Reklam
Reklam
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
27 Kasım, 2023 11:37 tarihinde yayınlandı
0

İzmir Yıldızı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Safranbolu Belediye Başkanı  Elif Köse İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılından bu yana organize edilen ve toplumda cinsiyet eşitliğini amaçlayan İzmir Yıldızı ödülleri gecesinde geçtiğimiz yıl Safranbolu halkına kazandırdığı Kadın Danışma Merkezi projesi ile yerel yönetimler kategorisinde ödülün sahibi oldu. Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamaları desteklemek ve farkındalığı artırmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurumlar, tüzel kişiler, STK’lar, yerel yönetimler ve Başkanlık Özel Ödülü olmak üzere 5 kategoride organize edilen İzmir Yıldızı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Safranbolu halkına Kadın Danışma Merkezi’ni kazandıran Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse düzenlenen ödül töreninde yerel yönetimler kategorisinde İzmir Yıldızı Ödülü’nün sahibi oldu.  Törende bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ; ‘’Bizler aldığımız bu ödülle son derece onurlandık, gururlandık ve bir sonraki işlerimize de bir heyecan kattı. Kadın Danışma Merkezimizle daha önce de belirttiğimiz gibi kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar pozitif ayrımcılık diye yola çıktık ve bu merkezle kadınlarımıza psikolojik destek, diyetisyen hizmeti, fizik hareketleri gibi her türlü hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktayız. Aynı binanın alt katında kadınlarımızın ücretsiz olarak kullandıkları, çay ve kahvelerini içtikleri, sosyalleştikleri, birlikte eğlendikleri, psikolojik olarak da birbirlerine destek oldukları bir Hanım evi alanımız var. Safranbolu’da biz kreşten önce oyun evini açtık. Kreş ve oyun evine kayıt yaptırması gerekiyor kadınlarımızın, işleri olduğunda çocuklarını saatlik bırakabilecekleri bir alan burası. Bu kadınlarımıza yine çok destek sağlayan bir proje oldu. Yine bu projeyi de ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunduk. Böyle bir ödüle bizi layık gördüğünüz için teşekkür ediyor, Safranbolu adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’(Berkay Doğan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin