Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
06 Haziran, 2023 10:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İstanbul Valiliğine Davut Gül atandı

İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül'ü atamıştır." açıklamasında bulundu.

İstanbul Valiliğine, Gaziantep Valisi Davut Gül atandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül'ü atamıştır." ifadesine yer verildi. 1974'te Erzurum'un Horasan ilçesinde doğan Gül, ilk ve orta öğrenimini Horasan'da, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi'nde bitirdi, Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2000'de Gaziantep'te kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Gül, Muğla Kavaklıdere, İzmir Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere'de yurt dışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli - Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 2003-2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-2009 yıllarında Gürün Kaymakamı olarak görev yapan Gül, Türk İdareciler Derneği tarafından 2009'da "Yılın Kaymakamı" seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'ne layık görüldü. Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015'te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Gül, 2016-2018 yılları arasında Sivas Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliğine 26 Ekim 2018'de atanan Gül, evli ve iki çocuk babası. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 11:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rusya’dan Gelen Turist Sayısı 86 bine Ulaştı

Türkiye'nin ve Karedeniz'in en gözde turizm yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesine Rusya'dan gelen turist sayısı 86 bin kişiye ulaştı.

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra, 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kurvaziyere bir kez daha ev sahipliği yaptı. Dev kruvaziyer 992 yolcusu 442 mürettebatı ile bugün Amasra Limanına yanaştı. Gerçekleştirilen 69. seferle birlikte Rusya'dan bölgeye 56 bin 52 yolcu, 29 bin 853 mürettebat olmak üzere toplam 85 bin 905 turiste ulaştı.
2025 yılında ise 10. seferini yapan gemiyle bu yıl içerisinde ise Rusya'dan Amasra'ya 8 bin 780 yolcu, 4 bin 372 mürettebat olmak üzere 13 bin 152 turist getirilmiş oldu.
Gelen turistler, ilçedeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Bartın il merkezini ve UNESCO Dünya Miras Şehirleri Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesini de gezdi.
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da, gemi ve sefer sayılarının artması için çalışmaları sürdürdükmerini belirterek, "Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Savaşın bitmesi ile bölgemize gelicek gemi ve sefer sayılırı daha da artacaktır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.