İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Safranbolulularla Coşkulu Buluşması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Safranbolulularla Coşkulu Buluşması

Yayın: 09.03.2024 23:23
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak Eskipazar’ı ziyaret etti ve ardından Safranbolu’ya gelir gelmez büyük bir coşkuyla karşılandı. Safranbolu Belediye Başkan adayı Hakan Peker’in hem sevenleri hem de seçmenleri için düzenlediği dev konserinin hemen öncesinde Lider Akşener halka seslendi. Safranbolu Misakı Milli Meydanı, soğuk havaya rağmen gençlerle doldu taştı.

İYİ Parti Lideri Akşener, kalabalığa hitaben şunları söyledi: “Tabii ki siz şu anda, huzurunuza çıkacak sanatçı kardeşlerimi, evlatlarımı bekliyorsunuz ama ben de Hakan Başkan için birkaç söz söyleme ihtiyacı içerisindeyim. Zamanınızı çok almayacağım, çok fazla konuşmayacağım söz. Safranbolu hem tarihiyle, hem tabiatıyla, hem insanlarıyla, hem evleriyle hem kültürüyle hem de lezzetleriyle Türkiye’nin incisi. Ama Hakan Peker’le iddia ediyorum ve inanıyorum ki dünyanın incisi olacak. Bir gün şöyle bir şey yaşadım. Dediler ki Hakan Peker senle görüşmek istiyor. Allah Allah, bu kadar meşhur bir sanatçı ve gerçekten önemli eserlere imza atmış bir sanatçı, benimle ne görüşmek ister? Geldi,  Safranbolu’ya aşığım, bu bölgenin evladıyım, bu bölgede yetiştim. Bu bölgede, burada doğmuş bir annenin yetiştirdiği bir çocuğum. Dolayısıyla milletim beni alkışladı, milletim meşhur etti. Safranbolu’ya borç ödeme zamanı. Safranbolu’ya hizmet etme zamanı. Elimdeki imkânları, networku, ilişkileri Safranbolu için kullanıp, Safranbolu’yu Türkiye’nin incisi olmasının ötesinde dünyanın incisi yapmak üzere Belediye Başkan adayı olmak istiyorum dediğinde inanın şok geçirdim. Hemen dedim ki, tabii Başkanım, Allah senden bin kere razı olsun. Şimdi her şeyini bırakıp, önemli olan burası, İstanbul’da veya dünyanın her hangi bir şehrinde fevkalade bir hayat sürebilir iken, Safranbolu’ya gelip, Safranbolu’ya hizmet etmek için gelip, annesinden aldığı feyzle, bu milletten aldığını bu millete ödemek için Safranbolu’da belediye başkan adayı olmayı talep eden bir insanın Safranbolu’ya ihanet etmesi mümkün değildir. Safranbolu’da yaşayan herhangi bir gence yanlışlık yapması mümkün değildir. Safranbolu’da yaşayan esnaflara hizmet etmemesi mümkün değildir. Dolayısıyla Safranbolu’nun becerikli kadınlarını daha üst bir noktaya çıkarmaması mümkün değildir. Yani herhangi bir çıkar için söylemesi mümkün değildir. Zaten adam itibarlı, bir mevki için, makam için bu talebi dile getirmediğinden dolayı ben huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Şimdi düşünün, hayal edin, burada lezzet festivallerinin yapıldığını, dünyanın önemli sanatçılarıyla sanat festivallerinin yapıldığını, Türkiye’nin turistik şehri, dünyanın en önemli turizm şehirlerinden biri olduğunu, işsiz bir tane gencin olmadığını, herkesin gelirin arttığını, Safranbolu’nun dünya tarafından bilindiğini, hayal edin. İşte Hakan Peker bu iddialarla karşınızda. Hepinizden Hakan Peker için oy istiyorum. Sözü uzatmadım. Bu kıyağımı unutmayın. İyi seyirler diliyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Partisinin Safranbolu Belediye Başkan adayı Hakan Peker ve Karabük Belediye Başkan adayı Abdullah Adatepe ile birlikte halkı selamladı. Meral Akşener, konserde Safranbolu Belediye Başkan adayı Hakan Peker’in “Bir Efsane” şarkısına eşlik ederek ritim tuttu. Lider Akşener, ilgi gösteren gençleri yalnız bırakmadı, sık sık yanlarına gidip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gençler, Lider Akşener’in dostça ve samimi tavırlarından kaynaklanan memnuniyetlerini tezahüratlarla sergiledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Video için Tıklayınız.. 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky’den 2023 kritik siber olay raporu

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR) ekibine göre, doğrudan insan müdahalesi içeren yüksek ciddiyetli olayların sıklığı 2023'te günde 2'nin üzerine çıktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yıllık olarak yayınlanan rapor, raporda yer alan olaylar hakkında, niteliklerine, sektörlere ve coğrafi bölgelere göre dağılımlarıyla ilgili bilgi sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi Başkanı Sergey Soldatov, şirketin geçen yıl daha az sayıda yüksek önem derecesine sahip olay tespit ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ancak orta ve düşük önem derecesine sahip olayların sayısında eş zamanlı bir artış gözlemlendi. Olayların bu şekilde yeniden dağılımı, saldırılara aktif insan katılımının görünür izleri olmadan kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesiyle ilişkilendiriliyor. Bu durum 'araçların metalaşması' ile açıklanabilir. Bununla birlikte, yüksek nitelikli olayların sayısının düşük olmasının mutlaka düşük hasar anlamına gelmediğini anlamak önemlidir. Hedefli saldırılar artık daha dikkatli planlanıyor ve daha tehlikeli hale geliyor. Bu nedenle, deneyimli SOC analistlerinin yardımıyla yönetilen etkili otomatik siber güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyoruz.”

Rapor saldırganların geçen yıl kullandıkları en yaygın taktik, teknik ve araçları da vurguluyor. Bu sonuçlar, Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC) tarafından tespit edilen MDR olaylarının analizine dayanıyor.

Rapora göre tespit edilen tüm ciddi olayların yüzde 22,9'u kamu sektöründe kaydedildi. İkinci sırada BT şirketleri yüzde 15,4 ile yer alırken, onları sırasıyla %14,9 ve %11,8 oranında finans ve sanayi şirketleri takip etti.

– “Saldırıların metalaşması”

Raporda yer alan olayların niteliğine bakıldığında, yaklaşık yüzde 25'inin bireyler tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bunların yüzde 20'den biraz fazlası, Kaspersky tarafından daha önce hedefli saldırılar olarak sınıflandırılan, ancak müşterinin açık onayı üzerine 'siber tatbikat' olarak belirlenen çeşitli “siber tatbikat” türlerini içeriyordu.

Ciddi sonuçlara yol açan kötü amaçlı yazılım saldırılarının oranı 2023'te önceki yıllara kıyasla biraz düşmüş ve rapor edilen toplam kritik olayların yüzde 12'sinden fazlasını oluşturdu. Bu düşüş, son yıllarda yüksek ciddiyete sahip olayların en küçük payını temsil ediyor ve bu durum “saldırıların metalaşmasına” bağlanıyor.

Bu eğilim, kasıtlı veya kazara sızıntılar nedeniyle yaygın hale gelen hedefli kampanyalar yürütmek için önceden geliştirilmiş araçların yaygın olarak benimsendiğini gösteriyor. Söz konusu araçlar otomatik saldırı senaryoları uygulama girişimlerinde tekrar tekrar kullanılıyor.

2023 MDR'nin raporu ayrıca hedefli saldırı kalıntılarının, kamuya açık kritik güvenlik açıklarının ve sosyal mühendislik kullanımının tespit edildiği olayların yüzde 4-5 oranında olduğunu ortaya koydu.

Gelişmiş saldırılara karşı korumayı artırmak için şirketlere etkili siber güvenlik çözümleri uygulamaları, bunları yönetmek için nitelikli uygulayıcılar tutmaları veya MDR ve Olay Müdahalesi gibi yönetilen güvenlik hizmetlerini benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Hizmetler, tehdit tanımlamasından sürekli koruma ve düzeltmeye kadar tüm olay yönetimi döngüsünü kapsıyor. Ayrıca bu hizmetler, kaçamak siber saldırılara karşı korunmaya, olayları araştırmaya ve bir şirketin güvenlik çalışanı olmasa bile ek uzmanlık sağlamaya yardımcı oluyor.