Her Telden (29 Kasım 2021)

Her Telden (29 Kasım 2021)

Yayın: 28.11.2021 22:02 |Güncelleme: 29.11.2021 08:30
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR’DE ÇALIŞAN “EMEĞİN ASLANLARI” ÇOK İLGİNÇ BİR TALEP DİLE GETİRİYORLAR “BANKALARLA PROMOSYON PAZARLIĞI ve TEK EL..
KARDEMİR Çalışanları ve bu çalışanlara “EMEĞİN ASLANLARI..” tanımını kullanan Kardeşler,çok/çok ilginç bir görüş dile getiriyorlar,ilginç ve ilginç olduğu kadar da haklı bir görüş dile getiriyorlar.
BİLİNDİĞİ GİBİ,BANKALARLA,ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI İÇİN PROMOSYON İHALESİ YAPILIYOR ve bu ihale bir bankaya çok ağır gelebilir gibi bir anlayış ile üç/dört bankaya bölünüyor.
“EMEĞİN ASLANLARI..” adına bir talep var.
Deniliyor ki “BİZİM MAAŞLARIMIZI ALACAĞIMIZ BANKA İHALESİ,BİRKAÇ BANKAYA BÖLÜNÜNCE,VERİLEN PROMOSYON MİKTARI AZALIYOR ve BÖLÜNMEDEN İHALE EDİLSİN..”
Biz kendilerine “İYİ DE,5-6 BİN KİŞİNİN AYNI ANDA BİR BANKADAN MAAŞ ALMASI,O BANKAYA AĞIR GELMEZ Mİ,MAAŞ ÖDEMELERİNDE BİR TIKANMA,BİR SIKINTI OLMAZ MI..?” diye sorduk.
Israrla ve inatla “TEK BANKA veya OLMADI İKİ BANKA HİÇBİR SIKINTI YAŞAMAZ.DÜŞÜNSENİZE 5-6 BİN KİŞİ ADINA YAPILACAK İHALEYE VERİLEN TEKLİF İLE,1500-2000 KİŞİ ADINA YAPILAN İHALEYE VERİLEN TEKLİF FARKLI OLUR..” iddiasında bulundular.
İHALE İLE MAAŞ ÖDENECEK SAYI YÜKSELDİKÇE, verilecek promosyon miktarının da yükseleceğini ileri sürdüler ve “MAAŞ ÖDEMELERİ BANKALAR ARASINDA BÖLÜNMEMELİ,TEK veya OLMADI İKİ BANKA İHALE İLE TESPİT EDİLMELİ..” talebinde bulundular.
Ne dersiniz olabilir mi..?

GEÇTİĞİMİZ GÜNLER DE,BİR YORUMDAN YOLA ÇIKARAK YAZMIŞTIK,MEĞER,KARDEMİR İŞÇİLERDEN KARABÜKSPOR’A PARA KESMİYORMUŞ…
Geçtiğimiz günlerde Gazetemize gelen bir yorumdan yola çıkarak KARDEMİR Çalışanlarından, KARABÜKSPOR’A bir para kesildiği şeklinde ki, görüşü yazmıştık.
BU KESİNTİLER UZUN SÜREDİR YAPILMIYOR/YAPILMIYORMUŞ.
Yazdığımız iyi oldu..
Zira KARDEMİR Çalışanları da BU KESİNTİLERİN KALDIRILDIĞINI net bilmiyor demek ki, Gazetemiz İnternet Sayfasına bu yönlü yorum yollanıyor ve artık BU KESİNTİLER YAPILMIYOR/YAPILMIYORMUŞ..
Hemen herkes bundan haberdar olsun..
O zaman KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu’nun AİDAT ÖDEMEYEN ÜYELERİ Üyelikten çıkartmak gibi bir hakkı doğar elbet,değil mi ve artık KARDEMİR Çalışanları KARABÜKSPOR’UN üyesi konumunda değiller..
Bir dostumuz da KARDEMİR Adına bizi uyarmıştı..
Bu kesintiler yapılmadığı yolunda uyarmıştı..
Artık, KESİNTİ YAPILMADIĞINI hemen herkes bilsin değil mi..?

KARDERFED GENEL BAŞKANI Sayın CEVDET AKAY ve ORGANİZASYON KOMİTESİ ÜYELERİ,ÇOK GÖRKEMLİ BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTILAR
İstanbul’da kurulu olan KARABÜK DERNEKLERİ, bir araya gelerek KARDERFED adı altında bir Federasyon Çatısı altında toplandılar ve bilindiği gibi KARDERFED Genel Başkanlığı görevini yıllardır Sayın CEVDET AKAY yürütüyor.
KARDERFED bu yıl çok muhteşem bir organizasyona imza attı..
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY ve Organizasyon Komitesi’nde görev alan Sayın NECMİ KANDEMİR,Sayın YUNUS TÜNAY,Sayın MEVLÜT BODURLAR,Sayın OSMAN KAYA ve Danışman Sayın ZÜHAL TABAK çok başarılı bir sınavdan geçtiler,çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiler..
KARABÜK PROKOLÜNÜN BÜYÜK BÖLÜMÜ KATILDI..
Vali Sayın FUAT GÜREL gerçekten veciz bir konuşma yaptı..
İçine kapanmış,kendi küçük sorunlarını aşmak için debelenen KARABÜK’ÜN BÖYLE BİR ORGANİZASYONA gerçekten ihtiyacı vardı,Karabük ne yazık ki SON YILLAR tam manası ile içine kapandı,dış Dünya ile tüm Sosyal münasebetlerini kesti.
BU ORGANİZASYON KARABÜK’E İLAÇ GİBİ GELDİ BİZE GÖRE..
Hiçbir sosyal aktivitesi olmayan Karabük bir anda kendine geldi…

TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ve KARDERFED GENEL BAŞKANI Sayın CEVDET AKAY,GEÇMİŞ HAYATINDA Kİ BAŞARILARI,CEMİYETÇİLİKTE DE
64 İL Sivil Toplum Kuruluşunun birlikte olduğu TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ve İstanbul’da kurulu KARABÜK DERNEKLERİ’Nİ bünyesinde bulunduran KARDERFED Genel Başkanlığı görevini yürüten Sayın CEVDET AKAY,çok başarılı işlere imza atıyor.
Elbet bu başarıların da birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının da üstün gayreti,desteği ve verimli çalışmaları da büyük rol oynuyor ve olayın tam burasında Sayın CEVDET AKAY’IN tüm hayatında TAKIM OYUNUNA ne kadar önem verdiğinin de bir göstergesi sayılmalı elbet.
Sayın CEVDET AKAY HESAP UZMANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNMUŞ.
Banka GENEL MÜDÜR Yardımcılığı, GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yapmış..
ÇOK BAŞARILI,PARLAK BİR GEÇMİŞE sahip..
Bütün bu birikimlerini CEMİYETÇİLİĞE/SOSYAL ÇALIŞMALARA kolayca aktarabiliyor, bu yeteneği de var Sayın CEVDET AKAY’IN, baksanıza son iki ay içerisinde YENİKAPI ETKİNLİK ALANI içerisinde, iki büyük organizasyona imza attı..
Ne diyelim kimileri dedikodu,kimileri hizmet üretiyorlar..
Sayın CEVDET AKAY şu günler de KARABÜK’ÜN EN POPÜLER İSMİ..

AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ ,İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA ,GENEL BAŞKAN Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A AÇTI ve ÇÖZDÜ
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Partisinin İL BAŞKANLARI Toplantısında Karabük’ün en önemli sorunları arasında yer alan BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NE yapılacak olan HASTANE OLAYINI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A açtı ve sorunun çözümünü temin etti..
Bilindiği gibi olay AYLARDIR Cumhurbaşkanlığı Bütçe Strateji Başkanlığı’nda bekliyordu ve KİMSECİKLER BİR EL ATAMAMIŞTI,Sayın İSMAİL ALTINÖZ dile getirdi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A konuyu iletti,çözümünü sağladı..
ŞİMDİ,RESİMLERİN verilmesi,AÇIKLAMALARIN yapılması süreci..
Her ne hal ise artık,Sayın İSMAİL ALTINÖZ sorunu çözdü..
YER TESLİMİ YAPILDI,İNŞAAT KISA SÜRE DE BAŞLIYOR ve Bu Hastanenin bir başka yönü,BAYIR MAHALLE Sakinlerine verilen DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ sözünün tutulmasını sağlaması olacak elbet.
Gerçi ; O İŞİ,O SÖZÜN TUTULMASINI DA Sayın ALTINÖZ temin etmişti.

