Her Telden (19.Kasım.2015)

Her Telden (19.Kasım.2015)

Yayın: 19.11.2015 07:52
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER VE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI MESAİ ARKADAŞLARI BAŞARILI..
Karabük İl Emniyet Müdürü ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları,vatandaşın huzuru,güveni,rahatı için 7/24 görev başındalar,en küçük bir olayı çözümsüz bırakmıyorlar,en seri biçimde çözüyorlar.
Özellikle UYUŞTURU OLAYINDA müthiş başarı yakaladılar.
HIRSIZIN/ARSIZIN KORKULU RÜYASI OLDULAR..
Karabük sakinleri bu durumdan müthiş memnunlar ve biliyorlar ki kendilerini rahatsız edecek/edebilecek her türlü unsura karşı KARABÜK EMNİYET GÜÇLERİ anında müdahil olur.
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve birlikte çalıştığı Müdür Yardımcıları,Birim Sorumluları velhasıl TÜM EMNİYET kadroları,TERÖR KONUSUNDA DA çok ciddi çalışmalar yapıyorlar.
Kendi içlerinde Cemaat yapılanması noktasında operasyonlar yaptılar.
Terör Örgütü noktasında çok önemli adımlar attılar/atıyorlar..
Velhasıl KARABÜK İL EMNİYET Müdürlüğü gerçekten dört/dörtlük bir çabanın,bir gayretin içinde ve sözün başında da belirttiğimiz gibi bu kadro 7/24 görev başında.
Geçtiğimiz günlerde FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde yaşanan olay.
Anında çözüme kavuşturuldu,fail/failler yakalandı..
Cadde hassasiyetle izleniyor,denetim altında tutuluyor..
İnsanlar huzurdan,güvenden dolayı müthiş mutlular..

MHP BÜNYESİNDE YAŞANAN VE MHP’LİLERİN KAMUOYU KARŞISINDA YAPTIĞI AĞIR TARTIŞMANIN ÜZÜNTÜSÜ..
Dün MHP içinde çok önemli görevler üstlenmiş,Karabük’te MHP ile özdeş kabul edilen,bir dostumuz,bir kardeşimizle görüştük “MHP BU KENTTE BU HALE DÜŞMEMELİYDİ..” dedi..
MHP’LİLERİN ARASINDA YAŞANAN TARTIŞMADAN ÜZÜNTÜ DUYUYOR ve bunun Kamuoyu karşısında olması,anladığımız kadarı ile,hepten üzüntüsüne tuz/biber ekiyor.
“HER PARTİ İÇİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI OLABİLİR..” diyor.
Bu görüş ayrılıklarının,Kamuoyu karşısında,uluorta ve çok ağır bir üslup kullanarak yürütülmesini MHP GELENEĞİNE,MHP İLKELERİNE aykırı bulduğunu açık bir dille ortaya koyuyor.
“EĞER BİR BÜYÜK KONGRE OLURSA DESTEĞİM Sayın MERAL AKŞENER’DEN YANA..” görüşlerini açıkça söylüyor ve “BİZDE ZAMANINDA ÇOK FİKİR AYRILIKLARI YAŞADIK.BUNLARI KAMUOYU KARŞISINDA HİÇ TARTIŞMADIK..” diyor.
“PARTİNİN KURULLARI VARDIR.ORALARDA TARTIŞILIR..”
Israrla bunları söylüyor O Kardeşimiz..
“BEN VE BENİM GİBİ,BU PARTİNİN İLKELERİNE,İDEOLOJİSİNE GÖNÜL VERMİŞ MHP’LİLER YAŞANANLARDAN DOLAYI ÜZÜNTÜ DUYUYOR..” görüşlerini sık/sık dile getiriyor.
Belli ki tartışmalar içini acıtmış,üzmüş,MHP içinde böyle düşünen çok.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS ÜYELERİ ARASINDA “ÜÇ AYRI FİKİR ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMA VAR..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN bu görevi bırakabileceği noktasından hareketle,ciddi bir dalgalanma oldu.
Öncelikle Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN böyle bir niyeti var mı/yok mu noktası önemli ve olabileceği yolunda söylentiler sürülüyor piyasaya,o söylentilerin etrafında da kulisler yürütülüyor.
TSO MECLİS ÜYELERİNE KULAK KABARTTIK..
ÜÇ AYRI GÖRÜŞ DİLE GETİRİLİYOR..
Bunların başında “Sayın TİMURÇİN SAYLAR GÖREVİNİ SÜRDÜRSÜN.TSO BU YAPILANMASI İLE DÖNEMİNİ TAMAMLASIN..” şeklinde bir görüş var..
İkinci bir görüş “Sayın SAYLAR,BU GÖREVİNDEN ÇEKİLMELİ,PARTİ GÖREVİNE AĞIRLIK VERMELİ.ÇEKİLİNCE,YERİNE BİR MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ YAPILMASI..” şeklinde.
Bir başka ve Üçüncü görüş “Sayın SAYLAR ÇEKİLİRSE,YALNIZCA MECLİS BAŞKANI DEĞİL.MECLİS BAŞKANLIK DİVANI VE ÖZELLİKLE YÖNETİM KURULU,YENİDEN SEÇİLMELİ..” şeklinde..
Ancak,özellikle Yönetim Kurulu BİR ÜYE İSTİFA ETMEZSE bile görevini sürdürüyormuş ve bir Kardeşimiz “ÖYLE SAÇMA ŞEY OLMAZ.BENİ GÖREVİMDEN KİM İSTİFA ETTİRECEK..” diyor mesela.
Bir de “BUNLAR SOKAKTA KONUŞULUYOR.TOPLANTILARDA ÜYELERİN SESİ/SOLUĞU ÇIKMIYOR.KONUŞAN,DÜŞÜNCE AÇIKLAYAN ÜYE ÇIKMIYOR ORTAYA..” gibi bilgi veren Meclis Üyeleri var.
Ancak,KULİSLER HAYLİ DALGALI GİDİYOR…

CHP VE MHP İÇİNDE ENTERESAN GELİŞMELER,CHP KURULTAY DELEGELERİ OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN İMZA VERDİ
CHP ve MHP içinde çok enteresan gelişmeler yaşanıyor,örneğin CHP Karabük İl Kongresi 29 Kasım Pazar günü yapılacak,ŞU AN İTİBARI ile BİR ÖNCE Kİ KONGREDE seçilen KURUTAY DELEGELERİ görev başında.
BU DELEGELER OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA VERMİŞ.
10 GÜN SONRA GÖREV SÜRELERİ DOLUYOR.
Bu durumda ESKİ DELEGELER BİR İRADE BEYANINDA bulunmuş olarak kabul edilirler mi,herhalde edilirler ve peki OLAĞANÜSTÜ KURULTAY yapılır mı,PEK İHTİMAL vermiyoruz..!!
MHP İÇİNDE BÜYÜK KONGRE İÇİN İMZA TOPLANMASI henüz yok,ancak,böyle bir pozisyon var ve önümüzde ki süreçte BÜYÜK KONGRE veya KURULTAY için imza toplanması başlayabilir.
BAŞLARSA KARABÜK DELEGELERİ NE YAPARLAR..?
Örneğin MHP içinde çok etkin görevler üstlenmiş bir kardeşimiz “Sayın MERAL AKŞENER GENEL BAŞKAN ADAYI OLURSU,KESİN DESTEKLEYECEĞİM..” dedi bize.
Delegede değil,ama,MHP içinde de böyle bir KAMPLAŞMA VAR YANİ..
MHP ile CHP içinde çok önemli gelişmeler yaşanıyor anlayacağınız..

YEŞİL MAHALLEDE BULUNAN BELEDİYE BİNASI VE DÜN “GÖNDEREN RUMUZU..” İLE YORUM YOLLAYAN  OKURUMUZ
YEŞİL MAHALLE DE bulunan ve yaklaşık 6 YILDIR HİÇBİR İŞE YARAMADAN ÇÜRÜMEYE TERK EDİLEN Belediye Binası için GÖNDEREN RUMUZU ile yorum yollayan bir okurumuzun önerisi dikkatimi çekti.
Tarihçi/Araştırmacı ve Gazetemiz Yazarı Sayın HÜR KALYONCU ile birlikte okuduk O YURUMU ve Sayın KALYONCU gerçekten çok güzel bir öneri değerlendirmesini yaptı.
Sayın KALYONCU “ANCAK BU İŞİ KOTARACAK KADROLAR KARABÜK’TE YOK Kİ..” dedi,Karabük’te ve Safranbolu’da MÜZE OLMAYIŞINDAN yakındı.
GÖNDEREN Rumuzu ile yorum gönderen O OKURUMUZ,Karabük’te ve Safranbolu’da MÜZE OLMADIĞINI dile getirerek YEŞİL Mahallede ki O BİNANIN,KARABÜK MÜZESİ olarak kullanılması yararlı olur önerisini getirmiş.
Öncelikle KARABÜK’TE MÜZE OLMAYIŞI BİR EKSİKLİK..
O nedenle OKURUMUZUN ÖNERİSİ bu anlamda da çok ciddi..
YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNA DURDUK YERDE ÇÜRÜTÜLÜYOR..

SAFRANBOLU’DA “DOĞALGAZI YANMAYAN OKUL VEYA AYNI ÇATI ALTINDA OKULLAR VAR MI..?” VE GEREKÇESİ..
Safranbolu İlçemizde DOĞALGAZI BİR HAYLİ ZAMANDIR YANMAYAN Okul veya Aynı çatı altında olması hasebiyle OKULLAR var mı acaba..?
EĞER DOĞALGAZ YANMIYORSA GEREKÇESİ NEDİR..?
Böyle bir sorun yoksa,zaten mesele yok demektir..!!
Havaların gittikçe soğuduğu bir ortamda ÖĞRENCİ ve ÖĞRETMENLERİN soğukta bırakılması,DOĞALGAZIN kullanılamaması hayli önemli bir olay sayılmalıdır elbet.
Bu bizim için kesinlikle önemli bir olay elbet.
Belki İLGİLİ/YETKİLİ insanlar önemsemeyebilirler,bu kadar küçük bir sorun için yazı yazmaya ne gerek var diye düşünebilirler,o onların düşünce tarzıdır elbet.
BİZİM DÜŞÜNCE TARZIMIZ BU İŞİN halledilememiş olmasını,DOĞAGAZ sisteminin çalıştırılamamış olmasını,pek normal görmeye kafi değil ve o nedenle de hayli önemli bir olay diyoruz zaten.
Böyle bir sorun varsa şayet..
Sorun OKUL İDARESİNDEN Mİ KAYNAKLANIR..?
Sorun KARGAZ ŞİRKETİNDEN Mİ KAYNAKLANIR..?
Sorun TESİSATI YAPAN FİRMADAN MI KAYNAKLANIR..?
Orta yerde bir sorun varsa,sorunu çıkartan bir kaynak vardır mutlaka.
Orta yerde bir sorun yoksa,zaten mesele çözülmüş demektir..
Üzerinde bile durmaya gerek yok..

25.DÖNEM MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN “ MİLLETVEKİLİ OLSAYDIM YENİDEN SEÇİLİRDİM..”
25.Dönem MHP Karabük Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN ile dün uzun/uzun sohbet ettik ve 7 Haziran öncesinde/sonrasında yaşadığı birçok olayı anlattı,1 Kasım Seçimi ve sonrasına ilişkin düşüncelerini anlattı.
Öncelikle 7 Haziran Genel Seçimleri sırasında ÇOK SEVDİĞİ KARABÜK’Ü,ÇOK YAKINDAN TANIMA fırsatı bulduğu için seviniyor Sayın DURMUŞ YALÇIN.
Karabük’ü çok sevdiğini söyleyerek “SEVMEME RAĞMEN BU KADAR GÜZEL OLDUĞUNU,BU KADAR CİDDİ POTANSİYELİ OLDUĞUNU,BU KADAR DERİNLEMESİNE BİLMEZDİM.KARABÜK’Ü TANIDIKÇA DAHA ÇOK SEVDİM..” diyor.
Yeniden Milletvekili Adayı yapılmayışının YANLIŞLIĞINI VURGULUYOR ve “EĞER YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLSAYDIM ŞU AN YENİDEN SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ OLURDUM..” görüşünde.
Kendisine AK Partiden,CHP’DEN oy verecek çok önemli bir seçmen kitlesine,YENİDEN SEÇİLMEK İÇİN umutlu mesajlar yolladıklarına işaret ediyor ve “KESİNLİKLE YENİDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRDİM..” iddiasını dile getiriyor.
“MHP KARABÜK’TE BAŞARILI OLAMADI..” görüşünde Sayın DURMUŞ YALÇIN,bunun kanıtı olarak da “ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 4,KARABÜK ÖZELİNDE YÜZDE 8 OY KAYBETTİK..” DİYOR.
Bu süreçte birçok kişinin gerçek yüzünü görme fırsatını yakaladığına dikkat çekiyor Sayın DURMUŞ YALÇIN,ancak,kimseye karşıda bir dargınlığının olmadığına vurgu yapıyor..
Samimi ve uzun bir sohbetimiz oldu Sayın DURMUŞ YALÇIN ile.

25.DÖNEM MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN “KARABÜK KÖYLERİ NE YAZIK YOL FUKARASI..
25.Dönem MHP Karabük Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN,45 günlük sessizliğimi artık bozabilirim,45 gün Siyasetten hiç konuşmadım ve adeta KONUŞMA ORUCU TUTTUM diyor.
Sayın DURMUŞ YALÇIN Karabük’ü çok sevdiğini söylüyor..
Sonra da “ANCAK SİYASİ ÇALIŞMALAR BANA KARABÜK’Ü DAHA İYİ,DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI VERDİ..” diyor ve “KARABÜK NE YAZIK YETERLİ HİZMETİ ALAMAMIŞ..” şeklinde bir değerlendirme yapıyor.
“BAKIN AK PARTİ İKTİDARI 100 KİLOMETRE KÖY YOLU YAPMAKLA ÖVÜNÜYOR.KARABÜK’TE TOPLAM KAÇ KİLOMETRE KÖY YOLU VAR,BUNU BİR SORSANIZA..” diyor Sayın DURMUŞ YALÇIN.
Sonra da KARABÜK’TE TOPLAM 2500-2600 Kilometre uzunluğunda KÖY YOLU olduğunu vurgulayarak “DEMEK KÖYLERİN YOL SORUNUNUN HALLEDİLMESİ İÇİN DAHA 20-25 YILIMIZ VAR..” görüşünü dile getiriyor.
Sayın DURMUŞ YALÇIN Siyasi Partilerin “KENDİ PARTİLİLERİ İLE KENDİ MENSUPLARI İLE UĞRAŞMAYI BIRAKIP..” bu gibi temel sorunlara odaklanmaları gerektiğine vurgu yapıyor.
Kendisinin SEÇİM ÇALIŞMALARI döneminde yaptığı KÖY ZİYARETLERİNİN çok yararlı olduğuna değiniyor Sayın YALÇIN ve bu gibi işlerin MİLLETVEKİLİ OLMAYAN YERLERDE Teşkilatın çalışmaları ile Kamuoyu’na duyurulması gerektiğinin altını çiziyor.
“KARABÜK NE YAZIK SİYASETEN FAZLA HİZMET ALAMAMIŞ..”
Sayın DURMUŞ YALÇIN BUNUN ALTINI ÇİZİYOR.

3 kişi görüş bildirdi

  1. köylü

    Köy yolları hakikaten berbat vaziyette. ankarada başbakan yada ulaştırma bakanı tutup karabükün köy yollarıyla ilgilenecek değilya. Müsebbibi şu yada bu parti değil, tamamen yerli politikacıların ilgisizliği yada beceriksizliği.

  2. ŞENER

    AHMET ABİ KARDEMİR KÜÇÜK YATIRIMCIYI BORSADA HİÇ KORUMUYOR KARDEMİR HİSSE SENETLERİ 9-10 AYDIR DEVAMLI BİR DÜŞÜS TRENDİN İÇNDE BUKADAR YATIRIM OLMASINA RAGMEN KAĞITLAR DUSUS SARMALININ İÇİNDEN ÇIKAMIYOR.KARDEMİR SİMDİ ÜLKEDE HIZLI TREN FURYASI OLACAK BU FURYADA BİR HIZLI TREN ÜRETİCİSİ İLE KARDEMİRİN ORTAK BİR PROJE YAPIP KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ FABRİKASI YAPIYOR BÖYLE BİR PROJE VE YATIRIMIN İÇİNE GİRSE BÖLGE İÇİN İYİ OLMAZMI 8-10 LUK DEMİR SATMAKTAN DAHA İYİ OLMAZMI BU PROJE DEĞERLENDİRİLSE TEKNOLOJİK ÜRÜNLER DAHA HIZLI TÜKENİYOR VE KATMA DEĞERİ DAHA FAZLA OLUYOR

  3. Safranbolulu

    Siz, imza verenleri bırakın. CHP il kongresinden bahsedin. Ne oluyor. adaylar kim?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.