16 Aralık, 2021 20:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:08
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Her Telden (17 Aralık 2021)
DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI Sayın YUSUF AYDIN ; “SAĞLIK SİSTEMİMİZ DE YAŞANAN SORUNLAR,SAĞLIK ARAYAN VATANDAŞI BEZDİRİYOR..”
DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Sayın YUSUF AYDIN,Sağlık sisteminden yakınarak “RANDEVU ALMAK BÜYÜK BİR DERT HALİNE GELDİ..” gibi bir dizi eleştiriyi dile getirdi.
SAĞLIK SİSTEMİ GERÇEKTEN İYİ SİNYAL VERMİYOR..
Hem KARABÜK ÖZELİNDE,hem ÜLKE GENELİNDE iyi sinyal vermiyor,özellikle HEKİMLERE VERİLECEĞİ açıklanan paraların,diğer SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA yarattığı travma dikkati çekerken,bu defa HEKİMLERE VERİLECEĞİ açıklanan paralarında ötelendiği haberleri,büyük hayal kırıklığı yarattı..
Öte yandan HASTANELERİN BORÇ İÇİNDE OLDUĞU iddiaları var.
DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Sayın YUSUF AYDIN bunlara değiniyor ve “KARABÜK’TE HASTANE RANDEVUSU ALMANIN ZORLUĞUNA..” dikkat çekerek,vatandaşın yaşadıklarını gündeme taşıyor.
Bütün bunların yanı sıra HEKİM AÇIĞI olduğu iddiaları da ayyuka çıktı.
Karabük’te HEKİM AÇIĞI oldukça büyük mü..?
Bu yönlü iddialar,gerçekten ayyuka çıkmış durumda veya hekimlerin randevu vermekte biraz ağırdan aldığına ilişkin de çok ciddi iddialar,çok ciddi yakınmalar yaşanıyor..
DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI SİSTEMDEN YAKINIYOR ve HAKLI..!!
GEÇTİĞİMİZ AKŞAM,CHP KARABÜK İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile SOHBET ETTİK ve “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÜNDEMİMİZDE…”
Geçtiğimiz akşam,hava iyiden iyiye güzeldi ve biz de AKBANK yanında ki geleneksel köşemizde oturuyorduk,CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR uğradı yanımıza.
BİR SÜRE SOHBET ETTİK,BİRLİKTE ÇAY İÇTİK..
Elbet daha sonra başka dostlar da geldi yanımıza..
Bu sohbet sırasında,söz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN yaptığı bazı açıklamalardan açıldı ve CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,bu konunun gündemlerinde olduğunu söyledi.
Hatta ÜNİVERSİTE ÖNÜNDE,BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPABİLİRİZ anlamına gelen ifadeler kullandı ve CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR Öğrencilerin,ÜNİVERSİTE Rektörlüğü tarafından MÜŞTERİ GİBİ GÖRÜLMESİNİN yanlışlığına vurgu yaptı.
O sohbette bulunan bir başka arkadaş ise “İYİ DE,REKTÖR HOCAYA KAMUOYU’NA AÇIKLAMALAR YAPARAK, DESTEK VEREN SİYASİLER BU GELİŞMELER İÇİN NE DİYECEKLER ACABA,ONLARDA MI, ÖĞRENCİLERİN MÜŞTERİ GİBİ GÖRÜLMESİNE RIZA GÖSTERİP,DESTEK VERİYORLAR..” dedi.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN,açıklama yaparak “YAZ OKULU’NA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERDEN 4 MİLYON LİRA GELİR ELDE ETTİKLERİNİ..” açıklaması gerçekten büyük tepki çekmiş görünüyor..
BU AÇIKLAMALARA DA DESTEK VERENLER ÇIKAR MI ACABA..!!
