13 Şubat, 2017 23:28 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:14
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Her Telden (14.Şubat.2017)
İSTANBUL CADDEBOSTAN SEMTİNDE BULUNAN ARITMA TESİSİ TEKNOLOJİSİ İLE YAPILACAK ARITMA VE KARABÜK VALİLİK MESAFESİ..
Biliyorsunuz KARABÜK VALİLİĞİ,Yeşil Mahallesinde ki ÖDÜLLÜ BİNAYA Taşınacak,yapımından sonra UZUN SÜRE KULLANILMAYAN o bina,şimdi TAMİRATA/RESTORASYONA alındı ve ÇOK ÖNEMLİ MİKTARDA PARA HARCANACAK.
SONRA KARABÜK VALİLİĞİ O BİNAYA TAŞINACAK.
Gerekli protokollar imzalandı,Valilik ile bazı BİRİMLER o binaya taşınacak,bugün ki VALİLİK BİNASI tamamen boşaltılacak,oraya da ÇELİK CAMİ YAPILACAK şeklinde bilgiler var.
Olayın tam bu noktasında KARABÜK BELEDİYESİ’NİN yaptırmayı planladığı ve buna ilişkin kararları BELEDİYE MECLİSİ’NDEN geçirdiği bir ARITMA TESİSİ konusu gündeme geliyor.
O CİVARDA YAŞAYAN SAKİNLER 2 BİN İMZA TOPLAMIŞLARDI..
Karabük Belediyesi ise HADDANELER BÖLGESİ’NİN bir ucunda ATIK SU ARITMA TESİSİ yapmayı planlıyor ve bu nokta da ÇEVREYE HİÇBİR OLUMSUZ ETKİ olmayacağı konusunda garanti veriliyor.
İSTANBUL CADDEBOSTAN’DA böyle bir ARITMA TESİSİ varmış ve Çevreye en küçük bir olumsuz etkisi olmuyormuş,şimdi yapılacak o Tesis ile VALİLİK ARASINDA KUŞ UÇUŞU 100-150 metre mesafe olacak..
İLERLEYEN SÜREÇTE BİR SIKINTI OLUR MU ACABA..?
Eğer sıkıntı olursa VALİLİK HAYLİ ZOR DURUMA DÜŞER..
Hele/hele O SIRA BİR BAKAN falan gelmiş olursa var ya..!!
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN İLHAN CİHANER İLE ÖDP’Lİ ALPER TAŞ YARIN KARABÜK’E GELEREK “HAYIR KARABÜK..”MESAJI
CHP İstanbul Milletvekili Sayın İLHAN CİHANER ile Gazeteci Sayın ALPER TAŞ,yarın Karabük’e gelerek KENT MEYDANI Nikah Salonu’nda “HAYIR KARABÜK..” mesajı verecekler.
Bilindiği gibi CHP İstanbul Milletvekili Sayın İLHAN CİHANER yıllar önce FETULLAH GÜLEN CEMAATİ tarafından çok önemli yaptırımlara uğramış ve SUÇSUZLUĞU ÇOK SONRALARI teslim edilmişti.
Sayın ALPER TAŞ ise ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor ve KENT MEYDANI NİKAH Salonu Toplantısı yarın saat 17.00 de yapılacak.
“HAYIR KARABÜK TOPLANTISI..” için geniş bir katılım temini noktasında çağrılar yapılıyor ve özellikle CHP Karabük İL/İLÇE Örgütleri halkı bu toplantıya davet eden açıklamalarda bulunuyorlar..
16 NİSAN GÜNÜ yapılacak REFERANDUM için “EVET VERMEYİ DÜŞÜNENLERİN DE,HAYIR VERMEYİ DÜŞÜNENLERİN DE..” çalışmalarına hız verdikleri gözlenirken,önümüzde ki günlerde de bu çalışmalara katkı bağlamında başka isimlerinde Karabük’e gelecekleri belirtiliyor.
Bilindiği gibi AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA bu hazırlıklarına yaklaşık bir ay kadar önce başladıklarına ilişkin açıklamalarda yapmışlardı.
“HAYIR KARABÜK TOPLANTISI..” yarın saat 1700 de
4521 NÜFUSU OLAN KILAVUZLAR KÖYÜ,ÇOK SÜRMEZ BİRKAÇ YIL İÇERİSİNDE “BELEDİYE TEŞKİLATI KURMAK İÇİN HAREKETE GEÇER..”
KARABÜK İL Genelinde en büyük KÖYLERİNDEN BİRİSİ OLARAK dikkati çeken,ancak,KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından bir KARAYOLU sorunu halen halledilmeyen KILAVUZLAR KÖYÜ yakın zamanda BELEDİYE TEŞKİLATI kurmak için harekete geçer..
HALEN KILAVUZLAR KÖYÜ NÜFUSU 4521 KİŞİ..
KISA SÜRE İÇİNDE NÜFUS 5 BİNİ YAKALAR..
O zaman KILAVUZLAR KÖYÜ’NÜN BELEDİYE TEŞKİLATI İSTEMESİ doğal hakkı halini alır ve KARABÜK’ÜN BİR BELEDİYE TEŞKİLATI daha olur..
KILAVUZLAR KÖYÜ SÜREKLİ BÜYÜYOR..
Karabük Üniversitesi öğrencileri genel olarak KILAVUZLAR KÖYÜ’NÜ tercih ediyorlar ve bu bağlamda KILAVUZLAR KÖYÜ her ne kadar bir KARAYOLU İŞİ HALLEDİLMEMİŞ OLSA BİLE Belediye Teşkilatı istemek hakkını kazanacaklardır..
KILAVUZLAR KÖYÜ sakinleri arasında BELEDİYE BAŞKANLIĞI yapabilecek ufku,vizyonu,birikimi olan BİRÇOK İNSAN VAR ve öyle sanıyoruz ki,KILAVUZLAR BUGÜN Kİ durumundan çok daha iyi bir noktaya gelir..
Karabük,bu gelişime şimdiden hazır olmalı..
KILAVUZLAR KÖYÜ süratle BELEDİYE OLMAYA GİDİYOR..
SAFRANBOLU BOSTANBÜKÜ KÖYÜ 5231 NÜFUSU İLE BELEDİYE TEŞKİLATI KURULMASINI ZATEN HAK ETMİŞ,BAŞVURU BEKLİYOR..
Halen KARABÜK İL’İNİN en büyük Köyü olarak görünen SAFRANBOLU/BOSTANBÜKÜ Köyü 5231 nüfusu ile BELEDİYE TEŞKİLATI KURULMASINI hak etmiş bulunuyor..
5393 SAYILI YASA BELEDİYE TEŞKİLATI KURULMASI İÇİN 5 BİN veya üzeri nüfus istiyor,BOSTANBÜKÜ KÖYÜ’NÜN halen 5231 nüfusu var ve “BELEDİYE TEŞKİLATI İÇİN BAŞVURU YAPILMASINI BEKLİYOR..”
Elbet BAŞVURU ile birlikte BELEDİYE KURULSUN MU/KURULMASIN MI REFERANDUMU gerekiyor,Bostanbükü Köyü sakinleri neden BELEDİYE İSTEMESİNLER Kİ,öncelikle gelirleri hayli artacak..
Bakın 5231 nüfus GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ.
Eğer BOSTANBÜKÜ Köyü sakinleri BELEDİYE TEŞKİLATI kurulması için harekete geçerlerse,KARABÜK’TE BELEDİYE SAYISI HAYLİ artacak demektir.
KILAVUZLAR NEREDEYSE GEREKLİ NÜFUSU YAKALIYOR..
BOSTANBÜKÜ KÖYÜ zaten hak etmiş bulunuyor..
Karabük hazır olsun,Karabük hazırlıklı olsun..
BELEDİYE SAYIMIZ ARTABİLİR..
KARABÜK VALİSİ SAYIN MEHMET AKTAŞ’IN TALİMATI VE İL NÜFUS MÜDÜRÜ SAYIN ERTUĞRUL ATALI’NIN BÜYÜK GAYRETİ İLE..
Karabük Üniversitesi’nin kurulduğu 2007 yılından bu yana “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ADRESE DAYALI NÜFUSLARINI KARABÜK’E..” aldırmaları için ciddi bir çaba harcanmamıştı..
BÖYLE BİR ÇABA HİÇ GÖRÜLMEMİŞTİ..
VEYA “ESER MİKTARDA/ANLAMDA..” GÖSTERMELİK ÇABA OLMUŞTU..
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ bu konu hakkında talimat vermiş,Karabük İl Nüfus Müdürlüğü görevine yeni atanan Sayın ERTUĞRUL ATALI,bu talimat üzerine çok ciddi bir çalışmaya girmiş..
TÜM ÖĞRENCİ YURTLARI,PANSİYONLARI GEZİLECEK..
ÖĞRENCİLER KARABÜK KAYDINA ALINACAK..
Bu nokta da MAHALLE MUHTARLARI ile işbirliği yapılacak,gerektiğinde EMNİYET Birimlerinden de destek alınacak,aslında BİRÇOK BELEDİYE BU TÜR UYGULAMALARI TEŞVİK EDİCİ YÖNTEMLER BULUYORLAR,ancak,Karabük’te,Safranbolu’da,Eskipazar’da,Yenice’de bu pek görülmüyor..
BELEDİYELERİN BÜYÜK KAZANÇLARI OLUYOR BU UYGULAMADAN..
Gelirleri ciddi oranda artıyor..
Bazı Belediyeler TEŞVİK EDİCİ uygulamalar yapıyorlar..
KARABÜK BELEDİYESİ,BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ DÖNEMİNDE “HİÇ AMA HİÇ PARASIZLIKTAN YAKINMADI İYİ Mİ..?”
Biz KARABÜK’ÜN GEÇMİŞ YILLARINI çok iyi hatırlarız,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLARI HEP PARASIZLIKTAN YAKINMIŞLARDIR,bunu hemen her BELEDİYE BAŞKANI dile getirmiştir.
HEP/HER ZAMAN PARASIZLIKTAN YAKINMIŞLARDIR..
Bir tek Sayın RAFET VERGİLİ döneminden “KARABÜK BELEDİYESİ MADDİ SIKINTI ÇEKİYOR..” şeklinde bir yakınma duyulmadı.Sayın VERGİLİ hiçbir zaman böyle bir sıkıntıdan söz etmedi..
GELİRLERİ Mİ ÇOK/ÇOK ARTTI..?
YOOOK artan nüfus ile bağlantılı İller Bankası gelirlerinden sonra,artan gelir dışında EKSTRA BİR GELİR ARTIŞI DA olmadı Sayın VERGİLİ döneminde,ama hiçbir zaman “PARASIZLIKTAN İKİ GÖZÜM İKİ ÇEŞME TÜRKÜSÜ DE..” duyulmadı yani..
Şimdi Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ’IN talimatı,İl Nüfus Müdürü Sayın ERTUĞRUL ATALI’NIN büyük gayreti ile ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ Karabük nüfusuna kayıt olduklarında BELEDİYE GELİRLERİ ÇOK DAHA ARTACAKTIR elbet.
KARABÜK BELEDİYESİ GELİRLERİ HAYLİ ARTACAKTIR..
Dileriz BU ÇALIŞMALARDAN OLUMLU SONUÇ ALINIR..
KARABÜK İÇME SUYU ŞEBEKESİ TOPLAM KAÇ KİLOMETREDİR ACABA VE SAYIN ENVER TÜMEN DÖNEMİNDEN BERİ YENİLEME VAR..?
Sayın ENVER TÜMEN’İN Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana İÇME SUYU ŞEBEKESİNDE kayıp/kaçağın önlenmesi amacı ile YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR..
Sayın ENVER TÜMEN O Dönemde “ÜRETİLEN İÇME SUYUNUN BÜYÜK BÖLÜMÜ,ŞEBEKENİN ESKİ OLMASI NEDENİ İLE,TOPRAĞA GİDİYOR..” diyerek bu çalışmaları başlatmıştı..
HALEN SÜRÜYOR BU ÇALIŞMALAR..
O SÜREÇ İÇİNDE ÜLKEMİZDE ÜÇÜNCÜ BOĞAZ KÖPRÜSÜ YAPILDI..
İZMİT KÖRFEZİ ÜZERİNE OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ YAPILDI…
Ancak,KARABÜK İÇME SUYU ŞEBEKESİNİN YENİLENMESİ BİTİRİLEMEDİ ve halen sürdürülüyor bu çalışma,buradan yola çıkarak,GALİBA diyoruz FEVZİ FIRAT Caddesi ASFALTI O YÜZDEN YAPILMIYOR..
Yeniden kazılacak/bozulacak galiba o yüzden başlamadı bu çalışma..
CADDE ÜZERİNDE Kİ ESNAF ARKADAŞLARA/KOMŞULARA DA sürekli “SAKİN OLUN,BU YÜZDEN YAPILMIYOR OLABİLİR..” diyoruz,ancak o zaman da ÇÖP KOVALARI NEDEN KONULMUYOR falan diyorlar..
Herşey birden olur mu,yavaş/yavaş tamamlanır her şey..
“KERVAN YOLDA TAMAMLANIR..” derler ya,AYNEN O HESAP
CUMHURBAŞKANIMIZIN “HER İL’E BİR OKUL..”KAMPANYASI VE VALİ SAYIN AKTAŞ,TSO’DAN SAYIN ÖZCAN,MÜSİAD’DAN SAYIN NUR..
Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN geçtiğimiz süreçte “ÖZEL SEKTÖRDEN HER İL’E BİR OKUL KAMPANYASI..” başlattı ve bu Kampanyaya Karabük kayıtsız kalmadı elbet..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUTULLAH YOLBULAN’I ziyaret ettiler.
BU ZİYARET BİR SÜRE ÖNCE GERÇEKLEŞTİ..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ ve Sayın TUNCAY ÖZCAN,Sayın AHMET NUR Cumhurbaşkanımızın “HER İL’E BİR OKUL KAMPANYASI İÇİN..” daha önce protokolü imzalanmış ÇAMLIK İMAM/HATİP OKULU/KÜLLİYESİ olayını hatırlattılar.
BU OKULA HIZ KAZANDIRILMASINI İSTEDİLER..
Daha sonra konu gerçekten hız kazandı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu protokolü imzalanmış bu OKUL/KÜLLİYENİN süratle ele alınmasına tarar verdi..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,MÜSİAD Şube Başkanı Sayın AHMET NUR,TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN bu hatırlatmaları çok önemli bir sonuç verdi..
KARABÜK bu anlamda belki ÜLKE BİRİNCİSİ OLACAK..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLE TCDD “RAYLI SİSTEM ÇALIŞTAYI YAPTI..” KARABÜK BELEDİYESİ RAYLI SİSTEM İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR..
Karabük Üniversitesi el TCDD Genel Müdürlüğü,geçtiğimiz günlerde “RAYLI SİSTEM ÇALIŞTAYI..” düzenledi ve bu sistemin gelişmesi bu sistemin yaygınlaşması için,Üniversite ile TCDD Genel Müdürlüğü arasında bir de protokol imzalandı.
BU ÇALIŞTAY KARABÜK İÇİN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
Bilindiği gibi Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’ü BİR BAŞTAN-ÖTEKİ BAŞA KADAR taşıyacak bir RAYLI SİSTEM yapmayı,bunun ihalesinin kısa süre içinde gerçekleştirileceğini açıklamıştı.
Hatta “BU KONA KARABÜK’TE ENİNE/BOYUNA TARTIŞILMALI.ZİRA BİR VERİMSİZLİK DURUMUNDA KARABÜK’ÜN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINABİLİR..” gibi bizim değerlendirmelerimiz olmuştu..
Şimdi RAYLI SİSTEM konuşulmaz oldu,Çalıştaya katılımda olmadı galiba..
KARABÜK RAYLI SİSTEME GEÇECEK Mİ..?
Bu nasıl çıkarcılık rumuzlu arkadaş….Belli ki basın camiyasındansın….Emre Kongar’ın çok ama çok anlamlı yazısını paylaşmak adına yaptığın eleştiri kısmen doğru ancak unutma ki, bu yazıyı kimse kendi ismi altında yayımlamamış,intial yapmamış ve bu köşede sık sık olan bir anlayış da değil bu….
Bilginin paylaşıldıkça çoğalmasından başka hiç bir amaç da taşınmadığı ortadadır….Neden bu kadar rahatsız oldunuz????Anlaşılır gibi değil..Ülkemizin bu kadar kötü yönetildiği bir ortamda gündeme denk düşen bu türden yazıların sizlere ne gibi zararı var….Siz de BRTV gibi yandaş basın mensubu musunuz?????
İnsanları kırmadan,seviyeli bir tartışma ortamının sağlandığı bu sayfada,Karabük’ümüzün,ülkemizin ekonomik,siyasal,kültürel bir penceresi olan bu köşede yapıcı,bilgilendirici paylaşımlara,etik kurallar içinde yer verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın…
1980 li yılların sonunda KASİAD olarak gündeme taşıdığımız “RAYLI SİSTEM İLE TAŞIMACILIK” konusunun faydalı ve gerekli olduğu tartışılmaz. Ancak o tarihlerde Karabük içi + Safranbolu arası raylı sistemin gerekliliği ifade edilmiş çoğu yetkili , yetkisiz kişi ve kurumlarca “hayal” olarak değerlendirilmişti. Aklın yolu bir… Bugün de yeni yapılan köprü veya yanına yapılacak yeni bir köprü ile RAYLI SİSTEM İLE TAŞIMACILIK gerçekleştirilmelidir.
Bu nasıl çıkarcılık.... !?
•
İkidir bu köşede yorum adı altında yazılar görüyorum. Kopyala yapıştır mantığı ile köşe yazarlarının yazıları burada yorum diye yayınlanıyor. Bunu yayınlayanlar da hiç dikkat etmiyor. Tamam okuyalım bir sıkıntı yok da hiç olmaz sa alıntı olduğunu ve yazarının kim olduğunu altına yazın.
Yazana ayıp olmasın. İkinci bir husus ise yerel bir köşe yazarı olan Sayın Gölbek’in köşesi araç olarak kullanılıp, hem onun köşesi baltalanıyor, hem kendisine haksızlık ediliyor, hem de fikir hırsızlığı yapılıyor.
Elbette kendi düşüncelerimizi ifade etmek için başkasının yazılarından, tespitlerinden faydalanabiliriz. Ama bunu yaparken birebir alıp kopyalamak varsa eğer, altına yazının sahibinin, yazıldığı yerin ve tarihinin yazılması gerekir. Editörün de buna dikkat emesi gerekir diye düşünmekteyim.
Kalem Kılıçtan Keskindir
•Bu nasıl çıkarcılık rumuzlu arkadaş….Belli ki basın camiyasındansın….Emre Kongar’ın çok ama çok anlamlı yazısını paylaşmak adına yaptığın eleştiri kısmen doğru ancak unutma ki, bu yazıyı kimse kendi ismi altında yayımlamamış,intial yapmamış ve bu köşede sık sık olan bir anlayış da değil bu….
Bilginin paylaşıldıkça çoğalmasından başka hiç bir amaç da taşınmadığı ortadadır….Neden bu kadar rahatsız oldunuz????Anlaşılır gibi değil..Ülkemizin bu kadar kötü yönetildiği bir ortamda gündeme denk düşen bu türden yazıların sizlere ne gibi zararı var….Siz de BRTV gibi yandaş basın mensubu musunuz?????
İnsanları kırmadan,seviyeli bir tartışma ortamının sağlandığı bu sayfada,Karabük’ümüzün,ülkemizin ekonomik,siyasal,kültürel bir penceresi olan bu köşede yapıcı,bilgilendirici paylaşımlara,etik kurallar içinde yer verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın…
karabüklü
•KARABÜK TÜRKİYENİN AYNASIDIR.KARABÜK HAYIR DİYECEK .TÜRKİYE HAYIR DİYECEK….
Süleyman Ertan
•1980 li yılların sonunda KASİAD olarak gündeme taşıdığımız “RAYLI SİSTEM İLE TAŞIMACILIK” konusunun faydalı ve gerekli olduğu tartışılmaz. Ancak o tarihlerde Karabük içi + Safranbolu arası raylı sistemin gerekliliği ifade edilmiş çoğu yetkili , yetkisiz kişi ve kurumlarca “hayal” olarak değerlendirilmişti. Aklın yolu bir… Bugün de yeni yapılan köprü veya yanına yapılacak yeni bir köprü ile RAYLI SİSTEM İLE TAŞIMACILIK gerçekleştirilmelidir.
Bu nasıl çıkarcılık.... !?
•İkidir bu köşede yorum adı altında yazılar görüyorum. Kopyala yapıştır mantığı ile köşe yazarlarının yazıları burada yorum diye yayınlanıyor. Bunu yayınlayanlar da hiç dikkat etmiyor. Tamam okuyalım bir sıkıntı yok da hiç olmaz sa alıntı olduğunu ve yazarının kim olduğunu altına yazın.
Yazana ayıp olmasın. İkinci bir husus ise yerel bir köşe yazarı olan Sayın Gölbek’in köşesi araç olarak kullanılıp, hem onun köşesi baltalanıyor, hem kendisine haksızlık ediliyor, hem de fikir hırsızlığı yapılıyor.
Elbette kendi düşüncelerimizi ifade etmek için başkasının yazılarından, tespitlerinden faydalanabiliriz. Ama bunu yaparken birebir alıp kopyalamak varsa eğer, altına yazının sahibinin, yazıldığı yerin ve tarihinin yazılması gerekir. Editörün de buna dikkat emesi gerekir diye düşünmekteyim.
Sevgililer gününüz kutlu olsun. Sevgi ile kalın.