SAFRANBOLU,ESNAF ve SANATKAR ODASI BAŞKANLIĞI İÇİN İLK AÇIKLAMA Sayın NAZMİYE DURSUNLAR’DAN GELDİ ve ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Birkaç kez daha yazdık,ESNAF ve SANATKAR kesimi,uygulanan ekonomik politikalar ve bu politikalar sonucu gelen zamlardan dolayı,müthiş sıkıntılı,müthiş dar durumda.
ŞİMDİ ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİ VAR.
Genel olarak sıkıntı çeken ESNAFLAR ve SANATKARLAR Oda Seçimlerine abanmaya başlıyorlar,sanki hırslarını ODA SEÇİMLERİ sırasında Aday olanlara verilen veya verilmeyen desteklerden çıkaracaklar gibi.
SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimleri için ilk BAŞKAN ADAYLIĞINI açıklayan Sayın NAZMİYE DURSUNLAR oldu ve yıllarca hizmet verdiği ESNAF ve SANATKAR Odası’na bu kez BAŞKAN OLARAK hizmet vereceğini söylüyor.
Sayın NAZMİYE DURSUNLAR,Oda bünyesini çok iyi biliyor..
ÜYELERİ TEK/TEK TANIYOR..
Şimdi başka BAŞKAN ADAYI çıkıp/çıkmayacağı merakla bekleniyor ve öyle sanılıyor ki Oda Başkanlığı görevini yürüten Sayın MUAMMER DUMANER’DE yakında bir açıklama yapar.
Ya,YENİDEN ADAYIM der veya ARTIK ADAY DEĞİLİM der..
Sayın MUAMMER DUMANER,haklı veya haksız çok hırpalandı..
Bir yığın işlerle anılır oldu,kararı da o açıdan hayli önemli..

“KADINA KARŞI ŞİDDET MÜCADELESİ..” NEDENİ İLE BİR HAYLİ ETKİNLİK YAPILDI VE NEDENSE,HEP AK PARTİ ÖNÜNDE Mİ YAPILIYOR NEDİR..?
Geçtiğimiz gün KADINA KARŞI ŞİDDET Mücadelesi için kampanya yapıldı,gencecik POLİS KIZLARIMIZ broşür dağıttılar,çok başarılı İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ çalışlara bir süre vaziyet etti,yerinde gözlemledi.
ERTESİ GÜNÜ YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE DÜZENLEMELER VARDI.
O gün CHP’Lİ birkaç Kardeş ile sohbet ettik ve kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek bir konuyu açarak “ABİ HİÇ DİKKATİNİ ÇEKTİMİ,BU TÜR ETKİNLİKLER,HEP AK PARTİ LOKALİNİN ÖNÜNDE YAPILIYOR..” falan dedi..
Biz bu sözlerden bin mana çıkartamayınca da “SANKİ BU TÜR ETKİNLİKLER AK PARTİ İLE BAĞLANTILI GİBİ BİR HAVA OLUŞUYOR.BUNDAN KAÇINMAK GEREK,DAHA AŞAĞILAR DA veya DAHA İLERİ DE YAPILSA İYİ OLUR..” dediler.
Biz de “YOK CANIM,BURASI AYNI ZAMANDA TİCARET ve SANAYİ ODASI BİNASININ ÖNÜ..” falan dedik,ancak,görüşlerinde ısrar ettiler,bu yönlü düşüncelerini ısrarla savundular..
Her ne ise artık,bu tür hassasiyetler bizi aşar elbet..
Ancak,bir kasıt olması ihtimalini sıfır gibi görüyoruz biz.

CUMARTESİ,BİR FIRIN SAHİBİ İLE,UZUNCA SÜRE SOHBET ETTİK ve “ABİ HA VALLAHİ, HA BİLLAHİ ZARARINA ÜRETİM YAPIYORUZ..” YEMİNİ ETTİ
Cumartesi günü,bir FIRIN Sahibi Kardeşimizle sohbet ettik,dertlendi ve “BU İŞİ BIRAKACAĞIM ABİ..” dedi,sonra da “ABİ PİYASALARIN DURUMU BELLİ,BİZ DE ŞU AN İTİBARI İLE ZARARINA ÜRETİM YAPIYORUZ..” dedi.
Özellikle,bildiğimiz KLASİK EKMEK TÜRÜNDE ZARAR ediyorlarmış.
TAM BUĞDAY EKMEĞİ falan üreterek ayakta kalıyorlarmış.
O tür çeşit ekmekler FARKLI FİYATLARLA SATILIYOR YA..
O Fırın Sahibi Kardeş “ABİ ŞU AN EKMEKLİK UN 375-380 LİRA,BİR ÇUVAL UNDAN 280 EKMEK ÇIKTIĞINI DÜŞÜN,YALNIZCA 1.30-1.35 KURUŞ UN VAR BİR EKMEKTE..” dedi.
MAYA,YAKIT.İŞÇİLİK,AKARYAKIT,ELEKTRİK hariç bu rakam da..
Elinde ki un bitinceye kadar üretime devam edeceğine,daha sonra ÜRETİMİ BIRAKMAYI düşündüğünü falan söyledi,bu şekilde devam etmenin gelecek açısından hiçbir yararının olmadığına işaret etti.
PİYASALARIN DURUMU GERÇEKTEN SIKINTILI,BERBAT..

KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ VAR MI,ÇEVRE DERNEĞİ BAŞKANI Sayın BÜNYAMIN COŞKUN’UN TÜRK TORAKS DERNEĞİ’NE DAYADIĞI PANDEMİ
Eğer Ülkemiz etkili/yetkili isim,makam ve birimlerine sorarsanız KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ yok,ancak,DÜNYA ÜZERİNDE bu işi araştıran birimlere göre ÜLKENİN HAVASI KİRLİ..
106 ülke arasında,kirlilikte 46.sıra da ÜLKEMİZ.
46.SIRADA OLAN ÜLKEMİZİN EN KİRLİ 6.SIRA İL’İ ise KARABÜK..
Bunun da ötesinde Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,TÜRK TORAKS Derneği çalışmalarına dayandırdığı bir açıklama yaptı ve “TÜRK TORAKS DERNEĞİ HAVA KİRLİLİĞİ ile KORONAVİRÜS BİR BAĞLANTIDAN SÖZ EDİYOR..” anlamında açıklamalar yaptı.
BU AÇIKLAMALAR ÇOK CİDDİYE ALINMASI GEREKEN GÖRÜŞLER..
Bilmiyoruz etkili/yetki çevreler neler yaparlar..
Ancak,SIKINTILI BİR DURUM OLDUĞU orta yerde işte..
Öyle değil mi..?

KARABÜK CADDELERİ,KUCAĞINDA KUNDAK ÇOCUĞU KADINLARIN veya YAŞLARI 8-10 ARASINDA ÇOCUKLARIN DİLENDİĞİ ALANLAR HALİNDE
Ne oluyor anlamak zor..
KARABÜK CADDE ve SOKAKLARININ DURUMU NEDİR..?
KUCAĞINDA KUNDAĞA SARILMIŞ ÇOCUKLAR bir bayan size yanaşıyor ve “BAKAR MISINIZ ÇOCUĞUMA MAMA İÇİN PARA İSTİYORUM..” gibi müthiş bir acındırma ile para isteyenler var.
HEM DE BİR/İKİ TANE DEĞİL,BOL MİKTAR DA VAR..
Öte yanda,yaşları 8-10 civarında olan KÜÇÜK ÇOCUKLAR sizden para istiyorlar “ABİ PARA İSTEMİYORUM,BANA YEMEK ALIVER DİYEREK,DAHA SONRA İŞİ PARAYA ÇEVİREN ÇOCUKLAR..” var..
BUNLARIN SAYISI DA OLDUKÇA FAZLA..
Peki BUNLARLA KİM İLGİLENİR acaba..?

10 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUKSPOR

    Sayin Ahmet abi yaklasik iki yil kesildi bu paralar 2021 yilinda kesilme durmus fakat 2,5 yil bu paralar kesildi bu paralar nerde kimde bell8 deyil ihciyi iade etsinler o zaman .

  2. Çözüm

    Sadece KARDEMİR işçilerinden şimdiye kadar kesilen paralar ile bile dürüst bir yönetim ile Karabükspor ligde kalır.

  3. Karabükspor Sevdalısı

    Karabükspor’a 1991-1992 ruhunun geri gelmesi gerekir. O zamanlar üçlü saçak ayakları ile (Belediye-Kardemir-STK) ilçe takımı iken ve başında 35’lik delikanlı ve yönetimi (özellikle İsmet Market sahibi İsmail SÜRMEN gibi ) ile nasıl şaha kalktı ise aynı ruhla yine Karabükspor eski günlerine geri gelir. Dediğim gibi üçlü saçak ayak çök önemli. Karabükspor bu şehrin olmazsa olmazı, o olmayınca şu anda zaten olmayan sosyalleşme zaten olmuyor. Hey gidi günler hey. Benim gibi 60 lı yaşlarda olanlar doya doya o heyecanı yaşadı, şimdiki gençler bilmez o heyecanın nasıl olduğunu, yaşamak görmek lazım. Biz görebilirmiyiz bilmem.