1600 BELEDİYE İŞÇİSİ ADINA,26 RALIK GÜNÜ YAPILACAK OLAN,BELEDİYE-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE KONGRESİ ve DAHA SONRA MÜCADELE
Birçok kez yazdık ve dedik ki bir SENDİKAL MÜCADELE,O Kenti,hele/hele,Karabük gibi o mücadeleleri en sert,en acımasız biçimde yaşamış Kentleri çok yakından ilgilendirir,toplumsal olayları tetikler..
Bizim bu görüşlerimize inanmayan bir çevre “YOK YAHU,AMMA DA ABARTTIN..” falan gibi yaklaşımlar gösterdi “NE ETKİLEYECEKMİŞ..” falan gibi küçümser görüşler dile getirenler oldu.
Şimdi 26 ARALIK günü BELEDİYE-İŞ Sendikası Şube Kongresi yapılacak ve ondan sonra da bir “SENDİKAL MÜCADELENİN BAŞLAYACAĞINA..”,bu yönlü bir gelişmenin olacağına hemen herkes kesin gözü ile bakıyor..
GELİŞMELERİ SEYREDİN O ZAMAN..
Bakın bu gelişmelerden SİYASET KURUMU fevkalade etkilenecektir,BELEDİYE BAŞKANLARI fevkalade etkilenecektir,en önemlisi BELEDİYE İŞÇİ Kesimi fevkalade etkilenecektir.
BELEDİYE İŞÇİLERİ bu SENDİKAL MÜCADELE nedeni ile uzunca bir süre SÖZLEŞMESİZ KALABİLİRLER,böyle olması da,bir ölçü de BELEDİYE BAŞKANLARININ işine gelir mi acaba..?
TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ Konfederasyonları KARABÜK’TE kapışabilirler..
İYİ İZLEYİN GELİŞMELERİ bakın nerelerden ses verecek..!!
HAK-İŞ KONFEDERASYONU,BELEDİYE İŞÇİSİNE, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN ÖNDERLİĞİNDE YAKLAŞACAKTIR ELBET ve İKİ İSMİN YÜKÜ AĞIR..
Belediye İş Sendikası Şube Kongresi 26 aralık günü yapılacak ve şu ana kadar Sayın HÜSEYİN DOĞAN ile Sayın HAMZA ÇAYIR dışında bir aday görünmüyor..
DELEGE BU İKİ İSİM ARASINDA BİR TERCİH YAPACAK..
Daha sonra,kim kazanırsa/kazansın bir SENDİKAL MÜCADELENİN yaşanacağına hemen herkes kesin gözü ile bakıyor ve bu anlam da TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ KONFEDERASYONLARI arasında bir mücadele yaşanacağına değiniyor ilgili çevreler..
HAK-İŞ KONFEDERASYONU Karabük’te ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ile çok/çok güçlü ve bu anlam da,Şube Başkanı,aynı zamanda HAK-İŞ İL BAŞKANI Sayın KENAN YILMAZ ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın RECEP AKYEL’İN üstüne ağır bir yük binecek.
HAK-İŞ KONFEDERASYONU adına mücadeleyi bunlar üstlenmiş olacaklar..
Bu durumun etkisi,bize gelen yorumlardan hemen kendini belli etti…
Bazı okurlar SURET-İ HAKTAN görünerek eleştirel yorumlar yolluyorlar,hatta bizi de ihmal etmemişler ve ortalığı alevlendirmemiz noktasından yola çıkıp,ince/ince eleştiriler getiriyorlar..
Önümüzde ki günlerde ortam hayli kızışacak gibi görünüyor..
Biz bu ortamı 2010 yılında yaşamıştık doğrusu..
RAHMETLİ,PROF.DR.BURHANETTİN UYSAL’IN BU KENT İÇİN ÇIRPINIŞLARI ve İMAM HATİP LİSESİ’NİN,YENİŞEHİR’DEN AŞAĞI ALINMASI OLAYI
Birkaç kez daha yazdık,insanlara anlatmaya gayret ettik,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Kurucu Rektörü,Rahmetli Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL bu Kent için neler yapmaya gayret ediyor,ne kadar güzel işlere imza atıyordu.
