Her Telden (3 Şubat 2022)
SOĞUKSU MAHALLESİ 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN OLUMLU HERHANGİ BİR GELİŞMENİN OLMAYIŞI “YÜZLERCE MAĞDUR AİLE..” YARATMIŞ
SOĞUKSU Mahallesi 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM noktasında,herhangi olumlu bir gelişmenin olmayışı nedeni ile,ortaya YÜZLERCE MAĞDUR aile ve BİNLERCE İNSAN çıkartmış iyi mi..?
BİR BÖLÜMÜ İMZA ATMIŞ ve tamam ben KENTSEL DÖNÜŞÜM için söylenen şartları kabul ediyorum demiş,bir bölümü imza atmamış ve böyle bir ortam da İMZA ATAN DA/ATMAYAN DA mağdur durumda..
Dün de yazdık ATADAN/BABADAN veya DİŞİNİ TIRNAĞINA TAKIP bir yerler edinmiş insanlar,şu an itibarı ile YERLERİNE/YURTLARINA SAHİP değil ve en küçük bir tadilat/tamirat yapamıyorlar..
SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE GERÇEK BİR DRAM YAŞANIYOR..
Olayın tam bu noktasında SOĞUKSU Mahallesi sakinleri “BİZİM SAHİBİMİZ,BİZİM İLGİLENEN KİMSEMİZ YOK..” diyorlar ve “NEREDE AK PARTİ YÖNETİCİLERİ,NEREDE CHP YÖNETİCİLERİ,İYİ PARTİ,MHP ve DİĞER PARTİ YÖNETİCİLERİ..?” diye soruyorlar..
Geçtiğimiz haftalar içerisinde Karabük’ü ziyaret eden Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın MURAT KURUM’U Mahalleye beklemişler, GELİR ve GELİŞMELERİ YERİNDE GÖRÜR,diye umutla beklemişler.
Ne yazık ki Sayın KURUM gelmemiş/getirilmemiş.
SOĞUKSU Mahallesi 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM mağduru insanlar “SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN NE YAPMAMIZ GEREK..” diyorlar,Kentsel Dönüşüm Bölgesi içinde görülen evlerini bırakıp kiraya çıkanlar olmuş,evlerine bir çivi çakamayanlar ise feryat ediyorlar..
SOĞUKSU MAHALLESİ SAKİNLERİNE BAKALIM KİM KULAK VERECEK..?
SOĞUKSU MAHALLESİ KADAR OLMASA BİLE,BAYIR MAHALLE ve KARTAL TEPE MAHALLESİ DE,KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU DURUMUNDA..
Dün yine yazdık,KARABÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM MEZARLIĞI gibi sanki,baksanıza SOĞUKSU Mahallesi feryat ediyor,BAYIR MAHALLE feryat halinde,KARTAL TEPE daha sessiz/daha sakin bekleyip duruyor..
ADATEPE MAHALLESİ’NDE SORUNLAR BİTTİ Mİ..?
Bilindiği gibi,en can sıkıcı nokta da olan SOĞUKSU Mahallesi,BAYIR MAHALLE sakinleri en küçük bir ilerleme olmayışından yakınıyorlar elbet ve KONUTLARINI,İŞYERLERİNİ değerlendirme de belirli sıkıntılar yaşıyorlar..
KARTAL TEPE MAHALLESİ DAHA SAKİN DAVRANIYOR görünüyor..
Bu arada ADA TEPE MAHALLESİ’N DE çıkan sorunlar çözüldü mü,yoksa halının altına mı süpürüldü o tarafı da tam belli değil elbet,ADATEP Mahallesi şu an hangi durum da bilen var mı..?
Geçtiğimiz haftalar da Karabük’ü ziyaret eden Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın MURAT KURUM,Bakanlık olarak KARABÜK GENELİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ,yaptıkları çok olumlu çalışmaları anlattı.
TOKİ KANALI İLE BİNLERCE KONUT YAPTIKLARINI SÖYLEDİ..
Ancak ; KARABÜK MERKEZİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM Kapsamına alınan bazı yerler hakkında herhangi bir görüş açıklamadı ve bu manada en çok SOĞUKMU MAHALLESİ sakinleri seslerini yükseltiyorlar ve “ Sayın BAKAN SOĞUKSU MAHALLESİ’NE GELMELİYDİ/GETİRİLMELİYDİ..” diyorlar..
