Her Telden (8 Aralık 2021)

Her Telden (8 Aralık 2021)

Yayın: 07.12.2021 21:28
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK 2010 YILINDA “SENDİKAL MÜCADELE SÜRECİNİ..” EN ACI BİÇİMDE YAŞADI,ŞİMDİ BELEDİYE İŞÇİLERİ DE AYNI SÜRECİ Mİ YAŞAYACAK
Karabük 2010 Yılında SENDİKAL MÜCADELE SÜRECİNİ en acı biçimde yaşadı,yüzlerce insan mağdur oldu,işini/aşını kaybetti ve ne dramlar,ne acılar yaşandı,biliyorsunuz.
ŞİMDİ AYNI SÜRECE BELEDİYE İŞÇİLERİ Mİ SOKULACAK..?
Bir/iki BEN MERKEZCİ,BEN OLMALIYIM,BEN/BEN/BEN diyen insan/insanlar tarafından BELEDİYE ÇALIŞANLARI Sendikal mücadeleye mi sokulacak,yazıktır/günahtır/ayıptır.
BİR TEK KARABÜK BELEDİYESİ DEĞİL..
KAÇ BELEDİYE HUZURSUZ OLACAK,BİR DÜŞÜNÜN..
Bu ne biçim enaniyet duygusudur yarabbi,seçime gir kaybet,olmadı TÜZÜĞÜ BENİM İÇİN DELİN Talebinde bulun,o iş de olmadı,BAŞKA SENDİKA KURUYORUM diyerek insanları huzursuz et.
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU..!!
Belediye Başkanları,çalıştırdıkları işçilerin huzurluğuna geçit verir mi,bir Sendikal mücadelenin O İŞ YERİNE VERDİĞİ ZARARI KARABÜK 2010 yılında gördü,yaşadı..
Lütfen biraz mantıklı,makul olalım,macera kime fayda verir ki..?

TOPLAM 18 BELEDİYE BÜNYESİNDE ÇALIŞAN 1600 CİVARINDA Kİ İŞÇİ HUZURSUZ OLACAK,18 BELEDİYE BAŞKANININ HUZURU KAÇACAK…!!
Belediye-İş Sendikası toplam 18 BELEDİYE’DE Toplu İş Sözleşmesi yapıyor,gerçi 18 Belediye bünyesinde “ŞİRKETLER NEDENİ İLE..” 28 civarında Toplu İş Sözleşmesi yapılıyor,ancak,Belediye sayısı 18..
Şimdi düşünün SENDİKAL BİR MÜCADELE 18 Belediye de huzuru bozacak,çalışanlar arasında sürtüşmeler yaşanacak ve dolayısı ile İŞVEREN Konumunda olan BELEDİYE BAŞKANLARI DA bu gelişmelerden rahatsızlık duyacak.
KARABÜK BUNU 2010 YILINDA YAŞADI değil mi..?
KAÇ YÜZ İNSAN MAĞDUR OLDU,2010 yılında,düşünün..?
SENDİKAL MÜCADELE iş enerjisinin,Sendikal mücadele enerjisine dönmesi ile,İŞYERLERİNDE İŞVERİMİNİ DE düşüren bir gelişme olduğu kadar düne kadar can ciğer olan insanların da bir/birlerine karşı husumet duymasına yol açan bir gelişme oluyor.
Ne yazık ki KARABÜK BUNLARI YAŞADI..
Hem de en acı,en kötü biçimde yaşadı..
BELEDİYELERİN ÇALIŞANLARI bu oyuna gelmezler sanırız..

KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın MEHMET MESCİER “ÇELİK SANAYİNDE, YATIRIM, PEDALI DAİMA…”
DÜNYA Gazetesi ile TOBB bir söyleşi düzenleyerek,Anadolu’nun ekonomik nabzını tutabilmek amacı ile “BAŞKANLAR KONUŞUYOR..” programı yapmış..
Bu program da Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER çok önemli görüşler dile getirmiş ve BU YÖRE EKONOMİSİNİ,POTANSİYELLERİNİ anlatmış.
Açıklamalarının bir noktası çok dikkatimizi çekti..
Sayın MEHMET MESCİER,Çelik Sanayi’ne dikkat çekerek “YATIRIM PEDALINI DEVAMLI ÇEVİRMEK LAZIM..” diyor,buna benzer görüşleri sürekli duyarız ve denir ki “ÇELİK SANAYİ,BİSİKLETE BENZER,PEDALI DEVAMLI ÇEVİRMEZSENİZ,NASIL BİSİKLET DEVRİLİRSE,ÇELİK SANAYİ’DA ZARAR GÖRÜR..”
KARDEMİR 2021 YILINI,en azından kendisine göre,ÇOK BÜYÜK BİR KAZANÇLA kapatacak gibi görünüyor,buradan yola çıktığınız da,bir süredir DURAKLAYAN YATIRIMLARA MI START VERİLECEK,yoksa HİSSEDARLARA YÜKLÜ KAR PAYI MI DAĞITILACAK sorusu gündeme gelebilir..
Galiba YATIRIMLAR AĞIRLIK KAZANACAK..
1 Milyon ton/yıl kapasiteli bir YÜKSEK FIRIN düşüncesi vardı..
Örneğin buna başlanabilir mi..
2021 Yılın da,KARDEMİR Türk Lirası olarak,kendisine göre büyük kazanç sağlamış görünüyor,ancak,DÖVİZ CİNSİ kazanç,yapılacak bir YÜKSEK FIRIN maliyeti ile hayli erir mi..?
Sayın MESCİER çok haklı,bu sektör de pedal devamlı çevrilmeli..

KARABÜK TSO BAŞKANI Sayın MEHMET MESCİER,AÇIKLAMALARINDA “GELECEĞE YÖNELİK, ÖNEMLİ BİR KONUYA, ÇEVREYE DİKKAT ÇEKTİ,,.”
“BAŞKANLAR KONUŞUYOR..” söyleşisine katılan Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,çok/çok önemli bir konuya değindi ve bu konu HEM KARABÜK,HEM ÜLKEMİZ,HEM DÜNYA için çok ama çok önemli.
YEŞİL DÖNÜŞÜM diyor Sayın MEHMET MESCİER..
PARİS ANLAŞMALARINA işaret ediyor ve sektörün ÜRETİM DE FOSİL YAKIT kullanılması nedeni ile yaşanan OLUMSUZLUĞA dikkat çekerek,bu alanda HİDROJEN YAKIT kullanılmasına geçilmesi gerekebilir diyerek,bu durumun maliyetine dikkat çekti.
BÖYLECE ÇEVRE OLAYINA DEĞİNDİ Sayın MESCİER..
Bu teknolojinin MALİYETLERİ konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi..
Belki hatırlayanlar vardır,biz günlerdir PARİS İKLİM ANLAŞMALARINA dikkat çekmeye gayret ediyoruz ve yine söylüyoruz HEM KARABÜK,HEM ÜLKE,HEM DÜNYA açısından bu anlaşmalar gerçekten çok/çok önemli..
Sayın MESCİER,ÇEVRE OLAYINA DİKKAT ÇEKİYOR..

YİNE,Sayın MEHMET MESCİER’İN DİLE GETİRDİĞİ BİR GÖRÜŞ ; “YENİCE ORMAN ÜRÜNLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNDEMİMİZ DE…”
Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,DÜNYA Gazetesi ile TOBB söyleşilerinde “KARABÜK COĞRAFYASININ BÜYÜK BÖLÜMÜ ORMANLARLA KAPLI..” diyor ve ORMAN ÜRÜNLERİNE DAYALI bir sanayi üzerinde yoğunlaşıyor.
Mevcut olan ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ’NE dikkat çekiyor..
Bu görüşlerinin en can alıcı bölümü YENİCE İlçesine ORMAN ÜRÜNLERİNE DAYALI bir ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması için gayretin ve çabanın içerisinde olduklarına işaret etmesi,bu konunun gündemlerinde olmasına dikkat çekmesi.
BU ALANDA GEÇMİŞ YILLAR BELİRLİ ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTI..
Demek ki,bu çalışmalar henüz bitmemiş,sürüyormuş..
Sayın MEHMET MESCİER işte bu büyük gerçeğe vurgu yapıyor..

VALİ Sayın FUAT GÜREL,ENGELLİLER GÜNÜN DE “KALDIRIMLARI İŞGAL ETMEYİN..” MESAJINI VERMİŞ,ÖZELLİKLE ESENTEPE CADDESİNE GİDİN
Vali Sayın FUAT GÜREL,Dünya Engelliler Günü nedeni ile belirli etkinliklerin içerisinde oldu,engelli kardeşlere yakın durmaya,sorunlarına değinmeye,çözüm üretmeye gayret ettiyor..
Bu arada KARABÜK’ÜN CAN ALICI bir olayına değindi..
YAYA KALDIRIMLARINI İŞGAL ETMEYİN dedi Vali Sayın FUAT GÜREL ve bu işgaller nedeni ile engelli vatandaşların sıkıntı yaşadığının da altını çizdi..
Yalnız engelliler mi sıkıntı çekiyorlar.
TÜM İNSANLAR SIKINTI ÇEKİYORLAR emin olun..
Hele/hele ESENTEPE CADDESİ’NE bir gidin görün..!!
KARABÜK BELEDİYESİ bir aralar,bu konu için müthiş bir çabanın ve gayretin içerisinde olmuştu,daha sonra o anlayış tavsadı,gündemden kalktı kaldırıldı..
Şimdi YAYA KALDIRIMLARI İŞGAL ALTINDA gibi görünüyor..
Hızını alamayıp,OTOMOBİL PARK EDENLER bile var yani..
Vali Sayın FUAT GÜREL çok önemli bir konuya parmak basmış.
İnşallah olumlu bir gelişme yaşanır,hele/hele ESENTEPE Caddesi’nde..!!

KARABÜK ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİ İÇİN,Sayın NURETTİN TÜMEN’İN SAHAYA İNMESİ İLE,BİRDEN ORTAM DEĞİŞİVERDİ SANKİ..
Karabük ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimleri için Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ daha öncesinden adaylığını açıklamış ve belirli ziyaretlere,önemli çalışmalara başlamıştı..
Daha sonra da Sayın NURETTİN TÜMEN yeniden Aday olacağını açıkladı ve o sürece kadar Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ rüzgarı saha da güçlü bir biçimde eserken,Sayın NURETTİN TÜMEN’İN çalışmaları ile hava birden değişiverdi.
Sayın NURETTİN TÜMEN yıllardır bu işi yapıyor..
TABANI ÇOK/ ÇOK YAKINDAN TANIYOR ELBET..
Ayrıca KEFALET KOOPERATİFİ Başkanı olarak da,paranın başında sayılıyor ve ESNAFIN,SANATKARIN büyük bölümünün KREDİ KULLANDIĞI dikkate alınırsa,Sayın NURETTİN TÜMEN’İN pozisyonu çok daha kolay ortaya çıkar elbet.
Ayrıca,Sayın NURETTİM TÜMEN,basını da çok iyi değerlendiriyor,etrafında ki insanlar ziyaretlerini,çalışmalarını resimli olarak basına servis ediyorlar ve gerçekten durum bir anda değişmeye başladı.
Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ biraz geri planda kaldı gibi.
Yine de kulisler hızlı biçimde sürüyor/sürdürülüyor..

ÖDEME SÜRELERİ GELEN “VERGİ ve SGK YAPILANDIRMALARINDA..” DURUM NEDİR,MÜKELLEFLER YAPILANDIRILAN BORÇLARINI ÖDÜYOR MU
Biliyorsunuz,Vergi ve SGK Borcu olan Mükelleflere kolaylık olması bağlamında YAPILANDIRMA/TAKSİTLENDİRME çıkmıştı ve borçların faizi belirli ölçülerde silinmiş,büyük kolaylıklar getirilmişti.
YAPILANDIRMA TAKSİTLERİNDE ÖDEME DURUMU NEDİR ACABA..?
Zira PİYASALARIN DURUMU MEYDAN DA..
Borcunu yapılandıran,biraz nefes almaya çalışan VERGİ ve SGK Mükelleflerinin,ödeme durumları nedir,insanlar yapılandırdıkları borçlarını ödeyebiliyorlar mı..?
Bu konu hakkında rivayet muhtelif.
Kimi çevreler MÜKELLEFLER YAPILANDIRDIKLARI BORÇLARINI ÖDEMEYE gayret ediyorlar diyen çevreler var ve bu çevreler ÖDEME ORANI HAYLİ YÜKSEK görüşlerini dile getiriyorlar..
Kimi çevreler ise,ÖDENEN BORÇ MİKTARI BEKLENDİĞİ KADAR DEĞİL,gibi görüşler dile getiriyorlar ve buna neden olarak da PİYASALARIN DURUMUNU gösteriyorlar..
İŞ SAHİPLERİNİN sattıklarını,yerine koyamadıklarını gösteriyorlar..
Durum yakında net biçimde ortaya çıkar elbet..

KARABÜK ŞUAN İTİBARI İLE TEKSTİL SEKTÖRÜN DE “2 BİN CİVARINDA İŞÇİ İSTİHDAM EDİYOR,BU RAKAM ÇOK ARTABİLİR..” BUNA DİKKAT..
Karabük 1993-95 li yıllarda MÜTHİŞ BİR TEKSTİL KENTİ gibi olmuştu,binlerce insan TEKSTİL SEKTÖRÜNDE çalışıyor,evine ekmek götürüyordu ve bu durum daha sonraları duraladı..
ŞİMDİ ÜLKEMİZ DE YENİ BİR EKONOMİK SİSTEM GELİŞİYOR..
Bu ekonomik sistem nedeni ile,şu an KARABÜK’TE çalışan TEKSTİL İŞÇİ sayısı 2 bin civarında ve bu rakam çok/çok artabilir,hatta geçmiş yıllarda olduğu gibi MERDİVEN ALTI TEKSTİL ATÖLYELERİ bile kurulabilir..
KARABÜK’TE TEKSTİL ÇOK YAYGINLAŞABİLİR,Bunu beklemek gerek.
1993-95 Yılları arasında ON BİN CİVARINDA bayan tekstil atölyelerinde çalışıyorlardı ve daha sonra ki gelişmeler nedeni ile birçoğu kapandı hatta bu kapanmalar nedeni ile mağdur olan işçiler de oldu..
KARABÜK’TE TEKSTİL GELENEĞİ VAR..
Şu an tekstil de 2 bin civarında işçi çalışıyor ve bu sayı çok artabilir..
BİRAZ DAHA BEKLEYİN BAKALIM NELER GELİŞECEK.

10 kişi görüş bildirdi

  1. ÇAKIR

    KARABÜKTE ENGELLİLER ADINA YAPILAN HİÇ BİR ŞEY YOK.SADECE BİR GÜN ENGELLİLER HATIRLANIYOR.ODA PROTOKOLDE ÜST DÜZEY TOPLANTI, TÖREN VE KONUŞMALARLA ENGELLİLER GÜNÜ ASIL ENGELLİLERİN OLMADIĞI ORTAMLARDA KUTLANMAKTADIR.DÜN Bİ ARKADAŞIMIZ ÇOK GÜZELYAZMIŞ KARABÜKTE ENGELLİLERİN DURUMUNU,DÜZELİRMİ DÜZELMEZ,HER SENE AYNI ŞEY TEKRARLANIR.BİRDE ESNAF ODASI BAŞKANI SAHAYA İNMİŞ NEREDEYDİ BEŞ SENEDEN BERİ,PANDEMİDE HİÇ ORTALARDA GÖZÜKMÜYORDU ŞİMDİ SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI ESNAFA ŞİRİN GÖZÜKECEK OYLARINI ALIP YİNE ORTADAN KAYBOLACAK.ESNAFTA SORUNLARI İLE YİNE BAŞBAŞA KALACAK.

  2. Ne diyoırsun abi iş insanı kötü

    Ahmet abi esnafı tüccarın kan alacak damarı kalmamış bırak yapılandırmaya para ödemeyi evine ekmek götürmekte zorlanan insanlar var durum hakkaten berbat yapılandırma ödemeleri muhakkak düşük kalmıştır açıklasınlar görelim yeni yapılandırmada gelebilir süre uzatımı olabilir beklentileri var

  3. Dertli Yaşlı

    Ahmet abim hayat şartları zorlaştı. İnsanlar geçinmek için bu hayat şartlarında çabalayıp duruyor. İşsizlik bir taraftan aldı başını gidiyor. Benim gibi 60 lı yaşlarda olanlar geriye bakıp özlem duymuyor değil. Ben hatırlıyorum babamız unu çuvalla, yağı 20 kg.lık tenekelerle alırlardı. Hatta köyde bile büyükbabam ambarı doldururdu. Rahmetli büyükbabam inşaat işçisiydi, evden et hiç eksik olmazdı. Eve iplere asılı şekilde sucuk getirdiğini biliyorum ve her sabah sucuklu yumurta yapardı rahmetli babaannem. Bazen diyorlar ya çocuklarınıza geçmişi hatırlatın, geçmişi anlatın, geçmiş daha güzeldi, insanlar birbirlerine kötü gözle bakmazdı, çocukluğumuzda gece vakitlere harman yeri denen köyden uzak yerlerde oyunlar oynanırdı, devir çok kötüleşti, zaman geçtikçe dostluklar azaldı, suçlar arttı, birbirimizi sevmekten çekinir olduk. Ne olacak bu halimiz, biz niye böyle olduk anlamıyorum. Hayat zor, yaşamak zor, Allah sonumuzu hayır eylesin.