Geçtiğimiz gün Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Sayın NEVZAT AKBAŞ ile bir süre sohbet ettik,Sayın AKBAŞ gerçekten başarılı,üretken,verimli çalışan bir İl Müdürü,işini çok/çok iyi yapıyor..
Sayın NEVZAT AKBAŞ ile sohbet sırasında ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ATÖLYELERİ ve KARDEMİR KAVŞAK Projesi gündeme geldi,O Atölyeler yıktırılacak,yerine yeni ATÖLYELERİ,KARDEMİR yaptıracak.
O alanda Milli Eğitime ait 10 dönümlük bir alan ise,Rahmetli BURHANETTİN UYSAL’IN döneminde alınan bir karar uyarınca Yenişehir’de ki İMAM HATİP LİSESİ’NE verilecek.
İMAM/HATİP BU 10 DÖNÜM ALANA YAPILIP/TAŞINACAK..
Bugün ki yeri de KBÜ TIP FAKÜLTESİ 150 YATAK BLOK İNŞAATINA devir edilerek,oraya ONKOLOJİ AĞILIKLI bir ek bina yapılacak,Rahmetli BURHANETTİN HOCA hep bunları planlıyor,bunları hedefine koyarak yürüyordu..
Karabük’ün ÇOK DONANIMLI BİR ONKOLOJİ BÖLÜMÜNE ihtiyacı var..
Ama ne zaman yapılır,işte TAM ORASINDA BİR ESRARENGİZLİK VAR elbet..!
Olayın,kısa ve çok gecikmiş/geciktirilmiş hali bu..
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ,ANAOKULU OLAYINDA ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADI ve 5 YAŞ GRUBUNUN Yüzde 91 İ OKULLU..
Karabük Milli Eğitim İl Müdürlüğü ANAOKULU noktasında,çok büyük bir başarı yakaladı ve şu an itibarı ile 5 YAŞ GRUBUNUN yüzde 91 i,artık ANAOKULU Öğrencisi konumunda.
Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuya çok büyük bir önem veriyor ve bu önem çerçevesinde hareket eden Karabük Milli Eğitim İl Müdürlüğü,kısa bir süre öncesine kadar yüzde 81 olan ANAOKULU Öğrenci sayısını,yapılan yoğun çalışmalarla yüzde 91 oranına çıkarmayı başardı.
BU ÇOCUKLAR OKUMAYA DEVAM EDİYORLAR..
Bu ay içerisinde 12 anasınıfı daha açılıyor..
İş bununla da bırakılmadı..
KARABÜK İL GENELİNDE 4 ANAOKULU DAHA YAPTIRILIYOR..
Öte yandan ANAOKULU’NA devam eden öğrencilerin yanı sıra,ANAOKUL SEVİYESİNDE olmasına karşın engelli olan yavrularımız da var ve bunlar içinde bir ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU yapılacak..
KARABÜK’TE MİLLİ EĞİTİM GERÇEKTEN ÇOK İYİ DURUM DA..
Bu konulara Vali Sayın FUAT GÜREL ve SİYASİ İRADENİN mensupları bu konuları yakından izliyorlar,öyle olunca da sorunların çözümünde hayli mesafeler alınıyor..
ANAOKULU’NDA ÇOK İYİ DURUMDA KARABÜK..
Daha da iyi olacak elbet..
İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞI YAPAN BİR SAHİBİ DOSTUM “20 ARAÇLIK BİR PORFÖYÜM VARDI.SATTIM PARA KAZANDIM.ŞİMDİ 16 ARAÇLIK..”
Karabük Cumhuriyet Savcılığı tarafından 50 İlde başlatılan bir operasyon ile ilgili bilgi almak için İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞI yapan Galeri sahibi bir dostum,bir Kardeşim ile görüştük.