KARABÜK’ÜN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI ÇOK BÜYÜK..
Ancak,olumlu gelişme ise hiç denilecek kadar az..!!
HÜKÜMET “KENTSEL DÖNÜŞÜMLERE HIZ KAZANDIRMAK AMACI İLE..” VERİLEN KREDİLERİ İKİ MİSLİ ARTTIRDI ve KARABÜK AÇISINDAN ÖNEMLİ.
Hükümet KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ hızlandırmak amacı ile,verilen KREDİLERİ İKİ MİSLİ ARTTIRDI ve bu durum KARABÜK İÇİN BİR ŞANS olur mu veya olabilir mi..?
SOĞUKSU 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN.
BAYIR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN..
KARTAL TEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN..
ADA TEPE MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR İÇİN..
Bir umut,olumlu bir gelişme olabilir mi..?
Hükümet KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ miktarlarını ve vadelerini yeniden düzenledi ve KREDİ MİKTARLARI tam ikiye katlandı,günün koşullarına çok/ çok uygun hale getirildi..
KARABÜK BUNDAN YARARLANIR MI/YARARLANABİLİR Mİ..?
Aslına bakarsanız,KARABÜK’ÜN BÜYÜK BÖLÜMÜ KENTSEL DÖNÜŞÜME muhtaç,yeni yapılar az sayıda ki binayı olayın dışında tutarsak,KARABÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM İhtiyacı olan bir Kent.
OKUR YORUMLARINDAN DA BUNU ANLAMAK ÇOK MÜMKÜN..
KENEVİR KONUSUNDA,ÇOK ÖNEMLİ YAZILARI OLAN,ÜNLÜ GAZETECİ Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK ile GÖRÜŞEN KARABÜKLÜLER OLMUŞ..
Biliyorsunuz,birkaç gündür KENEVİR EKİMİ üzerinde yazılar yazıyoruz,bu konuya ilgi duyanlar arttı ve KENEVİR EKİMİ konusunda çok önemli yazıları çıkan,çok önemli araştırmaları olan Ünlü Yazar Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK ile görüşen Karabüklüler olmuş.
Sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK bu konularda otorite sayılabilecek kadar araştırma yapmış,KENEVİR BİTKİSİNİN EKİMİ ile Ülkenin neler kazanacağı konularını yazmış bir isim.
Sayın DİLİPAK kendisi ile görüşenleri yüreklendirmiş.
KENEVİR EKİMİNİN İHMAL EDİLMEMESİ gerektiğini anlatmış ve bu konu da BÜROKRASİNİN ÇOK ATILGAN OLMASI gerektiği üzerinde de durmuş sanıyoruz.
Aslında ÜRETKEN BİR BÜROKRASİ Bölgemiz de bu işin önünü açar,Tarım İl Müdürü üretken bir Bürokrattır ve “ŞU SORUN VAR EKEMEYİZ,BU SORUN VAR OLMAZ..” diyecek bir isim değildir,küçük sorunlar olsa bile aşar,aşmak için elinden geleni yapar.
KENEVİR EKİMİ YAPMAK İSTEYENLER VAR..
Lütfen BU İNSANLARA SORUN ÇIKARTILMASIN,bu insanların önü açılsın,hatta “BEN KENEVİR EKİMİ İÇİN ÇOK CİDDİ PARALAR AYIRDIM..” diyen insanlar bile var..
KENEVİR EKİMİ yapıp YAĞINI İLAÇ FABRİKALARINA pazarlayacağım..
Bunu söyleyen insanlara rastladık Karabük’te..
Çok önemli araştırmalar yapmışlar,bu işe çok hevesliler..
BÜROKRASİ BU İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇSIN,karamsar etmesin..!!
KARABÜK GENELİNDE YAŞAYAN veya YAŞAMAYA ÇALIŞAN 54.500 EMEKLİNİN “,NE KADARI ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ ALIYOR ACABA..?”
Hükümet MUHTAR MAAŞLARINI 4.250 liraya yükseltince,Gazetemiz internet sayfasına EMEKLİLERDEN ELEŞTİREL YORUMLAR gelmeye başladı ve EMEKLİLER HAKLI elbet.
Biliyorsunuz KARABÜK GENELİNDE 54.500 EMEKLİ VAR.
KARABÜK ve SAFRANBOLU’DE EMEKLİ DERNEKLERİ VAR.