  4. Sinop belediyesinde işçiyim

    Ahmet bey yazınızı Karabük Belediyesinde çalışan bir işçi kardeşim göndermiş.Ben 2010 yılını Karabükte yaşanan sendikal mücvadeleyi bilmiyor ama eğer Belediye iş bünyesinde böyle bir mücadele yaşanırsa bunun işçiye çalışana zararı büyük olur birçok insan işini aşını kaybeder o yönden size aynen katılıyorum.İşçiyi bölmek ayıptır,hepimizin çıkarı ortak bizi güçsüz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok kimsede günaha girmesin işçi kardeşlerimde uyanık olsunlar taviz vermesinler

  5. Demir fiatları

    Ekim ayıniçinde 7.000 TL :ton olan Demir fiatı buğünlerde 11500 TL / ton civarında ne olacak bu milletin hali

  6. ihsan İHLASOĞLU

    Belediye İşçisi Rafet Vergili nin taraf olmasından korkuyor. Sayın Başkan Ben İşçinin oyuna, sandıktan çıkan sonuca bakarım derse demokrat olursa Belediye İşçisi sağduyulu davranır sendikasına sahip çıkar delege seçtiği bir ismi kendi arasında çıkartır başkan yapar ..Karabük önemlidir zira Karabük’e diğer 17 şube bakmaktadır. Kimse Karabük Belediye işçisinin BEN OLMAZSAM OLMAZ diyerek yola çıkanların peşinden gideceğini ummayın..

  7. Zam şampiyonu AKP

    Gübre Aralık 2020 100 TL-Aralık 2021 750TL,Un(bir çuval) Aralık 2020 120 TL-ARALIK 2021 430 TL,5 kg Ayçiçeği yağı Aralık 2020 50TL-Aralık 2021 110 TL,1 ton inşaat demiri Aralık 2020 4000 TL-ARALIK 2021 12500TL.

  8. Zam şampiyonu AKP

    ⛽ Son 3 ayda akaryakıt zam oranları:
    ➡️ Benzin %32
    ➡️ Motorin %41
    ➡️ Otogaz %60

  9. Yufkacı

    Hekimoglu 1 çuval un 530 tl den aldım.

  10. Anonim

    belediye sendika secimleri coluk cocugun eline kalmış rafet vergilinin ise aldigi militanlarinin tehdit santaj ve gizli ses kayitlari ile yurutulen bir surec haline gelmis. olmuyorsa olmuyordur baska bir delege arkadas mevcut sendikadan baskan olsun diyoruz vay efendim olmazmış riza bey 200 milyar para harcamis banane bana bi paket cigara mi aldi yanindaki saksakcilara yedirdi. ülkücünün olmadigi yerde kendilerini ülkücü sanan türküculer emekcilerin basini yakacaklar. zaten basi ceken grup omru hayatinda bi isin ucundan tutmayan calismayan siyaseten sigortasi dolsun diye belediye ye yerlestirilen asalak guruh….. olan emekciye olur onlara bi sey olmaz…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ortahisar Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 16:59
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar'ı daha cazip hale getirmek için başta yollar olmak üzere altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Kaya, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nün şehirdeki altyapı sorunlarını çözmek için hazırladığı programı eksiksiz tamamlamak için büyük gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Yeni bir turizm sezonunun başlangıcında olunduğuna işaret eden Kaya, “Bunun bilinciyle Ortahisar'ımızın nüfus yoğunluğunun çok olduğu mahallelerde ve turistlerin en çok ziyaret ettiği alanlarda altyapı ve yol sorunlarını büyük ölçüde tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaya, bir yandan asfaltlama, bir yandan da betonlama çalışmalarıyla yol sorunlarını en asgari düzeye indirmenin gayretinde olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Halkımıza taahhüt ettiğimiz sözler doğrultusunda Ortahisar'ımızı daha yaşanabilir ve daha cazip hale getirmek için belediyemizin bütün imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Halkımızın belediyemizden memnuniyeti ve beklentileri her şeyin üstündedir. Yeni dönemde vatandaşların yaşam konforunu en üst seviyeye çıkarmak için kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ve diğer kent paydaşlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”