Çok samimi bilgiler verdi.
“BENİM 20 ARAÇLIK BİR PORTFÖYÜM,EKONOMİK BİR POZİSYONUM VARDI..” dedi ve satış yaparak elinde ki araçlardan para kazanmış,ancak yerine aynı araçtan bir tane daha koymak için,sattığı fiyatın üzerinde bir araç almaz zorunda kalmış.
KISIR BİR DÖNGÜYE GİRDİM/GİRDİK ABİ dedi..
“ŞU AN 20 ARAÇLIK PORFÖYÜM 16 ARAÇ CİVANIRA İNDİ..” şeklinde samimi bilgiler verdi,daha sonra da “ABİ BUNA KARŞILIK,ELİN DE 20 ARAÇ İÇİN,ATIYORUM, KULLANDIĞIM 2 MİLYON LİRA PARA VARDI İSE.BU PARA 3.5- 4 MİLYONA ÇIKTI.AMA O 3.5-4 MİLYON İLE DE,16 ARAÇ ALABİLİYORUM..” dedi.
İŞTE BÜTÜN ESNAFIN DURUMU BU ŞEKİLDE GERÇİ.
Bütün ESNAF KESİMİ elimde ki para miktarı arttı,malım azaldı görüşünde..
İşin gerçek yönü de böyle..
ABO..!! ASGARİ ÜCRETLİ AYAKTA,KADROLU İŞÇİLER AYAKTA,MEMURLAR AYAKTA,ESNAF “İKİ GÖZÜ İKİ ÇEŞME..” HAYATINDAN KİM MEMNUN
ASGARİ ÜCRETLİ KESİM AYAKTA.
KADROLU İŞÇİ KESİM AYAKTA..
MEMURLAR AYAKTA..
ESNAFLARIN İKİ GÖZÜ İKİ ÇEŞME AYAKTA AĞLIYOR..
ÇİFTÇİLERİN DURUMU ZATEN BELLİ,BELLERİ BÜKÜK..
İYİ DE bu Memlekette kimlerin keyfi yerinde,kimler hayatından memnun acaba,gerçekten büyük bir umutsuzluk girdabına girdi bu Ülke,hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyor,bütün suratlar asık,gülen insan görmek mümkün değil.
Bir esnaf kardeşim “ABİ DÜKKANI AÇIYORUM,YANIM DA 4 ÇALIŞAN VAR,İNAN KAPATIP ONLARA YOL VERSEM,ELİMDE Kİ PARA İLE ALTIN ALSAN ÇOK DAHA İYİ,NE VERGİ,NE SGK NE ELEKTRİK,NE İŞYERİ KİRASI VAR.GECELERİ UYUYAMIYORUM VALLAHİ BİLLAHİ..” dedi.
Bunların söylemekte haksız mı o Kardeş..
Bu Ülke ne hale geldi Allahım.
Sıkıntı gerçekten çok/çok/çok büyük..
Karabük üniversitesi deki Rektörün kızı eflaniye gitmeden gitti gösterildiği idalar dogrulandıgı gibi sorun çok,ilçelerle ilgenmiyor idare malesef.chp il baskanın sesi yok gibi hiç duyulmadığı idalar var.Karabukte hava kirliligi , marzinç gibi sorunlar var, trafik malesef sorun çok.Eflaniye DogalGaz işteniyor,Bldy baskani da Mars gazı gaz çifligi yaptıgı gibi böyle seyler oluyor.malesef.Hindi çifligi diyorlar, Kastamonu hindili satılıyor eflanide durum böyle.
Ne Kenan ne Recep başkanı geçemez
•
Eyer bir sendikal mücadele olucaksa ne Kenan ne Recep Başkan Vergiliyi geçemezler Başkan Vergili onnarı başarılı etmez çünü bilir hakkında neler konuştuklarını gelecekte Rafet bey için ne işlere giriceklerini Ahmet abi sen dahil kimse hayallenmesin
Karabükspor Sevdalısı
•
ÇAKIR RUMUZLU KARDEŞ, YORUMLARINI TAKİP EDİYORUM, NOKTASINDAN VİRGİLÜNE KADAR SANA HAK VERİYORUM. KARABÜK’ÜN SORUNLARINI HER GÜN MUHALEFET PARTİLERİ DİLE GETİRMESİ LAZIM. MESALA BELEDİYENİN ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN HALİ NE OLACAK, VATANDAŞLARA NERDEYSE SPOR YAPIN DİYORLAR, ÖĞLEBELİNE TEK VASITA, CEVİZLİDERE’YE TEK VASITA, YENİ YAPILAN TOKİ TARAFINA TEK VASITA, HAVA KİRLİLİĞİ, YUMAK YUMAK SORUNLAR, BUNLARA ÇÖZÜM NOKTASINDA İLERLEME YOK. GÜNDEMDE TUTAN DA YOK MAALESEF. SAYGILAR….
Dertli Yaşlı
•
Ahmet bey, asgari ücretli iyi bir artış almış gibi görünüyor, ama paramız şubat 15’e kadar pul olmazsa tabi. Elbet sevinmek onların hakkı, ama maalesef her gün herşeye zamlar fırıtına gibi. Diyorlar ya dolarla maaş mı alıyorsunuz. Ama herşeyin dolara endeksli olduğunu unutuyorlar. Geçen yıl 400 dolar olan asgari ücretli yeni zamla 300 dolar anca alıyor veya alamıyor. Benim gibi emekli olanların hali ne olacak, ben 1900 TL. emekli maaşı alıyorum, bizim halimiz ne olacak, bizi düşünen yok. Sabah kahvaltımızın içine de ettiler. 30 TL ye aldığım gezici peynir 50 TL olmuş, 19 TL’ye aldığım yerli kaşar oylum 33.tl. olmuş, 13 TL ‘Ye aldığım oylum yoğurt 23.tl. olmuş, Allah sonumuzu hayır eylesin, ne diyeyim.
ÇAKIR
•
CHP İL BAŞKANININ KARABÜK HAKKINDA BAŞKA DİYECEKLERİ YOKMUYMUŞ? KENDİSİ KARABÜKTE YAŞAMIYO GALİBA KARABÜKÜN SADECE SORUNU ÜNİVERSİTE Mİ? KARABÜKÜN ONLARCA SORUNU VAR. ANA MUHALEFET PARTİSİNİN BİR İL BAŞKANI OLARAK BU SORUNLARI HER ALLAHIN GÜNÜ DİLE GETİRMESİ LAZIM.AMA PARYİNİN İL BAŞKANI DEĞİL DE BİR MEMURU GİBİ O KOLTUĞU İŞGAL EDİYOR YAZIK ÇOK YAZIK.ÇIKMIŞ ÜNİVERSİTE İL İLGİLİ SOHBET ETMİŞ SAYIN AHMET ABİMLE RASTLAMASAYDI ONU DA DİYEMEZDİ.BENCE HERGÜN BİR KONU HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNMASI LAZIM HEMDE TEK DEĞİL MİLLET İTTİFAKI OLARAK İYİ PARTİ İL BAŞKANINI DA YANINA ALIP KARABÜKTE SES GETİRMESİ,ULUSAL BASININ BİLE GÜNDEMİNE GELMESİ GEREKİR.
Halkın sesi
•Karabük üniversitesi deki Rektörün kızı eflaniye gitmeden gitti gösterildiği idalar dogrulandıgı gibi sorun çok,ilçelerle ilgenmiyor idare malesef.chp il baskanın sesi yok gibi hiç duyulmadığı idalar var.Karabukte hava kirliligi , marzinç gibi sorunlar var, trafik malesef sorun çok.Eflaniye DogalGaz işteniyor,Bldy baskani da Mars gazı gaz çifligi yaptıgı gibi böyle seyler oluyor.malesef.Hindi çifligi diyorlar, Kastamonu hindili satılıyor eflanide durum böyle.
