Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Ağustos, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İngiltere’de 175 bin kişi sığınma talebinin sonucunu bekliyor

İngiltere'de sığınma taleplerini ele alan sistemdeki birikmenin haziran ayı itibarıyla 175 bin 457 kişiye ulaştığı, bu sayının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 44 daha fazla olduğu açıklandı.

Londra
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sığınma başvurusu yapıp sonuç bekleyenlerin sayısı 175 bin 457 olurken "ilk karar" olarak belirtilen statü verilmesine yönelik kararı 6 aydan uzun süredir alamayanların sayısı ise 139 bin 961'e ulaştı. Haziran 2022-Haziran 2023'ü kapsayan açıklamaya göre, sistemde sonuç bekleyenlerin sayısı son bir yılda yüzde 44 artarken, 6 aydan uzun süredir ilk karar alamayanların sayısındaki artış ise yüzde 57 oldu. Bakanlık, ülkeye söz konusu dönemde giren düzensiz göçmen sayısına ilişkin de verileri paylaştı. Buna göre son 1 yılda 55 bin 530 kişi İngiltere'ye kaçak yollarla girdi. Ülkeye kaçak yollarla girenlerin yüzde 85'ini oluşturan 44 bin 460 kişi, Manş Denizi'ni küçük botlarla geçerek geldi. Düzensiz göçmenlerde ilk 5'te Afganistan, İran, Hindistan, Irak ve Eritre yer aldı. Yasal göçe ilişkin verileri de paylaşan İçişleri Bakanlığı verilerine göre ülkeye son bir yılda 538 bin 887 kişi çalışma izniyle gelirken bir önceki yıla göre artış ise yüzde 63 olarak kayıtlara geçti. Öğrenci vizesinde artış yüzde 34 olurken 657 bin 208 kişi bu tür vizeyle İngiltere'ye geldi.(AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”

Özel dalın nitelikli orta elemana muhtaçlık duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen dal temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel dal temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak hedefiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı bölümlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini gerçek bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda dalların önemli meseleler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili meseleleri çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.