Gazetemize yollanan yorumlar da Karabük Emekli Dernek Başkanı Sayın CELAL BULUT’A yönelik eleştirilerin yapıldığını da görüyoruz ve bu bize biraz haksızlık gibi geliyor.
Sayın CELAL BULUT daha zamlar belli olmadan EMEKLİNİN BEKLENTİLERİNİ yalnızca İKTİDAR Partisi/Partilerine değil,TÜM SİYASİ PARTİLERE yazılı biçimde iletti.
ZAMLARDAN SONRA GÖRÜŞLER DİLE GETİRDİ,YETERSİZ DEDİ..
Örneğin TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ’NİN hiç sesi çıktı mı,hiçbir mana da BU ZAMLAR YETERSİZ,SİZ NE YAPTINIZ gibi bir görüş açıkladı mı Genel Merkez,Genel Başkan..?
Veya Bölgemiz de SAFRANBOLU EMEKLİLER DERNEK Başkanından herhangi bir açıklama geldi mi,yapıldı mı,bizim gördüğümüz bu konulara ilişkin TEK GÖRÜŞ veren Sayın CELAL BULUT oldu..
EMEKLİLER GERÇEKTEN BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDELER..
Kimse kafasını çevirip,bu gerçeği,görmezden gelmesin sakın..!!
HELAL OLSUN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE,AK PARTİ İLE CHP’Yİ AYNI OLAY ÜZERİNDE BULUŞTURMAYI BAŞARDI,12 ÖĞRENCİ DERNEĞİNİ DE…!!
Karabük insanının çok önemli tepkisini çeken,Ülke genelinde de YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN PARA KAZANMA iddiaları ile çok olumsuz bir imaj çizen KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü son olarak büyük bir işi başardı..
BİRÇOK ULUSAL KONU DA BİLEN ANLAŞAMAYAN AK PARTİ ile CHP’Yİ aynı çizgide buluşturdu ve hem AK Partililer,hem de CHP’LİLER “BU NE BİÇİM İŞ.BU NE SAÇMA/SAPAN UYGULAMA..” noktasında buluştular..
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR yazılı açıklama ile “SINAV TARİHİNİN SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLMESİNİN,ÖĞRENCİLER AÇISINDAN MAĞDURİYET YARATTIĞINI..” öne sürdü,ÜNİVERSİTE Yönetimini eleştirdi.
AK Parti İL GENÇLİK KOLU Başkanı Sayın NURULLAH ÇELİK ise Sosyal Medya hesabından “NE YAPIYORSUNUZ KARDEŞİM,YAZIK DEĞİL Mİ BU ÖĞRENCİLERE..” anlamına gelebilecek paylaşımlar da bulundu.
Öte yandan ise DAHA DA ÖNEMLİSİ,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Bünyesinde kurulu olan 12 ÖĞRENCİ DERNEĞİ ortak bir açıklama ile yapılanları çok ciddi biçimde eleştirdi..
BİR ZAMANLAR KARABÜK’ÜN HAKLI GURURU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,şimdiler de sorun yaratma merkezi haline geldi/getirildi galiba ve bakın son birkaç aydır yaşatılanlara..
BİR DE,DESTEK MESAJI VERENLER VAR Kİ,helal olsun onlara..!!
Demek ki,YANLIŞI DA DESTEKLEYENLER VAR bu memlekette..!!
Öyle mi? değil mi..?
YİNE YAZIYOR/YİNE SÖYLÜYORUZ “GELECEK DE YAPILACAK YEREL SEÇİMLERDE İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ ve MUHTARLIKLAR İLGİ GÖRECEK..”
Geçtiğimiz gün önemli bazı isimlerle görüştük “ KARABÜK’TE İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ,MANEVİ ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ,İŞİN MADDİ YÖNÜ DE ÖNEMLİ HALE GELDİ..” dedi.
Bir İl Genel Meclis Üyesi’nin HAKKI HUZUR parası ve KOMİSYON ÇALIŞMALARI nedeni ile,eline aylık 7-8 bin lira civarında para geçiyormuş,hayli iyi bir para doğrusu.
BİR EMEKLİNİN 3000-3500 LİRA ALDIĞINI DÜŞÜNÜN..