Ne Kenan ne Recep başkanı geçemez
•Eyer bir sendikal mücadele olucaksa ne Kenan ne Recep Başkan Vergiliyi geçemezler Başkan Vergili onnarı başarılı etmez çünü bilir hakkında neler konuştuklarını gelecekte Rafet bey için ne işlere giriceklerini Ahmet abi sen dahil kimse hayallenmesin
Karabükspor Sevdalısı
•ÇAKIR RUMUZLU KARDEŞ, YORUMLARINI TAKİP EDİYORUM, NOKTASINDAN VİRGİLÜNE KADAR SANA HAK VERİYORUM. KARABÜK’ÜN SORUNLARINI HER GÜN MUHALEFET PARTİLERİ DİLE GETİRMESİ LAZIM. MESALA BELEDİYENİN ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN HALİ NE OLACAK, VATANDAŞLARA NERDEYSE SPOR YAPIN DİYORLAR, ÖĞLEBELİNE TEK VASITA, CEVİZLİDERE’YE TEK VASITA, YENİ YAPILAN TOKİ TARAFINA TEK VASITA, HAVA KİRLİLİĞİ, YUMAK YUMAK SORUNLAR, BUNLARA ÇÖZÜM NOKTASINDA İLERLEME YOK. GÜNDEMDE TUTAN DA YOK MAALESEF. SAYGILAR….
Dertli Yaşlı
•Ahmet bey, asgari ücretli iyi bir artış almış gibi görünüyor, ama paramız şubat 15’e kadar pul olmazsa tabi. Elbet sevinmek onların hakkı, ama maalesef her gün herşeye zamlar fırıtına gibi. Diyorlar ya dolarla maaş mı alıyorsunuz. Ama herşeyin dolara endeksli olduğunu unutuyorlar. Geçen yıl 400 dolar olan asgari ücretli yeni zamla 300 dolar anca alıyor veya alamıyor. Benim gibi emekli olanların hali ne olacak, ben 1900 TL. emekli maaşı alıyorum, bizim halimiz ne olacak, bizi düşünen yok. Sabah kahvaltımızın içine de ettiler. 30 TL ye aldığım gezici peynir 50 TL olmuş, 19 TL’ye aldığım yerli kaşar oylum 33.tl. olmuş, 13 TL ‘Ye aldığım oylum yoğurt 23.tl. olmuş, Allah sonumuzu hayır eylesin, ne diyeyim.
ÇAKIR
•CHP İL BAŞKANININ KARABÜK HAKKINDA BAŞKA DİYECEKLERİ YOKMUYMUŞ? KENDİSİ KARABÜKTE YAŞAMIYO GALİBA KARABÜKÜN SADECE SORUNU ÜNİVERSİTE Mİ? KARABÜKÜN ONLARCA SORUNU VAR. ANA MUHALEFET PARTİSİNİN BİR İL BAŞKANI OLARAK BU SORUNLARI HER ALLAHIN GÜNÜ DİLE GETİRMESİ LAZIM.AMA PARYİNİN İL BAŞKANI DEĞİL DE BİR MEMURU GİBİ O KOLTUĞU İŞGAL EDİYOR YAZIK ÇOK YAZIK.ÇIKMIŞ ÜNİVERSİTE İL İLGİLİ SOHBET ETMİŞ SAYIN AHMET ABİMLE RASTLAMASAYDI ONU DA DİYEMEZDİ.BENCE HERGÜN BİR KONU HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNMASI LAZIM HEMDE TEK DEĞİL MİLLET İTTİFAKI OLARAK İYİ PARTİ İL BAŞKANINI DA YANINA ALIP KARABÜKTE SES GETİRMESİ,ULUSAL BASININ BİLE GÜNDEMİNE GELMESİ GEREKİR.