İlçe Hayat Boyu Öğrenmeyi Planlama Komisyonu Toplantısı Yapıldı

İlçe Hayat Boyu Öğrenmeyi Planlama Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Yayın: 14.09.2019 00:05
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kurumları yönetmenliğinin 36. Maddesi gereği, Eskipazar Kaymakamı Sayın Muhammed Burak Akköz başkanlığında, İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Eskipazar Gençlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Sayın Aydın Aydın, İlçe Emniyet Amiri Vekili Sayın Ufuk Yurtsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Dağcıoğlu, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Osman Saraçoğlu ve Müdür Yardımcısı Sayın Şaban Dağcıoğlu katıldı.

Toplantıda; Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Saraçoğlu 2018-2019 eğitim – öğretim yılında yapılan faaliyetler ve açılan kurslarla ilgili bilgi verdi. Gerek yetişkinlere yönelik, gerekse örgün eğitime devam eden öğrencilere yönelik kursların olduğunu, meslek edindirme kurslarının devam ettiğini belirtti ve konuyla ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Toplantı 2019-2020 eğitim – öğretim yılında kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde açılacak kurslar görüşülerek, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkentte, “Rize Tanıtım Günleri” yarın başlıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Başkentte Rize Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği “Rize Tanıtım Günleri” yarın başlayacak.

Federasyon Genel Başkanı Muammer Bostan, Rize Valiliği himayesinde Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tanıtım günlerinde Rize'nin en ünlü markalarının bulunacağını belirten Bostan, etkinliğe Rize'den gelenler dışında hiçbir esnafın katılmayacağını anlattı.

Çay yetiştirilmesine ilişkin kanunun kabulünün 100. yılı dolayısıyla çayın ilk hasadının da tanıtım günlerinde yapılacağını ve açılışta kurdele yerine çay makasıyla çay kesileceğini ifade eden Bostan, tanıtım günlerinin, “Çayın 100. yılında Rize Başkentte” sloganıyla Ankara'da iz bırakılacağını söyledi.

Karadenizlilerin karakterinin, neşesinin ve heyecanının “Rize Tanıtım Günleri”ne yansıtılacağını vurgulayan Bostan, şöyle konuştu:

“Rize artık sadece yazları, salıncağın üzerine binip, bulutlar üzerinde fotoğraf çekilen yer değil, kayak yapılan bir yer, kış turizminin olduğu bir yer. Aynı zamanda 'Atığı getir, çayı götür' diye bir sloganımız var. Çünkü bizler Türkiye'nin ilk sıfır atık tanıtım günlerini gerçekleştiriyoruz. Burada çevreye duyarlılığımızla ilgili mesajlar vereceğiz.”

Bostan, “Rize Tanıtım Günleri”nin sadece yağ peynir satılan bir etkinlik olmayacağını, kentin kültürünü anlatan paneller de düzenleneceğini aktardı.

Tulumun, kemençenin ve horonun sabaha kadar devam edeceğini belirten Bostan, tanıtım günlerinde Selçuk Balcı, Hülya Polat, Koliba, Herem ve Volkan Arslan'ın da aralarında bulunduğu sanatçıların konser vereceğini ve 53 etkinlik düzenleneceğini dile getirdi.

Muammer Bostan, 5 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliğe tüm başkentlileri davet etti.