İL GENEL MECLİS ÜYESİ bir ismin eline aylık toplam 7-9 bin lira civarında bir paranın geçmesi,hayli önemsenecek bir durum ve o nedenle önümüzde ki YEREL SEÇİMLER DE Siyasi Partilerin İL GENEL MECLİS LİSTESİ belirleme de sıkıntı yaşayacakları kesin.
HATTA ŞİMDİDEN HAZIRLANANLARIN OLDUĞUNU BİLE BİLİYORUZ.
Öte yandan ;MUHTARLARA verilen ASGARİ ÜCRET tutarında ki maaşlar da hayli cazip geliyor,insanlar yapılacak ilk YEREL SEÇİMDE Muhtar Adayı olmanın hesabına girmiş görünüyorlar.
Bu durum da en gariban BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ..
O kesime öyle hatırı sayılır paralar ödenmiyor galiba..
Belki BELEDİYE ENCÜMEN ÜYELERİ belirli bir miktar alıyordur..
Ama İL GENEL MECLİS ve MUHTARLIKLARA talep çok olacaktır.
KARABÜK,TÜRKİYENİN HEMEN/HEMEN EN UCUZ EKMEĞİNİ TÜKETMEYE DEVAM EDİYOR ve YENİ ODA BAŞKANI EKMEK FİYATLARINA KONTROL
Karabük,Ülkenin hemen/hemen en ucuz ekmeğini tüketen bir Kent ve bu durumun temelinde de FIRIN SAHİPLERİ arasında ki rekabetin yattığını bilmeyen yok.
Şimdi FIRIN SAHİPLERİNİN bağlı bulunduğu ODA BAŞKANI değişti ve Sayın FİKRET ARSLAN Oda Başkanlığı görevine seçildi,bazı Fırın Sahipleri bu değişime destek verdiklerini söylüyorlar.
Sayın FİKRET ARSLAN Fırın Sahipleri arasında yaşanan bu rekabeti bitirebilir mi,bu rekabeti bitirerek FIRIN SAHİPLERİNİN DE en azından para kazanabilecekleri,geçimlerini temin edebilecekleri bir düzeye çekebilir mi..?
Sanki Fırın Sahipleri arasında böyle bir beklenti var..
Gelişmeleri onlarda merakla bekliyorlar.
Özellikle elektrik,akaryakıt,doğalgaz zamları MALİYETLERİNİ ÇOK/ ÇOK ARTTIRMIŞ,buna paralel olarak da ASGARİ ÜCRET,SGK Primleri kaldırmak da zorlandıkları bir noktaya evrilmiş.
Herkes merakla YENİ ODA BAŞKANI’NIN tavrını bekliyor..
Ancak ;ŞURASI BİR GERÇEK Kİ,Karabük’te ekmek hayli ucuz..
Özellikle BÜYÜK KENTLER DE 3-4 Lira olan ekmek Karabük’te 150 kuruş.
Safranbolu’da bile KARABÜK’TEN DAHA PAHALI EKMEK.
Bizi sosyal medyadan takip edin
Gariban
•Bugün bi emekli ile konuştum ne kadar maaş alıyorsun amca dedim 2670 dedi çok zor durumdayım geçinemiyorum…..başka partiye ver dedim OLMAZzz dedi öbürküler gelirse hiç maaş alamayız dedi,iyi o zaman sürün size müstahak dedim (Bu olay halk ekmek kuyruğunda oldu cuma pazarında)
Ekonomist
•Ülkede alın teriyle çalışıp temel ihtiyaç olan bir ev, bir arabayı almak artık neredeyse imkansız. Tatil desen zaten lüks. Hobilerimle uğraşayım desen dertten kederden hobi falan da kalmadı.
Ekonomist
•Beyin göçü neden önemli?
1979 İran devriminden sonra İran’dan yaklaşık 6 milyon insan Batıya göç etti. Dünyanın 4. petrol rezervine sahip ve tarımda kendine yeten birkaç ülkeden biri olmasına rağmen İran’ın dünyadaki yeri ortada.
Bizde tarım bitti, petrol de yok.
Ekonomist
•AKP, Ecevit hükümetinde Derviş’in reforme ettiği dinamik bir ekonomi devraldı, aynen uyguladı. AB sürecinde yürüdü. 2013’te kişi başı 13 bin doları gördük
Sonra Erdoğan tek başına yönetti kendi yolunda yürüdü. 2021 gelirimiz 8 bin dolara düştü.
Halk
•Bu halk emekli halen daha Ak parti, mhp derse sürünsün artık