığmaz. Bunu yapanlara yanlış yaptığını ikaz etmemize rağmen su sayacı takmadıklarından sular kapatılmıştır. Bu bilgileri siyasi argüman olarak kullananları özre davet ediyoruz . Aksi taktirde bu tür siyasi polemiklerle şahsımı ve belediyemizi karalayanları kınıyor ve aklı selime davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı

Taklalar atan otomobil uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu: 5 yaralı

Bartın’da yoldan çıkan ve içerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araba uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.
Bartın istikametinden Amasra Bozköy istikametine gitmekte olan ve ismi öğrenilemeyen şoför yönetimindeki 34 LG 2709 plakalı araba, virajı alamayarak yoldan çıktı. İçerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araç, taklalar atarak uçuruma yanlışsız sürüklendi. Son anda uçurumun başında duran araçtaki 5 kişi yaralandı.
Yaralılar, olay yerine gelen sıhhat gruplarının müdahalesinin akabinde Bartın’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle ulaşımın denetimli sağlandığı yol ise aracın kaldırılmasının akabinde olağana döndü

Bizi sosyal medyadan takip edin