  4. karabuk

    işçiden kesilen paralar nereye gitti bu paralar nerde ? KENAN YILMAZ baskanimdan aciklama bekliyoruz.

  5. Doğrucu Davut

    Umarım paraları birileri deve yapmamıştır.

  6. Kuca tıransefer kepazeliyi

    Karabüksporun paralarını kimler götürdü biliniyomu bilmem amma Kuca diye birini tıransefer etmişlerdi sonra çok önemli gaztelerde yazılar çıktı kimsenin kılı kıpırdamadı o tıranseferden bazı haramizedeler milyon EUROLARI götürdüler galiba demişler ya ÇOK PARA HARAMSIZ ÇOK LAF YALANSIZ OLMAZ diye çok parası olanlar milyon eurolora götürmüş olabilümü acap

  7. Besici

    yemin torbasını 6 ay önce 80 liraya alıyordum, bugün 200 liraya alıyorum.

  8. Aslan Amca

    Süt ve süt ürünlerine %50 ye yakın zam gelecek.

  9. HAVAMIZ TEMİZ Mİ ? KİRLİ Mİ?

    Karabük’te, insanların HAVA KİRLİLİĞİ denildiği zaman,gözünü diktiği KARDEMİR ve MARZİNÇ üretimlerine devam ediyorlar, ancak, Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ çok ciddi biçimde azaldı, çok ciddi bir temizlenme oldu.BUNU GÖRECELİ OLARAK KABUL ETMEYİN.BUNU ULUSAL HAVA İZLEME AĞLARI, RESMEN BELİRTİYOR.Oysa ki KARDEMİR ve MARZİNÇ ÜRETİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR..Demek ki,insanlarımızda bir hedef inhirafı,bir hedef sapması var, öyle ya HAVAMIZ KİRLİ denildiğinde KARDEMİR ve MARZİNÇ hedef olarak ele alınıyor ve çok ciddi eleştiriler getiriliyordu.
    KARDEMİR KİRLİLİKLE MÜCADELE BAĞLAMINDA MİLYON DOLARLAR harcadı, MARZİNÇ ise Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE büyük çabası ve gayretleri ile KİRLİLİĞE YOL AÇAN ARIZALARINI tamamen giderdi..Sonuçta Sayın RAFET VERGİLİ’DE burası hakkında “HİÇBİR KİRLİLİK YAPMIYOR..” açıklaması ile Kamuoyu’na gerekli bilgileri verdi,ancak,belirli bir kesim halen,temeli olmayan,resmi verilere dayanmayan bir anlayışla ZEHİRLİYOR,ÖLÜYORUZ/BİTİYORUZ teranelerine devam ediyor…..

  10. Nuri gök

    Sayın Ahmet bey karcimsa el degişti. Sponsor teklif ve esnaf olarak saten kardemirmi calışan. Stadı dolduresnaf esnah. sevdalıları arkasında

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ortahisar Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 16:59
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar'ı daha cazip hale getirmek için başta yollar olmak üzere altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Kaya, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nün şehirdeki altyapı sorunlarını çözmek için hazırladığı programı eksiksiz tamamlamak için büyük gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Yeni bir turizm sezonunun başlangıcında olunduğuna işaret eden Kaya, “Bunun bilinciyle Ortahisar'ımızın nüfus yoğunluğunun çok olduğu mahallelerde ve turistlerin en çok ziyaret ettiği alanlarda altyapı ve yol sorunlarını büyük ölçüde tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaya, bir yandan asfaltlama, bir yandan da betonlama çalışmalarıyla yol sorunlarını en asgari düzeye indirmenin gayretinde olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Halkımıza taahhüt ettiğimiz sözler doğrultusunda Ortahisar'ımızı daha yaşanabilir ve daha cazip hale getirmek için belediyemizin bütün imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Halkımızın belediyemizden memnuniyeti ve beklentileri her şeyin üstündedir. Yeni dönemde vatandaşların yaşam konforunu en üst seviyeye çıkarmak için kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ve diğer kent paydaşlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”