Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Kasım, 2023 14:53 tarihinde yayınlandı

İtalya’da muhalefet lideri Conte’den “İsrail’e silah yardımı askıya alınsın” çağrısı

İtalya'da sol görüşe yakın populist muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi (M5S) lideri ve eski Başbakan Giuseppe Conte, İtalyan hükümetini, İsrail'e yönelik silah tedarikini hemen askıya almaya çağırdı.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde dün akşam Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'ye yönelik "sorular" oturumunda söz alan muhalefet lideri Conte, hükümetin İsrail-Filistin çatışmasındaki pozisyonunu eleştirdi. Parlamento aritmetiğinde ikinci büyük muhalefet partisi konumundaki M5S'nin lideri Conte, "İsrail'e silah tedarikini hemen askıya alın. Benim hükümetim, zamanında bunu bazı ülkelere yaptı. Bunu yapmak için eksik olan tek şey: cesaret." dedi. Conte, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin, Birleşmiş Milletler'de 27 Ekim'de kabul edilen "Gazze'de acil insani ateşkes istenilen karar tasarısı"nın oylamasında çekimser kalmasını da "korkakça bir tutum" diye eleştirdi. Conte, "10 binden fazla Filistinlinin ölümüyle ve bu katliam karşısında kendimizi birkaç insani arayla sınırlayamayız, hemen bir ateşkes olmalı. Hükümet, Gazze'deki katliamı durdurmak için ne yapıyor?" diye konuştu. Giuseppe Conte'nin sözlerine yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani de "Korkaklar, bu hükümet sıralarında oturmuyor kesinlikle. Belki o korkaklar başka bir yerdedir. Burada korkak yok. Sayın Conte, daha önce başbakanlık yapmış birisiniz, daha uygun bir dil kullanmanızı rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 51 İsrail askeri öldürüldü. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 710'u çocuk ve 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.(AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

blank
Karabük

Mescier Demir Çelik’te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Video Haberler

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

blank

Rektör Özölçer, Karaelmas TÖMER Kahvaltısı’nda kültür elçileriyle buluştu

blank

Uzmanından bayram uyarısı: “Etin hemen tüketilmesi sindirim sistemini zorluyor”

blank

Karadeniz Ereğli’de polisten bayram öncesi huzur ve güven uygulaması

blank

Zonguldak’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

blank

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

blank

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 06:42 tarihinde yayınlandı

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Kurban Bayramı münasebetiyle Zonguldak Merkez Huzurevini ziyaret ederek huzurevi sakinlerinin bayramını kutladı. Aktiflik kapsamında ayrıyeten BEUN ile Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortasında "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi" iş birliği protokolü de imzalanarak huzurevi sakinlerinin toplumsal hayata iştirakini destekleyecek kıymetli bir farkındalığa adım atıldı.
Zonguldak Merkez Huzurevinde gerçekleşen ziyarete; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Vilayet Müdür Yardımcıları, huzurevi yöneticileri ve sakinleri de katıldı. Ziyaret kapsamında BEUN Devlet Konservatuvarı Müzik Kısmı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Cem Dertsiz, huzurevi sakinlerine Türk halk müziğinin eşsiz yapıtlarından oluşan bir müzik dinletesi gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında, BEUN ile Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortasında "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi İş Birliği Protokolü" de imzalandı. Protokol kapsamında yaşlı bireylerin eğitim, toplumsal iştirak ve hayat uzunluğu öğrenme imkanlarını artırmaya yönelik değerli adımlar atılması hedefleniyor.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversite olarak toplumsal sorumluluğu yalnızca akademik düzlemde değil, insan odaklı hizmet anlayışıyla sürdürdüklerini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Özölçer bayramlaşma programında gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:
"Bugün burada, toplumumuzun hafızasını oluşturan büyüklerimizle bir ortada bulunmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Her biri birer ömür deneyimi, birer bilgelik abidesi olan değerli büyüklerimizin duasını almak, onların hayata dair paylaşımlarını dinlemek bizler için son derece değerlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesi, toplumun temel direği olan aile yapısının korunmasına ve jenerasyonlar ortası bağların güçlendirilmesine verilen değerin en somut göstergesidir. Bizler de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her vakit toplumsal ve toplumsal çalışmaları öncelikli kılıyor sadece bilimsel araştırmalar ortaya koymakla kalmıyor; toplumsal dayanışma, insan onuruna yakışır ömür şartları ve nesiller ortası irtibatın güçlenmesine yönelik sorumlulukları da gönülden üstlenmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz ziyaret, yalnızca bir bayramlaşma değil; tıpkı vakitte kültürel devamlılık, bedel transferi ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesidir. Huzurevindeki büyüklerimiz, toplumumuzun geçmiş hafızasını taşıyan en değerli hazinelerimizdir. Onların ömür deneyimlerinden öğreneceğimiz çok şey olduğunu biliyor, bu nedenle kendileriyle kurulan gönül köprülerini son derece değerli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu kapsamda, bugün imzaladığımız ’60+ Tazelenme Üniversitesi’ iş birliği protokolüyle birlikte, büyüklerimize yönelik eğitimi teşvik eden, onları toplumsal hayata daha aktif iştirak sağlayacak bireyler olarak destekleyen bir süreci başlatıyoruz. Bu proje, yaş almanın bir kenara çekilmek değil; tekrar öğrenmek, üretmek ve paylaşmak olduğunun da en hoş göstergesi olacak. Bu his ve kanılarla böylesine manalı bir projenin ortaya çıkmasında büyük katkılar sunan başta Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte protokolün imzalanmasında emeği geçen başta Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürümüz Mehmet Türkmen Köse ve Vilayet Müdürlüğüne de teşekkür ediyorum. Kıymetli büyüklerimizin Kurban Bayramı’nı en kalbî hislerimle kutluyor; kendilerine sıhhat, huzur ve memnunluk diliyorum.’
Ziyaret, bayramlaşmanın akabinde imzalanan protokol merasimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

blank
Karabük

Mescier Demir Çelik’te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Video Haberler

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

blank

Rektör Özölçer, Karaelmas TÖMER Kahvaltısı’nda kültür elçileriyle buluştu

blank

Uzmanından bayram uyarısı: “Etin hemen tüketilmesi sindirim sistemini zorluyor”

blank

Karadeniz Ereğli’de polisten bayram öncesi huzur ve güven uygulaması

blank

Zonguldak’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

blank

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

blank

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi